Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak si vyložit tenhle citát

Od: nicmenenapada odpovědí: 4 změna:

Nevíte někdo, jak mám chápat tenhle text? Je to z nějaké knihy, nebo je to citát "kohosi"?

Politická svoboda je idea, nikoliv skutečnost. Této idei se musí umět použiti, potřebujeme-li působivého vnadidla, abychom získali podporu lidí pro svou stranu, jakmile tato podnikla boj k svržení strany, která je u vesla vlády. Tato úloha se usnadní, je-li sám protivník nakažen "Ideou Svobody", nebo tak zvaného "Liberalismu" a pro tuto ideu se dobrovolně zřekne části své moci.

Politika nemá nic společného s mravností. Vládce, řídící se mravností, je nepolitický a proto je nejistý na svém trůně. Kdo chce vládnouti, musí se obracet k chytrosti a licoměrnosti.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Údajné Protokoly ze shromáždění Siónských mudrců.

Podle mě velmi volně přeloženo. Demokracie je na hovno, neb její praktikování vede k jejímu zneužívání.

Ringo, no, nejste vy miláček? K čemu dlouhé řeči, lze to říci krátce, výstižně. Rozesmál jste mě. Děkuji :D

zabu

Ringo vy jste měl pravdu. Opravdu je to ono. Ale dalo mi dost práce to sehnat. A četlo se to pak jedním dechem. Takových "současných" citátů je tam víc. Nevím kdy to vzniklo, ale jestli opravdu začátkem minulého století, tak z tý knížky mrazí v zádech.
Dík za zajímavé počtení.

zabu
hodnocení

0x

Mě to spíš připadá jak popis dnešního dění v politice a ve společnosti u nás i ve světě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]