Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsou už klíšťata?

Od: krkovicka* odpovědí: 15 změna:
Měli jste někdo už letos klíště?Nebo Váš pes?Trávíme hodiny na zahradě a připadá mi,že přes to mrazivý počasí ani nejsou.Né,že bych ho chtěla mít,ale jen se ptám.Díky

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ano! Už dokonce v závěru března jsme našli první na naší psině. Máme ji ošetřenu a i tak jsme pár kousků našli i nyní. Klíšťat je hodně a je třeba být ve střehu. (jsme Valašsko)

hodnocení

0x

Jj, už v dubnu jsem z manžela a dětí vyndavala klíště :o/

krkovicka*
hodnocení

Takže furt být ve střehu,sekat trávu,prohlížet se a nelézt do roští.My jsme magnet na klíšťáky.Ročně až 6 klíšťat.Děkuji
binka*

Ročně 6 klíšťat? Tak to blahopřeju,jste světlá výjimka ...:)

Moje mladší dcera před pár lety měla 11 klíšťat zároveň! Já jich měl na sobě najednou nejvíš 5 (teda za jeden den).

durancea*
hodnocení

0x

Baryk už měl letos několik, před chvílí jsem jedno tahala, moje dcerka jedno mrňavé klíštěcí mimčo na paži 21.4.

Když jste otevřeli toto téma, mám též DOTAZ - sousedka mi dnes říkala novinku, že prý se klíšťata nemají psům a jiným zvířatům odstraňovat, mají se nechat, aby se sama pustila. Prý to má od veterináře. Jistá logika jménem příroda by pro tenhle názor svědčila, ale třeba dnes jsem tahala psovi klíště nad okem, takže docela nepříjemné, kdyby ho měl "nosit" dlouho. Co Vy a tento názor?

To je pěkná pitomost. Čím déle je klíště přisáté, tím větší je nebezpečí nákazy. U zvířat to platí stejně, jako u lidí.

beranka*

Hmm, divná rada veterináře. Jo, tak možná "profesně", ale lidsky a chovatelsky - je to nepřijatelné. Máme přeci miláčky doma, jsme s nimi v kontaktu. A co když odpadne klíště v bytě? A nevíte o tom.*sok*

hodnocení

0x

Ano, letos začala sezóna opravdu brzy. Měl jsem teda zatím jen jedno, ale už v polovině přezna (Berounsko).

krkovicka*
hodnocení

Beroun?No v Praze jich máme taky požehnaně,vždy nachytáme na chodníku,podel zelených ploch.Dcera měla jednou v uchu.Jezdíme na chalupu.Projdem lesy,louky na Lindavě a nic,pak přijedem do Prahy a BUM,máme je.

hodnocení

0x

Ahoj, už jsem tady jednou psala, jak na ně. Koupíte si lahvičku francovky, trochu ulejete, aby se tam udělalo místo a přidáte tam asi 20 hřebíčků. Zavřete, jednou za 2 dny protřepete. Tekutina se zbarví do hněda /jako rum/. Asi po 14 dnech se můžete mazat či rozprašovat. Hřebíčky tam nechte, dokud lahvičku nespotřebujete. Včas si pak naložte novou. Příjemně to voní a na člověka nejdou ani mouchy a komáři.

Byla jsem loni v lese na borůvkách v šortkách, tričku a pantoflích. Ostatní sběrači byli nabalení jako pumpy a láli mi, že prý jsem blázen. Věřte nebo ne, neměla jsem ani jedno!*palec* Jaga.

krkovicka*
hodnocení

Asi jste jim nechutnala...my se stříkáme offem a stejně se mi zdá,že potem to z pokožký zachvíli vyprchá,páč nás kouše kde co.Takže ta míchanice s alpou funguje?neosype se člověk?nesmrdí? :-D

Vůně opravdu není nepříjemná - no jako alpa a hřebíček. A problémy s osypáním taky nikdo z nás neměl a to jsme se tím mazali všichni, i vnoučata. Zkoušela jsem rozprašovačem postříkat i psa, ale tomu se to příliš nelíbilo, jejich čich si na podobné vůně nepotrpí. Nakonec, za zkouškou mnoho nedáte, je to investice za pár korun, tak proč to nezkusit? Jaga.

buss
hodnocení

0x

Jak sleze sníh... už jsem tahal šesté. Lze ho utopit ve vaně, diffusil, nebo vypálím kolínskou. Raději chodit v krátkých a sem tam se "oprášit". Není pravda, že jsou jen do výšky 40 cm. Většinou se zaseknou, když nemohou dál - opasek a pod.. Byly doby, kdy jsem něvěděl, co to je. Mnoo, po napití se by se mělo pustit, ale ...

lidus*
hodnocení

0x

V sobotu jsme na chalupě vyndávali kočce dvě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]