Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Normálně, stalo se mi něco divného.Prostě jsem jednou zabrouzdal na internetu až na odkaz schizofrenie na wikipedii.No a úplně jsem se zděsil.Píšou tam, že schizofrenie se projevuje až v pozdním dospíváním až dospělosti.Ale má na to vliv dětství.Například pokud dítě bylo šikanováno atd...No a některé příznaky jsou že je člověk samotářský,nespolečenský,přemýšlí si sám pro sebe, nedůvěřivý atd...
Takže, když jsem samotář, jsem nespolečenský a někteří říkají, že jsem podivín v tom smyslu, že nejdu jako stádo s ostatníma, že mám svou hlavu.Ke všemu jsem jako dítě byl šikanovaný.Takže jako nespolečenský, uzavřený člověk, dříve šikanovaný, který nevyhledává společnost, zábavu se u mě může začít utvářet schizofrenie?Žádné halucinace,bludy, nebo divné myšlení nemám.Žádné nelogické fylozofické závěry nedělám, jenom se rád držím od ostatních jsem samotář, to je jediné.
Co když se ze mě stane schizofrenik?Uplně mě to děsí, už teď mám přehnané představy o tom že mám schizofrenii, už to není normální :D...
Jinak ti co mě znají blíže, tak ví že jsem docela ukecaný,vtipný,chytrý a pohodář...co si o tom myslíte?Protože právěže ti nespolečenští lidé se stávají schyzofrenikama.
Tak to každopádně...ale teď jako mi nezbývá nic jiného než čekat, jestli se to u mě rozvine nebo ne...se*u na to, takto se zbytečně stresovat ale hlavou mi to stejně vrtá :D
Odrej, klid. Tvé příznaky bych spíš nazvala tak, že jsi introvert. A to buď rád. Máš uzavřenou skupinu lidí, s kterými se dokážeš bavit a že se nezapojíš do stáda, je jenom dobře. To stádo tě může snadno strhnout k něčemu, co bys nikdy neudělal a když to neuděláš, ušlape tě. To je hodně obrazně řečeno, ale něco na tom je. A víš co, já jsem taky samotář, manžel taky a pokud budu někde ve společnosti, přisednu si k někomu kdo mlčí v koutě a budu tam mlčet s ním. Mě to tak vyhovuje a nemoc v tom nehledám. Je mi za pár měsíců 40 takže vidíš, že schíza se už asi nerozvine.
Šikanovaná jsem byla, psychicky dost taky a fyzicky tak nějak únosně. Když si dneska čtu rozbory některých psychologů, co vyroste z dítěte, který má tu a tu výchovu a vyrůstá v tom či onom prostředí, tak je ze mě sériový vrah, nebo totální troska bez budoucnosti. A vidíš. Jsem tu a připadám si celkem normální.
Buďte v naprostém klidu, protože některé z příznaků schizofrenie mají prakticky všichni lidé. Důležité je, zda vám komplex projevů výrazně znemožňuje normální život. To znamená, že člověk není schopen chodit ven, nedokáže identifikovat základní společenské vazby, vystavuje se rizikům ohrožujícím jeho život, zkrátka vyžaduje trvalý dohled, aby neublížil sobě nebo ostatním.
Nejjednodušší (a zřejmě také "nejpřesnější") definice schizofrenie zní:
Schizofrenik je člověk, o němž odborník usoudí, že by se měl na schizofrenii léčit.
Takže dokud vám psychiatr nenaordinuje příslušnou léčbu, schizofrenikem nejste, i kdybyste celý den za sebou tahal smetáček na podlahu a říkal mu "Fifinko".
Kdyz uz si zvladl vygooglit schizofrenii, zkus si vygooglit jeste paranou. Tou totiz narozdil od schizofrenie podle dotazu uz trpis.
Akorát,že ty jednotlivé osobnosti,které se při schizofrenii projevují o sobě nevědí.To znamená,že v tomto případě nemůže uvažovat tvá mysl v jednom stavu o tom co prožívala jako realitu ve stavu jiném. Introverti bývají tzv. hraniční osobnosti.To jest,že se to může někdy "zvrtnout" do nějaké poruchy nebo ne.Jinak pokud budeš číst psychologická pojednání o různých duševních poruchách a chorobách ta vždy zjistíš,že nejsi normální.
Jj, hlavně blázen neví že je blázen, on si myslí, že je normální. Člověk s paranoiou nemá pocit, že je nemocný, on ví, že je sledován. Takhle se dá pokračovat donekonečna. Jsou poruchy, které se dají závidět. Potkávám jednoho človíčka, může mu být 40... všechny okolo hlasitě zdraví, směje se od ucha k uchu a když mu někdo stejně nahlas odpoví, je šťasný jak blecha. Něco se ovlivnit dá, něco ne. Proč se takhle trápit a hledat problémy tam, kde nejsou, jen proto že by mohli být?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.