Nejste přihlášen/a.
RADU NEPOTŘEBUJI, JEN CHCI NAZNAČIT SKUTEČNOST. POSTUPEM LET JSME SVÉPOMOCI STAVĚLI NAŠE BYDLENÍ. ZAČALI JSME V ROCE 1980, STAVĚLI JSME ŘADOVÝ ROD. DŮM. BYDLELI JSME DO JEDNOHO ROKU. VYŘÍDIT TEHDY STAVEBNÍ POVOLENÍ BYLO VELICE JEDNODUCHÉ. PAK JSME REKONSTRUOVALI STARŠÍ RD ASI V LÉTECH 1997, TO BYLO JEŠTĚ CELKEM V POHO, ALE PAK ASI UPRAVOVALI STAVEBNÍ ZÁKONY A SLIBOVALI, ŽE BUDE VŠE ZJEDNODUŠENO A EJHLE V ROCE 2008 JSME SI CHTĚLI SVÉPOMOCI POSTAVIT NOVÝ RD A NASTALO VELIKÉ PŘEKVAPENÍ. MÍSTO ABY TO BYLO VŠE JEDNODUCHŠÍ, TAK JSEM SI ANI PO TOLIKA ZKUŠENOSTECH S VYŘÍZOVÁNÍM KOLIKRÁT NEVĚDĚLA RADY( NĚKDY JSEM ÚŘEDNÍKY ANI NECHÁPALA CO PO MNĚ VŮBEC CHTĚJÍ). VYŘIZOVAT V DNEŠNÍ DOBĚ STAV. POVOLENÍ CHCE MÍT NERVY ZE ŽELEZA. JE TO NA BLITÍ, CO VYCHÁZÍ OD TĚCH NAŠICH MOCI PÁNŮ NA SVĚTLOSVĚTA. VÍM O ČEM MLUVÍM. HEZKÝ DEN
Hezký den jd. Asi mate pravdu. Ale stejně bych Vám chtěl dát jednu radu. Když něco píšete, vypínejte CAPS LOCK. Chce to urvat oči. Předem děkují.
OMLOUVÁM SE, ALE PÍŠU CELÝ ŽIVOT TISKACÍM VELKÝM, TAK MI TO ANI NEPŘIJDE,ŽE JE TO BLBĚ. A NAVÍC SE TO MÁ PRÝ ZAVÁDĚT I VE ŠKOLÁCH. HEZKÝ DEN
jd, to jste špatně pochopila. Tiskací písmo ve školách ( některých) začíná vytlačovat psací písmo, jenže to se týká prvňáčků. A učí se jak velká tak malá tiskací písmena. Protože později se prý spíše naučí psací písmo. Tedy není to tak, že by se používalo pouze velké tiskací písmo. To se totiž špatně čte, uniká smysl , je to nepřehledné. Když zachováte formu , uvidíte, že i ty Vaše žádosti na úřadech budou postupovat rychleji .
Jinak na třetí dům už bych si najmula na Vašem místě inženýring, nikde sama nelítala, a byla v klidu. Karina
Realita dneska je, ze si nechate udelat projekt a nechate projektanta vse vybehat coz je cca 2tis. navic k projektu.
Pak nejsou zadne nervy
stando, není to jak pravíte. Kamarád v Brně vyřizoval vč. pomocí 2-he osoby (matky) ohlášení stavby vč. uz. řízení domku do 150m2 2 roky! Ukažte mi projektanta, který to udělá za 2ku a já mu koupím zlatou medaili. To martirium si nedovedete představit. Cca 20 dotčených subjetů k vyjádření, prostě jedna A4-ka od zhora popsaná jen institucemi. Zde zhola nesouhlasím,nemám rád bagatelizování.
Miro, muj projektant cena cca 15tis.
v cene byl:
5x projekt(nova nastavba RD + podkrovi)
nabidl me, ze vse vybeha a vyridi, pokud mam zajem
takze celkova cena 17tis.
tak, za 17tis. jsem mel projekt 5x kopie, pak nekolik dokumentu od eonu po O2(telekom)
dal jsem mu zadani, odsouhlasil a po vyzvani jsem si k nemu zajel pro tabuly "Stavba povolena"
pak jsem tabuly jen odevzdal na urade.
takze:
2x navsteva projektanta na baraku, 2x ma navsteva u projektanta a 1x ma navsteva na urade, kde jsem odevzdal potrebne veci pro kolaudaci
kolaudace probehla bez me vedomi a navstevy urednika
Beru, ze se nejednalo o velkou stavbu, ale par kolegu co v okoli stavi RD to resily obdobne a nikde nic neresily
miramara, tak za dvojku to jistě není, ale když už stavím nový RD, nechám si udělat arch. studii i projet, kompletní realizaci , kolaudaci a zápis do KN . V rámci těchto prací firma zajistí i územní i stavební povolení. Ceny posledně jmenovaných se u firem pohybují cca 7-10 tisíc a to je třeba i 40 dotčených subjektů. Je to částka, která je vzhledem k celkové ceně domu zanedbatelná . Karina
...hm, a v kterém z případů se jednalo o dům ve městě blízko stávající zástavby a rekonstruované místní zklidněné komunikace? mě nejde o to se hádat ,ale ujasnit si, že to může trvat od několika měsíců až do 1.5 roku, zvláště záleží na vytíženosti a i ochotě úřadu. stavbu na zelené louce, kde nic tu nic nemůžu dávat jako ilustrační příklad.
Dobrý den. Za totáče byly vlastnické vztahy vyřešeny a až na podpisy sousedů ,že souhlasí se stavbou, byl na druhé straně zastoupen stát, který jaksi suploval ty dnešní mraky subjektů, kteří se vyjadřují ke stavbám. Ano, asi to bude složitější a jak píše Standa, tak se touto problematikou profesionálně zabývá celá řada projektantů. Prostě dodávka celé administrativy na klíč. Od plánů, přez vydání stavebního povolení přez, kolaudací a zaměření a zápis do Katastru nemovitostí. Když si takového šikovného člověka najdete, tak to bude všechno rachlejší, jednodušší a v konečném důsledku i lacinější. Ale za 2 tisíce, to je asi cena pro velmi dobrého kamaráda, nebo zanedbatelnou zakázku. S pozdravem Laďa
Dobrý den, (pro stafan a bruno2- píšu malým, aby nebolely oči).
Tak fajn, několik názorů. Realita dneška... známí stavěji na bývalém našem pozemku RD.
Našli projektanta co jim udělá plány na RD a přípojky, stav. pov. a zaměření včetně výšek za
55000kč. Nevím jestli to je málo, nebo hodně, ale já bych do toho šla, jen abych se vyhla těm
posr...byrokratům. Jen jsem chtěla dopsat, že my už ten RD máme postavený, bydlí se nám dobře,
ale začínat odznovu to už určitě néééé. Myslím si že v době PC kdy by to mělo lidem usnadnit
práci, čas a nervy. Jeden vzorný příklad. O2 mi poslalo vyjádření na přípojku přes PC do 15min.
Ostatním to trvá 30dnů ze zákona... co nato říct...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.