Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak poznám stříbrné příbory?

Od: makyna* odpovědí: 19 změna:

Zdravím, potřebovala bych poradit zda jsou příbory stříbrné či ne. Jsou na nich vyrité značky, ale bohužel se v tomto oboru vůbec nevyznám. Můžete mi poradit? Foto zasílám.Děkuji

Jak poznám stříbrné příbory?
Jak poznám stříbrné příbory? #2
Jak poznám stříbrné příbory? #3

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanher*
hodnocení

0x

Více drobných značek tam není?

Viděl bych to prozatím pouze na alpaku,

makyna*
hodnocení

Bohužel není.

hanher*

Tak se s největší pravděpodobností jedná o alpaku.

Pokud má někde nějaký kousek ze sady hlubší vryp, mohla by být vidět mosaz.

makyna*
hodnocení

Pochází ze státu, kde nemají puncovní úřad. Zřejmě je to jen značka výrobce.

doplněno 30.10.13 12:46:

Nejlepší bude,když s tím zajdu někam, kde ověří, zda to je stříbrné či ne. I tak děkuji.

hanher*

I tak to na stříbro nevypadá, a už vidím, že nebude.

translate.google.cz/...

doplněno 30.10.13 12:51:

translate.google.cz/...

Navíc na nich máte označení 18/10, což je označení pro nerez.

makyna*
hodnocení

Ano, Valsodo a značka 18/10 je pouze na 2 nožích a 2 vidličkách. Vzhledově se i liší od ostatních,to bude alpaka,máte pravdu. Ale ostatní jsou označené viz foto vidličky, pouze tyto vyfocené 2 značky na vidličce, jinak na nich není vůbec nic a vzhledově jsou i starší než ty označené Valsodo.

mech
hodnocení

0x

Stříbro , jako Zlato musí mít značku, tzv. PUNC a ta vypadá JINAK ... M

lol*
hodnocení

0x

Ženská, víte kolik by to stálo? To má jen elita, kde by se to tak u vás vzalo

Vy snad tazatelku znáte? Že něco podobného nemůžete mít Vy neznamená, že to nemůže mít nikdo jiný.

doplněno 30.10.13 11:20:

Zkuste se podívat sem, nebo sem. Pokud je to stříbro,mělo by na něm být něco takového.

lol*

Podle toho stolu v pozadí tak jen odhaduju a jak se zdá, tak se nepletu neb o stříbro se nejedná :D

majsterjoe*

Treba to dostala darem, podedila, nasla na pude...

hodnocení

0x

Takhle na první pohled bych řekla, že to stříbro není. Nejen proto, že nevidím punc.

Trochu soudím podle patiny - na příborech není.

Stříbrné příbory bez patiny má ten, kdo je pravidelně používá a pravidelně čístí. Ten ví, že má stříbro.

Kdo stříbrné příbory zdědí, získá zpravidla dlouho nepoužívanou sadu. Ta patinu má. Takovou maličko žlutavou. Stříbrná lžíce je také výrazně těžší než běžná lžíce. Zkuste potěžkat.

Nejlepší odpověď získáte v prodejně typu Klenoty.

makyna*
hodnocení

Těžší opravdu jsou. Dostala jsem je od kamaráda,který žije v Itálii. Zjistila jsem jen,že Itálie nemá puncovní úřad. Takže mě zajímalo zda jsou stříbrné a z jaké doby pocházejí.

Pokud je to ze zeme, kde neni puncovni urad, obratte se s jednou vidlickou na puncovni urad. Ten vam za maly poplatek (par haliru za 1g vzorku) rekne s jistotou, co to je (nebo co to neni).

Ty vyobrazene symboly muzou byt od vyrobce, tzv. odpovedni znaceni - vyrobce svym jmenem odpovida za to, ze to je to, za co to vydava.

Samozrejme to ale muze byt fake nekde z trznice.

makyna*
30.10.13 12:07
hodnocení

Děkuji.

naoko

Stačí zajít do zlatnictví

hahanaj*
hodnocení

0x

Takové příbory koupil můj tchán někdy před 10 lety od domovních prodejců v kazetě . Jedná se o alpaku .

hodnocení

0x

Určitě Vám poradí v prodejně klenotů.

Měla jsem od maminky 6 lžiček, takových malých, na mokka. Vždycky tvrdila, že jsou stříbrné, puncy na nich byly. Dala jsem si je v klenotech ohodnotit, vzali si jednu z těch 6 a asi za 3 týdny mi sdělili, že to stříbro není, je to jen stříbrný poivlak a nemá to žádnou cenu. Neplatila jsem nic, byla to služba zdarma.

Tak ty lžičky asi vyhodím, nemají žádný pěkný tvar ani povrch a to malé mokka se u nás nepije. Prostě byl to takový dar-nedar, ale co nadělám. Jaga.

jitkaz*
hodnocení

0x

Zkus tím kreslit na břidlici. A vedle toho stříbrem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]