Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chce mě kreslit profesor

Od: bell* odpovědí: 16 změna:

Dnes se mě profesor zeptal, jestli bych se od něj nechtěla nechat nakreslit, dost mě to zaskočilo. Vím, že je to výtvarník ale i tak mi to připadá takové divné, co si o tom myslíte?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

14.11.13 14:07
hodnocení

0x

Proč?

bell*
hodnocení

já právě nevím... asi mě to prostě zaskočilo, ale i tak do toho asi nepůjdu

claire*
hodnocení

0x

Portrét nebo akt?

když to bude na veřejném místě ne u něj doma, tak proč ne. Pokud Vám to není příjemné, tak to rovnou řekněte. Nedělejte to co nechcete...

ukulele*
hodnocení

0x

To vše záleží na Tobě, třeba se mu líbíš, nebo mu připadáš nějak vyjímečná, a být nakreslená je krásné, kdyby se La Gioconda nenechala malovat od pana da Vinciho, tak by se teď neměli v Louvre nač dívat. Já bych do toho šel...

Jo jo,malbou to začíná a střelbou končí.Zřejmě Vám to nenabídl jen tak.

figurek*
hodnocení

0x

V prvé řadě záleží na vašem rozhodnutí. Jestli je vám nabídka nepříjemná, pak ji neberte. Inteligentní profesor pochopí.

No a pak záleží na tom, kolik je vám let. Jestli patnáct a méně, pak mu řekněte že přijdete s policií. Jestli méně než osmnáct, pak jedině s matkou. Jestli je vám víc a máte přítele, pak přijdete jedině s přítelem.

hodnocení

0x

Kolik je vám let? ;)

hodnocení

0x

Úvodní informace je dost strohá. Nevíme, jestli chce kresit portrét, nebo akt. Vy pravděpodobně nějaké práce znáte, tak by se to dalo odhadnout, případně už přímo řekl, o co mu jde.

Možná ho na vás zaujal jakýsi dívčí pel a nevinnost. V tom případě by zřejmě k žádné erotice nedošlo, to by si sám svůj model "pokazil". Možná ho na vás právě naopak zaujala ženskost a smyslnost. Tam už by se dala nějaká erotika předpokládat, ale na to vždycky musí být dva.

Moje maminka byla v mládí velmi krásná. Máme doma několik jejích portrétů. Olej, pastel, perokresby. Maloval ji její tehdejší nápadník a jedna kamarádka, akademická malířka. Všechny tyto práce mají malou hodnotu, počítalo-li by se to na peníze. Ale pro rodinu dnes mají cenu obrovskou. I takhle se na to zkuste podívat.

Shrnutí - do portrétu bych šla.

pohanka*
hodnocení

0x

Pokud nám tady napíšete Váš věk a věk p. profesora, tak budeme vědět více. Pokud by tam byl Též, jaká díla vytvořil, a bude to portrét? Nebo co? A neposlední je, podívat se na některá díla, která pan profesor vytvořil. Jeho styl. Může se stát, že jeho technika se Vám nemusí líbit. Též, co bude dělat s originálem? Nechá si ho? Dá Vám ho? Ptejte se! Pokud by se Vám něco příčilo, nezdálo, tak jen poznamenejte, že tento návrh musíte prokonzultovat s rodiči a uvidíte, jestli se pan výtvarník nestáhne. Jaké jdou zvěsti o panu profesorovi ve škole? Říká se, důvěřuj, ale prověřuj. Zkazit pověst si můžete lehce.

bell*

je mi 19, šlo by o kresbu postavy, ale blíž nevím (do aktu bych nešla). Tak kdyby se ptal znovu tak se ještě poptám, ale spíš bych do toho nešla, ikdyž uznávám, že na druhou stranu mě to trochu potěšilo.

ukulele*

19 a takhle se ptát? jdi do toho, až ti bude o mnoho víc, tak třeba budeš ráda za ten obrázek, nebo kopii

hodnocení

0x

Znovu si pusť nesmrtelný film Světáci. Jedna z povětrných žen, Marcela /kouzelně ji hrála Jiřina Jirásková/ stávala na akademii modelem k aktům. *smich* Kouzelně to ventiluje Jiřina Bohdalová: "Nahá a za 5 korun na hodinu! "

Pokud pan profesor dá aspoň tolik, proč ne? Třeba se pak něco dozvíš o Salvátoru Dalim, nebo Hynaisovi, který namaloval oponu v Národním divadle.

Ale teď vážně: nešla bych do toho, myslím, že je to jen záminka, aby se s Tebou setkal někde v ústraní, beze svědků. Pak už bude konat podle svého. Takový malíř má jistě velké zkušenosti se svými modely.

Pokud by Tě maloval třeba pod Petřínskou rozhlednou či na Karlově mostě, , nebylo by co vytknout. Jaga.

narf
hodnocení

0x

Příjde na to, jaký je ten profesor: mladý - starý - vypadá věrohodně nebo spíš podezřele...sympatický - nebo moc ne...V 19 už byste to odhadnout mohla.

kukyno
hodnocení

0x

Já bych do toho rozhodně šel i kdyby šlo o akt. Uděláš si u pana profesora očko a budeš mít protekci a lepčejší známečky

danecekdan*
hodnocení

0x

Tuto otázku polož příteli, popř. rodičům...;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]