Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lepidla gamafix nebo slovilax

Od: bela* odpovědí: 4 změna:

Dobry den,shanela jsem lepidla slovilax nebo gamafix,ale nic takoveho neni,ani ve stavebninach,v drogerii ani v papirnictvi.Ani nedokazali poradit.Tak jsem si vzpomela na poradte,treba to nekdo vi.Potrebuji poradit jake lepidlo muzu pouzit misto slovilaxu nebo gamafixu.Dekuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

fribble*
hodnocení

0x

Gamafix se běžně vyrábí i prodává prittworld.cz/... - u nás v papírnictví je běžně k dostání.

hodnocení

0x

V hlubší minulosti (řádově tak 30 let z5),pkd se teda nepletu,byl slovilax licenčně vyráběný duvilax,protože na slovensku tak slovilax.Ve stvivech se dá běžně koupit.jako náhradu za něj jsem používal (při menších opravách štuků,kdy balo neekonomické kupovat velké balené) Herkules.

duvilax se ředil a penetroval se sředěným třeba beton,aby se zvýšila pevnost omítek,přidával se neředěný (tenkrát) do štuku s cemetnem na lepení obkladů,osobně jsem jej používal stejně jako lepidlo herkules.

doplněno 01.11.13 21:13:

To Jabraka díkes.V učení kdysi dávno nám to tak říkali.Duvilax= zahraniční=drahý.Slovilax tuzemský /slovenský-licenční/ levnější!

Jinak tenkrát parták (byli jsme třetáci) použil duvilax a cement na lepení dlažby (někdo to zkur... a učni měli opravit) ve složitém místě,spády,hejno trubek a drátů (kuchyně šk.jídelny).nešlo do čerstvého betonu,tak si takto udělal "stav.lepidlo!

bela*
hodnocení

Dekuji za odpovedi. Ve stavebninach na me hledeli jako kdybych spadla z marsu.Potrebuji to na redeni kasicky z bileho cementu a zinkove beloby.Takze jestli to spravne chapu,mohu pouzit duvilax nebo herkules.

jabraka*
hodnocení

0x

Slovilax je výrobek chem.závodů v Novákách,Duvilax je výrobek podniku Duslo - Šala.Tyto disperze jsou trošku rozdílné chemickým složením,V podstatě je základní pryskyřice polyvinylacetát.Herkules je sice také disperze,ale akrylátová.S tímto typem můžou být problémy,rozkládá se v alkalickém prostředí a uvolňuje se čpavek.

duvilax.sk/...

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]