Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
jak bych začala. Odmaturovala jsem 2012. (zemědělská škola obor ekologie a ochrana krajiny). A od té doby ještě nemám práci na plný úvazek. Většinou chodím po brigádách těch jsem si prošla už několik.
Až teď jsem si uvědomila co opravdu v životě nechci dělat. A jak je to tam těžké teď mám na mysli fabriky a práci na lince. (vím,že spousta lidí takhle pracuje a v podstatě jsou rádi,že něco mají). Jinak jsem z moravskoslezského kraje, kde se práce shání asi nejhůř.
Životopis, mám napsaný dobře (psala mi ho personalistka). V podstatě si myslím, že nemám šanci se dostat na nějaké lepší místo s mým vzděláním. A obecně lidi s maturitou, když nemáte známe. Ve skladu by mi třeba pracovat nevadilo i klidně bych zvládla 3 směnný provoz. Jen nechci být na té lince.
S tím lepším místem (to jsem asi napsala špatně). Práce mi nevadí, stejně tak by mě bavilo třeba kosit zahrady, klidně i uklízet,jezdit s dodávkou (to mám asi malé šance). Psala jsem hodně a nikdo se zatím neozval.
Tak uvažuji, že pojedu do zahraničí (samozřejmě i tam je to těžké) nebo půjdu dalším rokem na nějakou VOŠ.
Popřípadě nějakou rekvalifikaci. Máte někdo nějaké návrhy do čeho by jste se pustli vy?
Omlouvám se, asi to je pěkná snůška keců. Hlavně jsem se potřebovala vypsat.
PS: za případné chyby se omlouvám
Nepolevit a zkoušet to znovu a znovu a znovu. Psát, ptát se, otravovat. Podniky i známé. Jednou to vyjde. Lepší radu nemám. Je úplně jedno do čeho se pustíte, hlavně zvážit svoje schopnosti a zamyslet se nad budoucím uplatněním.
Je fajn, že nesedíte doma a berete i ty nezáživné brigády. Pracovní návyky se ztrácejí hodně rychle, věřte, že vím o čem mluvím, není to fráze.
V dnešní době musí člověk uvažovat na jakou školu, některé profese prostě nejdou, školy to nezajímá, jde o prachy. Čeho jsi se ve škole účastnila, nějaké soutěže a pod. aby se o tobě vědělo? Účastnila jsi se SOČ? Zkusit nějaké další vzdělání (zjistit, co se žádá, dívat se), odstěhovat se za prací a nesedět doma. Neposílat životopis,obcházet firmy. Na vlastní podnikání to asi není, že? Co by dělali jiní, každý má nějaké vlohy, nebo zatne zuby a dělá co ho nebaví.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.