Nejste přihlášen/a.
Zdravím do této bezvadné poradny.
Možná svým dotazem některé rozesměji, některé naštvu. Ale i s touto úvahou, mám odvahu svůj dotaz napsat.
Prostě nadešel čas, mého zaslouženého důchodu. Přispěly k tomu i zdravotní důvody a tak jsem odpočítávala každý den, který mi v práci zbýval. Jenže, kdybych tušila, jak mi bude v důchodu smutno po lidech, po práci, kterou jsem vlastně měla ráda, tak nevím, zda bych do toho starobního důchodu tak pospíchala.
Bude mi šedesát, žiji na maličké vesnici, ráno vypravím vnoučátka do školy, pak jen domácí práce a občas nějaká radost.Tou radostí myslím, dělat něco, co mě baví. Jenže, to co jsem dříve děla moc ráda a bylo to i nutností, to bylo šití a pletení s háčkování. Před třiceti lety nebylo vše jako nyní, a tak jsem na svoje tři děti šila a pletla. Nyní je všude tolik oblečení a nějaké háčkované doplňky, to jsou již podle většiny lidí zbytečnosti. I já z domácnosti odstranila různé dečky, držel se v tom prach.
Ale proč to píši, mám potřebu se nějak zapojit a tak mě napadlo, že bych se pokusila ve svém volném čase psát povídky, příběhy ze života. Ale kam s nimi?
Byla bych moc ráda, pokud by mi někdo pomohl svojí radou, případně svojí zkušeností. Nosím v hlavě již nějakou dobu tuto myšlenku, tak zde pokládám tuto svoji otázku.
Hezký den všem. L.
Můžete si založit své stránky a tam ty povídky publikovat. Nebo k tomu využít nějakých blogovacích systémů. Myslím, že existují i portály, kde můžete své povídky zdarma vkládat, ale nyní si nevzpomenu na jejich názvy.
doplněno 04.02.14 11:31:V rychlosti jsem našel www.liter.cz, ale je jich jidtě více
Nejlepší bude pokud si na Internetu založíte tzv. osobní blog a stane se z vás blogger. Budete psát každodenní zážitky a celkově o životě a názorech na svět. Dále můžete i založit Youtube kanál, kde bude dávat jakýkoliv svoje užitečná videa na různá téma a začnete získávat odběratelé a popularitu. Dneska knižně jen tak nikomu nic nevydají a pokud, tak sám do začátku tam musí vrazit hodně peněz. V USA a podobných anglicky mluvících zemí to je jiné. Tam můžete vydat článek eknihu elektronicky na Internetu a dáte zadarmo a jen necháte na lidech kolik zaplatí. Takže přes elektronické peněženky pomocí donate micro plateb vám lidé po celém světě mohou posílat 1$ nebo klidně i více a to jen jedním kliknutím a během sekundy to máte na osobním účtu (Paypal, Skrill, Payza,...). To je ta obrovská výhody anglického miliardového trhu proti českému rybníčku Já bych jako senior založil nějaký užitečný fórum pro seniory (informační, vzdělávací, setkávací a výdělečný).
Díky moc všem za rady. Já jsem taková důchodkyně, která moc těm novým technikám nerozumí. To, že zvládám nejnutnější základy na počítači, to je díky trpělivosti mé dcery.
Ale jistě se poohlídnu, po nějakém fóru pro důchodce. To by mohlo být také bezva.
Je pravda, že by se i nějaká kačka k důchodu hodila, ale na tom našem malém rybníčku, to je těžké.
Krásný den. L.
Tak jsem dostal ke konci ... Pište do časopisů, jsou vyhlašovány soutěže, založte si web, jděte povídat do škol, důchodcům, nabídněte knihovně přednášku...
Docela by mě zajímalo, jak bych se k informacím, o vyhlašovaných soutěží dostala. Máte někdo nějakou radu, kde toto hledat? L.
Každý časopis má své webové stránky kde jsou zveřejněny soutěže- můžete také fotit a soutěžit s fotografiemi - jsou i v časopisech ohodnoceny - dobrá každá kačka která přijde nečekaně ...můžete psát recepty do do časopisu pošli recept a pokud váš recept vyberou, pošlou vám peníze /450kč /není zrovna moc ale taky dobré...vy se tím zabavíte a ještě si přilepšíte...
taky to dělám a jakou mám pak radost když přijde poukázka s penězi...
doplněno 04.02.14 12:49:je dost časopisů kam se dají posílat povídky - jistě něco najdete
Zdravím, záleží co a jak píšete, ale řada serverů ráda přivítá nové autory. Pokud by to bylo něco ohledně přírody, zvířat nebo turistika v přírodě tak bych dokonce o jednom serveru věděl
.
Ale pletení a háčkování bych nepodceňoval. Ano, dneska se dá koupit skoro všechno a "u rákosáků" navíc za neskutečně nízké ceny. Doma upletená nebo uháčkovaná věc je ale pokaždé originální - a to se v dnešní době také počítá. Manželka se do toho pro radost ve volném čase také pustila, hlavně pro našeho syna ale také něco pro příbuzné a u všech kolem za to sklízí úspěch a obdiv. Pro peníze to ale nedělá, ono jen koupit materiál na to dražší než za kolik se dá koupit hotový výrobek na tržnici...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.