Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer vespolek. Nemáte prosím někdo tip na dobré povlečení? Jedno jestli z netu nebo v kamenném obchůdku (Praha), hlavně aby vydrželo, nerozpadlo se po prvním praní, nepustilo hned barvy a zároveň nebylo unylé, popř. hypermoderní. Ideálně krep nebo flanel, ráda bych se vešla do 700 za kus (1+1 na jednu běžnou postel, bez prostěradla). Hledám všde možně a buď je to hnus, nebo kšunt, nebo obojí, nebo když se mi to líbí, je cena kolem 1500 Achjo. Díky moc za všechny tipy! Hezký večer! Pů
Neřekla bych, že pro mě bude rozhodující cena, takhle jednoduše nepřemýšlím. Kdyby byla, mám už něco z vánočních trhů za cca 150,-... Můj limit se mi nezdá zase tak nízký.
Máří, díky za ten odkaz. Koukala jsem na něj už dřív a líbí se mi notičkové, jenomže jsem nikde nenašla, kdo je výrobcem. Píše se tam "česká firma", ale už se nedozvíš jaká. Distributor je jakási společnost od E..., když jsem ji vygooglila, tak se mi vyhodil výrobce počítačových doplňků... , což mi zavánělo podrazem. Takže ty jsi spokojená, vše přišlo, jak mělo, povlečení drží? To by byla paráda...
Jo ještě k tomu Scan Quilt - dívala jsem se, ale působí to na mě trochu jako Adidas v botách. Půl ceny přirážka za značku. To mě až tak nebere. Dostala jsem od mámy asi před 6 lety nádherné povlečení, atypický motiv egyptských faraonů, žlutý krep, fakt pěkný vzor, bezva švy, nepouští...jenže to kupovala myslím v Ostravici nebo kde, no každopádně někde, kde už nic takového není.. Tak marně pátrám...
Já jsem bez problémů kupoval povlečení na Aukru. Jenom si člověk musí prohlédnout komentáře, aby věděl, od koho koupit a od koho ne. Mě se povedlo kupovat za velice nízké ceny a poměrně kvalitní. Mě naopak rozčiluje, když vidím nějakou věc, která se mi líbí, ale nemám důvod si ji koupit, protože ta stará ještě funguje nebo třeba v případě povlečení je ho doma dost a i když je 20 let staré, tak ještě slouží a přece ho nevyhodím nebo si nebudu dělat doma skladiště. Vkus se mění, jsou nové a nové věci a já chci mít důvod je čas od času obměnit. Takže můj názor - za mírnou cenu přijatelnou kvalitu.
Jo, ještě vlastně Lutz, měla jsem v ruce leták, ale protože to je na druhém konci města, nakonec jsem se nevyhrabala... Ale jestli myslíte, že to stojí za to.. Je fakt, že si radši povlečení "ohmatám", i když proti netu z principu nemám nic. Uvidíme.. Ale je fajn, že zjevně ne vše, co je zlevněné, musí být nutně krám... a zrovna u povlečení se mi prostě nechce riskovat
Jinak Ladin, úplně Vás chápu, taky to někdy mám - naprosto nejsem hadrář, ale někdy bych si taky tak něco koupila... no ale když ty boty mi ještě slouží, i když už je mám 6 let, že.. atd atp. Ale mám tip - Sue Rydet nedávno sháněl povlečení. I použité, ale hlavně aby bylo čisté (nechtěli žádný lístek z čistírny, to ne), zachované, mělo dobré zapínání (jedno jaké, hlavně funkční) atd. Dali jsme tam takhle, co jsme tady měli v bytě z pozůstalosti, a byli rádi. Nevím, jestli o to ještě stojí, dost se to, co potřebují, mění, ale stačí sledovat jejich stránky nebo se přeptat. My už tam takhle odvezli kvanta věcí a všechno využili. No jo, trochu agituju, ale nebijte mě, je to fakt záslužná instituce
A samo za další tipy díky!
Damašek z Veby ten je sice drahý ale vydrží léta. Mám damaškové 30 let staré a stále bez kazu, takové povlečení jako bývalo se dnes už nenajde. Maminka šila roční vnučce povlečení do postýlky z krepu na jedno povlečení za metráž zaplatila 700kč. ale je kvalitní. Milá Pu neštřete ono se to ve finále nevyplatí, lepší dvoje drahé než patero od vietnamců.
doplněno 02.05.11 14:43:Liduš, díky To je mi jasný, od vietnamců kupuju akorát slaný lupínky
(mňááám!), ale když já měla dojem, že kolem těch 700 (či řekněme do 1000) už by mohlo být něco fakt pěkného. Damašek má Babi taky, jenže mně to, nemůžu si pomot, připadá tvrdé (i když je to nenaškrobené). Tak jsem z toho jelen.. Ale ani ty vzory nejsou nic moc, když se někdy kouknu i na ten největší luxus, tak si prostě nemůžu vybrat. Zamilovaná srdíčka na lesklém saténu...no to fakt není nic pro nás. Nějaký neutrál, ale aby byl zajímavý a ne fádní, to prostě nevidím. Ale snad najdu
Zatím díky za všechny tipy, určitě dám vědět, až něco najdu! A kdyby se tu objevil někdo, kdo ví třeba i o malém obchůdku (v Ově jsme jeden takový měli, metráž+ložní, dávno není) v Praze, taky uvítám! Hezký den
zkušenost mám jen a pouze s povlečením od Matějovského, jsou to takové držáky, že jinde už prostě nehledám. Navíc mi vyhovuje to, že mají zipy, klasické s knoflíky už nekupuju. Jinak stačí zapátrat, konkrétně třeba Matějovský se tu už probíral
Já kupovala povlečení na www.zenskaruka.cz. Koupila jsem tam povlečení od již zmíněné Veby. Jejich damašek je měkoučný heboučký a ty dražší mají nežehlivou úpravu. Pro návštěvy jsem tam koupila levnější krepové od značky Dadka. Za tu cenu je fakt parádní. Povlečení bez uvedeného výrobce bych nekoupila, i kdyby tam bylo uvedeno český výrobek.
doplněno 21.05.11 15:08:koukala jsem na to www.ceskepovleceni.eu. Designy, které tam mají jsem viděla u několika značek v několika kvalitách. Už proto bych tam povlečení nekoupila - nevím v jaké kvalitě ho mají oni.
Já teda nedám dopustit na povlečení Stella, mají stránky www.stella-atelie/... je sice dražší ale ta kvalita je opravdu luxusní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.