Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jake je u vas pocasi a co rostlinky

Od: juglans® odpovědí: 25 změna:

Dnes zacalo chumelit,hlasi.-4 stupne C,bojim se o Hortenzie a jine.Uz mi letos oslehly z jara,sotva narustaji listky a ted tohle.ono jeste muze neco byt kolem zmrzlych muzu.Jsme tady v takove dire a nicemu se nemuzem dopestovat.,hlavne je to asi tim,ze u vody.Jak je u Vas?Nebo,mate to nekdo take tak?

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

limetka*
hodnocení

0x

U nás v Brně 6 °C, nechumelí, zato konečně pěkně prší (minulé dva týdny pršelo všude jen u nás skoro nic a už bylo dost sucho) - ale jak já jsem šťastná, že jsem ty přerostlý rajčata ještě nevysadila ven, to si neumíte představit! Jupííí*ua*

binka*

Pod Cukrákem - okres Praha západ - jsou 3,5 stupně a před chvílí přestalo pršosněžit. Já bych do toho ...*bum*mám venku muškáty *plac*

hodnocení

No jo,ted mi doslo,ja Petunie,ale snad vydrzi,je to na chranennejsim miste.

lidus*

Tak, tak limetko leje tu jak z konve. Rajčata ven až po zmrzlých, na Marka oharka a fazoly, muškáty a jiné balkónovky v truhlíku také až po zmrzlých. Příroda si poradí.

hodnocení

No to uplne chapu a raduji se s Vami.Ja kleju,kdyz neco neodhadnu,ale nikterak me to neodradi.Jsem od Semil,tady je to trosku horsi,ale uz prestalo chumelit,mokro je dostatecne,brambory mam krasne narostle,tak hrozim mrazikum.Juglans

eulalie*
hodnocení

0x

Tak na střední Moravě je hnusně, lije jak z konve, stromy kvetou o sto šest, jestli to zase nestihnout včelky opýlit, jak loni, tak nebude žádná úroda. Jediné, co roste opravdu skvěle, je plevel a tráva. Přísada půjde ven až po Zmrzlých mužích, do to doby si musí hovět v teple domova, aby venku nenamrzla.

hodnocení

Rikaji studeny Maj,v stodole raj.no,nesmi toho chladu byt moc.musime doufat.

krkovicka*
hodnocení

0x
Ne,nechumelí(ještě to tak!).Prší ale od 5h rána,dlouze a vytrvale.Tulipány mám již odkvetlý,posekanou travičku a jediný co mám v truhlíku jsou asi 3cm sazeničky macešek,snad jim to nevadí...Nebo mám je schovat?Jinak v noci 6C ráno taky tak nějak.
doplněno 03.05.11 13:28: Jinak kdy budou ti zmrzlíci,po patnáctým že ano?musím stihnout zahrádku,jůtové pytle již mám,teď aby mi chlap svařil konstrukci.Už začít pomalu nakupovat kytičky ;) :D
hodnocení

jee,rikam,ze u nas je vse dyla to par km od nas uplne jinak,jsme v doliku Takze tulipany U nas ,nejranejsi kvetou a spousty teprve poupata.ja mam vzdy dilema,kdy na jare odkryt zazimovane Hortenzie a ruze,abych jim nezpozdila veg. dobu.Jsou pod krytem krasne naraseny,ruze,chudaci uz male listky a jen to odkreji,tak prijde mrazik,coz letos na jare probehlo,proto trnu hruzou,jestli bude opacko a co ztezi naroste bude pryc.Jake jutove a na co pouzivate?dik JUglans

doplněno 03.05.11 15:38:

Oprava Dyl a

krkovicka*
PYTLE Na moji vertikální zahrádku.Tento rok bude mít premieru.Už se těším,až bude,pochlubím se s ní tady.Snad pozvu i Přemka:-D
hodnocení

Tak to Vam fandim...

mil®
hodnocení

0x

Na severu ráje skoro celej den pršosněží. 4°C. Hnus fijalovej *blee*

hodnocení

Zdravim,jak uVas na dnesek.Jsem take z Raje,ale asi jiny kout?Semilsko

patronka*
hodnocení

0x

Praha - od včerejšího odpoledne prší a prší, teplota + 4°C, dokonce jsem zapnula topení a vyhřívaný pelíšek kočičkám. Už mi odkvetla dřevitá pivoňka, mahon, tulipány i kdoulovec, na šeříky se ještě lze dívat, ale jen z dálky. Travičku mi vystranadily sedmikrásky, ale zas je to hezké a bylo mi líto jim setnout hlavičky. Různým plevelům se tohle počasí zřejmě líbí, úplně oknem vidím, jak rychle rostou, ale co nadělám. Tak hezky zalezeme do pelíšku a počkáme na ten ráj, co přijde po studeném máji. Patronka a kočičky v pelíšku.

