Nejste přihlášen/a.
Baryk už měl letos několik, před chvílí jsem jedno tahala, moje dcerka jedno mrňavé klíštěcí mimčo na paži 21.4.
Když jste otevřeli toto téma, mám též DOTAZ - sousedka mi dnes říkala novinku, že prý se klíšťata nemají psům a jiným zvířatům odstraňovat, mají se nechat, aby se sama pustila. Prý to má od veterináře. Jistá logika jménem příroda by pro tenhle názor svědčila, ale třeba dnes jsem tahala psovi klíště nad okem, takže docela nepříjemné, kdyby ho měl "nosit" dlouho. Co Vy a tento názor?
To je pěkná pitomost. Čím déle je klíště přisáté, tím větší je nebezpečí nákazy. U zvířat to platí stejně, jako u lidí.
Ano, letos začala sezóna opravdu brzy. Měl jsem teda zatím jen jedno, ale už v polovině přezna (Berounsko).
Ahoj, už jsem tady jednou psala, jak na ně. Koupíte si lahvičku francovky, trochu ulejete, aby se tam udělalo místo a přidáte tam asi 20 hřebíčků. Zavřete, jednou za 2 dny protřepete. Tekutina se zbarví do hněda /jako rum/. Asi po 14 dnech se můžete mazat či rozprašovat. Hřebíčky tam nechte, dokud lahvičku nespotřebujete. Včas si pak naložte novou. Příjemně to voní a na člověka nejdou ani mouchy a komáři.
Byla jsem loni v lese na borůvkách v šortkách, tričku a pantoflích. Ostatní sběrači byli nabalení jako pumpy a láli mi, že prý jsem blázen. Věřte nebo ne, neměla jsem ani jedno! Jaga.
Vůně opravdu není nepříjemná - no jako alpa a hřebíček. A problémy s osypáním taky nikdo z nás neměl a to jsme se tím mazali všichni, i vnoučata. Zkoušela jsem rozprašovačem postříkat i psa, ale tomu se to příliš nelíbilo, jejich čich si na podobné vůně nepotrpí. Nakonec, za zkouškou mnoho nedáte, je to investice za pár korun, tak proč to nezkusit? Jaga.
Jak sleze sníh... už jsem tahal šesté. Lze ho utopit ve vaně, diffusil, nebo vypálím kolínskou. Raději chodit v krátkých a sem tam se "oprášit". Není pravda, že jsou jen do výšky 40 cm. Většinou se zaseknou, když nemohou dál - opasek a pod.. Byly doby, kdy jsem něvěděl, co to je. Mnoo, po napití se by se mělo pustit, ale ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.