Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jahody - vaše oblíbená odrůda

Od: kato* odpovědí: 10 změna:

Kterou odrůdu preferujete a proč?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Preferuji Karmen,jsou velmi dobre,velke,urodne.Chvalim i docela -Dagmar..Jeste elista,je trosku pozdnejsi,ale take moc dobra.

doplněno 30.04.11 21:55:

Je pravda,ze z uplne novych odrud Vam neporadim,ale to vite ,ze jsme jich vyzkouseli dost.Muj deda byl slechtitel jahodniku,v nasem kraji se hodne pestuji.spis se ptejte,ktere Vam nabizi,jake jsou.

des*

Překvapení tržnice,a proč?Protože jsou nejlepší.

jsou dnes vubec na trhu?

des*

To nevím,asi ne je to stará odrůda...

No jo,ja jsem si prave vybavila,ze ji rodice meli nekde pred 40lety,mozna driv.Ale nepamatuji si jaka byla,docela by me to zajimalo.

des*

Jsou opravdu vynikající ,nepodléhají plísni a je z nich taková úroda,že jsme je i prodávali.Nyní je nikdo nechce,jsou překonané.Ikdyž tady je odkaz na prodejce. dum-a-zahrada.bazac.cz/...

doplněno 01.05.11 21:35:

Suprise des Halles

Jasne,surprise..ted se mi to uplne vybavilo,rikavali jsme zkracene Suprisky.ale co si presne nevybavuji,jake byly.matne si vzpominam,pokud se nepletu,ze trosku drobnejsi,kyselejsi chuti,urodnot hojna a odolnost tez.Na zpracovani,proc ne.Kdyztak me opravte,ja si je pamatuji v hodne nizkem veku.Mam takove tuseni,ze prave o techto jahodach vypravel deda,ze je mivali jako jedny z prvnich,tenkrat tezko shaneli,nekde v 50 roce.hledam na netu puvod,marne,mam tuseni,ze se jednalo o cizi slechteni.Nic mene,rodice je znali a dali prednost jinym odrudam,kazdemu vyhovuje neco jineho.Me to zajima jako vse,hlavne kdyz se jedna o stare-odolnejsi odrudy.Myslim,ze se budou lidi zase vracet k skoro zapomenutemu.diky za spolupraci.

hodnocení

0x

Jednouplodící jahodník Honeyoe a stáleplodící Tempation, oba dávají vysoké výnosy a netrpí tolik chorobami. Na jednom záhoně mám řádku jahodníku Rujana, chutnají mi.

hodnocení

0x

A co říkáte na tu reklamu na pnoucí jahodník - sazenice za 39,- Kč? Prý vrátí peníze, pokud nezačně plodit do 180 dnů.

kato*
hodnocení

To on plodit začne,ale má chutˇ nevalnou.Navíc pokud jej necháte v nádobě venku přes zimu tak vám zmrzne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]