Nejste přihlášen/a.
Dnes zacalo chumelit,hlasi.-4 stupne C,bojim se o Hortenzie a jine.Uz mi letos oslehly z jara,sotva narustaji listky a ted tohle.ono jeste muze neco byt kolem zmrzlych muzu.Jsme tady v takove dire a nicemu se nemuzem dopestovat.,hlavne je to asi tim,ze u vody.Jak je u Vas?Nebo,mate to nekdo take tak?
U nás v Brně 6 °C, nechumelí, zato konečně pěkně prší (minulé dva týdny pršelo všude jen u nás skoro nic a už bylo dost sucho) - ale jak já jsem šťastná, že jsem ty přerostlý rajčata ještě nevysadila ven, to si neumíte představit! Jupííí
Pod Cukrákem - okres Praha západ - jsou 3,5 stupně a před chvílí přestalo pršosněžit. Já bych do toho ...mám venku muškáty
Tak, tak limetko leje tu jak z konve. Rajčata ven až po zmrzlých, na Marka oharka a fazoly, muškáty a jiné balkónovky v truhlíku také až po zmrzlých. Příroda si poradí.
Tak na střední Moravě je hnusně, lije jak z konve, stromy kvetou o sto šest, jestli to zase nestihnout včelky opýlit, jak loni, tak nebude žádná úroda. Jediné, co roste opravdu skvěle, je plevel a tráva. Přísada půjde ven až po Zmrzlých mužích, do to doby si musí hovět v teple domova, aby venku nenamrzla.
jee,rikam,ze u nas je vse dyla to par km od nas uplne jinak,jsme v doliku Takze tulipany U nas ,nejranejsi kvetou a spousty teprve poupata.ja mam vzdy dilema,kdy na jare odkryt zazimovane Hortenzie a ruze,abych jim nezpozdila veg. dobu.Jsou pod krytem krasne naraseny,ruze,chudaci uz male listky a jen to odkreji,tak prijde mrazik,coz letos na jare probehlo,proto trnu hruzou,jestli bude opacko a co ztezi naroste bude pryc.Jake jutove a na co pouzivate?dik JUglans
doplněno 03.05.11 15:38:Oprava Dyl a
Praha - od včerejšího odpoledne prší a prší, teplota + 4°C, dokonce jsem zapnula topení a vyhřívaný pelíšek kočičkám. Už mi odkvetla dřevitá pivoňka, mahon, tulipány i kdoulovec, na šeříky se ještě lze dívat, ale jen z dálky. Travičku mi vystranadily sedmikrásky, ale zas je to hezké a bylo mi líto jim setnout hlavičky. Různým plevelům se tohle počasí zřejmě líbí, úplně oknem vidím, jak rychle rostou, ale co nadělám. Tak hezky zalezeme do pelíšku a počkáme na ten ráj, co přijde po studeném máji. Patronka a kočičky v pelíšku.
Jee Patronko,u nas seriky teprve nakvitaji a o 4km dal kvetou uz davno v plnem proudu.Take jsme museli pritopit,posledni dobou si rikam,ze se dame na otuzovani,ze zaruka netopit,je snad jen o prazdninach.a to nejsme nijak zhyckani,navstevam z panelaku,byla i zima,kdyz nam pripadalo teplo.Nechci rict,ze by vsichni z panelaku byli zimourivy,ale ve vsi ucte,jsme zvyklejsi na studeny odchov.ja jen kvuli detem,musim pritopit,barak se dlouho ohriva.
Tak je to asi hotove.Ted rano koukam z okna a je uplne vsechno bile-sedivak.brambory,ruze,Hortenzie a dalsi bude kaput.ani tam radej z blizka koukat nejdu.z oken jsem nastesti krasne petunie uklidila.Jak u vas,doufam,ze jsete nekdo nedopadl podobne?
Milé dámy,chápu obavy,ale příroda je moudrá,do -5 stC by nebezpečí nemělo být pro většinu přírůstků.Stromy jsou vesměs odkvetlé.Nevím,co bude ve stodole,ale jak jedu krajem,vidím jen řepku.Ta se do stodoly nedostane.
JABRAKA
no jo,Jabrako,tuhle teorii znam,take jsem se s ni uklidnovala,jelikoz vic nehlasili,ale asi to nebude dobre.vsechno ma listy dole,schliple od sedivaku..jo,musi se s tim pocitat,ovsem tady je toho nejak moc,nemuzu se niceho dopestovat.
Já mám takovou letitou zásadu - truhlíky ven až po zmrzlých mužích, což je po 15 květnu, někdy i déle. Letos mě to hodně lákalo, ale jelikož toho mám hodně a případné uklízení, když hlásí mráz je dřina, tak jsem odolala. Vše mám zatím za oknem a dnes tu byly -4. Tak jsem ráda, že jsem moji zásadu neporušila. Něčemu mírný mráz nevadí, ale afrikáni, muškáty, surfinie jsou háklivé. Jinak je dobré, když hlásí mráz, třeba hortenzie, prostě, co je na záhonu - večer přikrýt netkankou, nebo igelitem a dopoledne oddělat. A u vody bývá mráz větší.
Tak jsme se ráno dostali do situace, kdy nemáme žádné stupně, protože na teploměru je 0°C. Měla jsem výčitky svědomí, že jsem na svých zahrádkách ještě nezačala makat a teď se ukázalo, že jsem udělala dobře. Možná, že tohle jsou už ledoví muži, ale spoléhat na to nebudu. Času dost. Přeji všem hezký mrazivý den. Patronka
tak u nás (u Prahy) v noci mrzlo...kolik nevím ale večer už bylo na 0
stihla jsem uklidit jenom truhlíky a květináče, ale to co je v záhonu asi bude v háji
srdíčka, stračky, hortenzie, růže... ach jo
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.