Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Jsem ve třetím ročníku na Obchodní akademii a líbí se mi dívka, která však chodí do stejné třídy jako já.
Chtěl bych se proto zeptat, jestli má někdo s takovým vztahem zkušenosti, a zda má takový vztah cenu.
Bojím se, že kdybychom se například pohádali, že se ve třídě nesneseme.
Opravdu se mi moc líbí, ale mám velký strach.
Poraďte prosím, zda takový vztah začít, či ne.
Děkuji za jakoukoliv radu / pomoc / odpověď
Buď chci nebo nechci. Neexistuje žádné kdyby. Pokud budeš uvažovat takhle, tak nikdy žádný vztah mít nebudeš.
Všechno je jednou poprvé a zatím nevíš, jestli by z toho nějaký vztah byl. Proto neřeš co by kdyby. Každá zkušenost ti něco přinese, dobrá i špatná.
Kdyby byl, byl by byval...
Hned zejtra ji ve skole rekni, jestli by s Tebou odpoledne nesla ven a vubec to neres.
To je složité a přesnou odpověď ti nikdo nedá. Kdyby se tak šlo na každý vztah zeptat, jak to dopadne, to by ušetřilo talik trápení a problémů...
Já jsem jednou chodila ze spolužákem ze třídy. Byla to taková ta dětská láska, vydrželo nám to půl roku. Když jsme se rozešli, bylo chvíli protivné mít ho na očích, ale on se mi vyhýbal a nakonec to vyšumělo.
Na druhou stranu, jedna moje spolužačka se dala dohromady s jiným mým spolužákem. Vypadají spokojeně a jsou spolu už... tak dva roky? Možná je to tím, že byli starší než tenkrát já. A nebo si zkrátka víc sedli jako partneři.
Takže posoudit jakýkoli vztah dopředu je... nemožné? Ale většinou tě zaujme někdo, s kým se někde pravidelně potkáváš. Málokdo má tolik kuráže, aby pozval na rande někoho, koho potká na chodníku. A takhle, ze společného prostředí, už se trochu znáte. A peklo můžeš mít po rozchodu s kýmkoli. Stačí i ta bývalá na dálku, nemusíš se s ní denně potkávat.
Jestli se ti líbí, zkus se jí dostat blíž. Mluvit s ní, doprovodit ji ze školy... Kromě toho, že se lépe poznáte, můžeš sledovat i její reakce. A uvidíš. Jestli to půjde, poznáš to. Navíc, za chvíli začnou prázdniny, takže kdybyste se dali dohromady, můžete se přes léto aklimatizovat a připravit na to, jak budete vystupovat ve škole. A kdyby to nevyšlo? Můžete se rozejít v dobrém. A kdyby ne, tak až budete maturovat, tak ji případné roupy určitě přejdou, to bude mít dost starostí sama se sebou. :D
Hodně zdaru!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.