hodnocení

Jee Patronko,u nas seriky teprve nakvitaji a o 4km dal kvetou uz davno v plnem proudu.Take jsme museli pritopit,posledni dobou si rikam,ze se dame na otuzovani,ze zaruka netopit,je snad jen o prazdninach.a to nejsme nijak zhyckani,navstevam z panelaku,byla i zima,kdyz nam pripadalo teplo.Nechci rict,ze by vsichni z panelaku byli zimourivy,ale ve vsi ucte,jsme zvyklejsi na studeny odchov.ja jen kvuli detem,musim pritopit,barak se dlouho ohriva.

cituska*
hodnocení

0x

Na Opavsku sněží,sněží ale teplota se drží na +2. Muškty i begonie doma schované,aby vydržely.

doplněno 03.05.11 20:01:

opravuji muškáty

hodnocení

Tak je to asi hotove.Ted rano koukam z okna a je uplne vsechno bile-sedivak.brambory,ruze,Hortenzie a dalsi bude kaput.ani tam radej z blizka koukat nejdu.z oken jsem nastesti krasne petunie uklidila.Jak u vas,doufam,ze jsete nekdo nedopadl podobne?

krkovicka*
Jedu z práce.V noci v Praze 0.5C,mírný větřík,já kulicha a péřovku ;) mrzne mi huba :D
doplněno 04.05.11 06:49: Když si tak vzpomínám,před týdnem jsem sázela jahody,spíš doplňovala do záhonku,ty co pošly.Neublíží jim přízemní mrazík?Je jen námraza.
hodnocení

pokud ano,tak snad maji sanci obrazit,zrovna tak se uklidnuji u brambor,ale to ostatni,nechci to videt,zatim...ach,jo...

jabraka*
hodnocení

0x

Milé dámy,chápu obavy,ale příroda je moudrá,do -5 stC by nebezpečí nemělo být pro většinu přírůstků.Stromy jsou vesměs odkvetlé.Nevím,co bude ve stodole,ale jak jedu krajem,vidím jen řepku.Ta se do stodoly nedostane.

JABRAKA

hodnocení

no jo,Jabrako,tuhle teorii znam,take jsem se s ni uklidnovala,jelikoz vic nehlasili,ale asi to nebude dobre.vsechno ma listy dole,schliple od sedivaku..jo,musi se s tim pocitat,ovsem tady je toho nejak moc,nemuzu se niceho dopestovat.

hodnocení

0x

Já mám takovou letitou zásadu - truhlíky ven až po zmrzlých mužích, což je po 15 květnu, někdy i déle. Letos mě to hodně lákalo, ale jelikož toho mám hodně a případné uklízení, když hlásí mráz je dřina, tak jsem odolala. Vše mám zatím za oknem a dnes tu byly -4. Tak jsem ráda, že jsem moji zásadu neporušila. Něčemu mírný mráz nevadí, ale afrikáni, muškáty, surfinie jsou háklivé. Jinak je dobré, když hlásí mráz, třeba hortenzie, prostě, co je na záhonu - večer přikrýt netkankou, nebo igelitem a dopoledne oddělat. A u vody bývá mráz větší.

patronka*
hodnocení

0x

Tak jsme se ráno dostali do situace, kdy nemáme žádné stupně, protože na teploměru je 0°C. Měla jsem výčitky svědomí, že jsem na svých zahrádkách ještě nezačala makat a teď se ukázalo, že jsem udělala dobře. Možná, že tohle jsou už ledoví muži, ale spoléhat na to nebudu. Času dost. Přeji všem hezký mrazivý den. Patronka

myse*

tak u nás (u Prahy) v noci mrzlo...kolik nevím ale večer už bylo na 0 *bzum*

stihla jsem uklidit jenom truhlíky a květináče, ale to co je v záhonu asi bude v háji *plac*

srdíčka, stračky, hortenzie, růže... ach jo

hodnocení

Taky me to moc mrzi,snad neco obrazi.uz se vam to nekdy stalo u Hortenzii a podobne?Myslite ,ze obrazi?Ale jen asi od spoda,ze?Je to v pytli,jen aby nebylo opacko.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]