Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Práce zdravotní sestry v USA

Od: petulaaaaaaa odpovědí: 14 změna:

Dobry den,

prosim o hodne rad, nazoru a zkusenosti.

Jsem studentkou stredni zdravotnicke skoly a v budoucnu budu mit moznost, jet do USA a pracovat tam, jako sestra.

JENZE, oni tam chteji sestry jenom s vysokym vzdelanim ... Hledala jsem informace o studiu vysokych zdravotnickych skol, ale nic jsem bohuzel nenasla.

Mate nekdo zkusenosti, treba se znamymi?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zvidavajanca*
hodnocení

0x
A nepletes se ve slove High school? Neni to vysoka, ale stredni skola.
petulaaaaa
hodnocení

Ja tam chci na vysokou, kdyz jim nestaci stredni

narf
hodnocení

0x

Sestry kvalifkované prý v současné době získávají vzdělání na vysoké škole. Bude to nějaký stupeň bakalář nebo tak.

narf

Doplnění: tedy na medicíně, samozřejmě.

petulaaaaa
hodnocení

Jenze, ja jsem prave s touhle stredni, jen zdravotnicky asistent ( maturitu to ma ) ... Lisi se to jen v nazvu, ale nejsem registrovana sestra, jako tomu bylo drive ... Me jde o to, studovat vysokou tam, kdyz jim nestaci stredni a pak tam pracovat ...

hodnocení

0x

Zkusenosti. S pozadovanym vzdelanim sester v USA ne, ale s praci v USA ano.

...v budoucnu budu mit moznost, jet do USA a pracovat tam, jako sestra...

Z ceho vychazi toto Vase presvedceni?

Myslite tim casove omezenou staz nebo trvale zamestnani?

Mate poneti, jak je tezke dostat se legalne zit a pracovat v USA (nerikam, ze je to nemozne)?

petulaaaaa
hodnocení

Od Vas jsem, jsem presne cekala spoustu otazek, typu jistoty atd, jste tu tim celkem znamy ... Odpovidate mi na otazku otazkami, po kterych Vam nic neni... Jinak to poneti mam ... Jde mi o trvale zamstnani,

laik*

Musim se Axuse zastat. Imigrovat do USA opravdu neni tak jednoduche, jak si vetsina lidi mysli. Teda pokud to chcete udelat legalne, bez lhani, podplaceni a obchazeni zakonu.

Po prijezdu do daneho statu stejne budes muset udelat nejake vstupni testy, jestli mas pozadovane znalosti vyzadovane od zdravotni sestry.

Problem s tim VS vzdelanim je ten, ze vzdelaaci systemy CR a USA jsou neporovnatelne. V CR existuje stredni skola pro zdravotni sestry, v USA je stredni skola stejna pro vsechny a kurz na zdravotni sestru si delaji az po maturite. Obecne si myslim, ze budes mit stejne znalosti jako jejich zdravotni sestra s "post-secondary education", jen je o tom musis nejak presvedcit, treba prave temi testy nebo formalnim absolvovanim nejakeho rocniho "vyrovnavaciho" kurzu v nejake jejich mistni vzdelavaci instituci, kterou oni uz znaji.

Presne moje slova pane kolego, osobne nepochybuju, ze vzdelani ktereho se ji dostane v CR v ramci oboru daleko predci stejny druh v USA, pouze to musi nejak dokazat...No a zbytek bude podstatne tezsi, ale to uz jsem psal.

hodnocení

0x

tak predne to bude chtit pilovat jazyk a to perfektne...za dalsi dostat pracovni povoleni v kontrolovane oblasti, kterou zdravotnictvi je nebude nijak lehke(narozdil od myti nadobi a obsluhy v restauraci) takze pokud planujete jenom jet "na zkusenou" tak se to nevyplati, protoze proste nestihnete dat vsechny papiry dokupy, natoz jeste sehnat praci, ktera by Vas zivila nez to bude hotove...za dalsi, stredni nebo vyssi zdravotnicka skola Ceskeho, potazmo stredoevropskeho formatu je pro USA vice nez dostacujicim stupnem vzdelani, protoze ve srovnani s jejich kurzy a strednimy skolami tam budete hodne na vysi...na a nakonec USA nejsou co byvaly, cili pokud Vam jde jen o vylet na par mesicu, tak staci koupit letenku a vyrazit a pokud chcete nekam na zkusenou tak pro zacatek nasi zapadni sousede zrovna hledaji dipl. sestry...takze tak.

laik*
predne to bude chtit pilovat jazyk a to perfektne
Jako zdravotni personal pracuje hodne Filipincu (export zdravotnich sester je velka cast ekonomiky Filipin) a rozhodne bych nerekl, ze jejich anglictina je perfektni.
za dalsi dostat pracovni povoleni v kontrolovane oblasti
Tazatelka pise, ze ji nejde o pracovni povoleni, ale o trvaly pobyt. To jsou 2 ruzne veci, ktere spolu nesouvisi.

Mno, trvaly pobyt a pracovni povoleni spolu uzce souvisi, pokud slecna nedisponuje tucnym kontem...co se Filipincu tyka, tak nevim kolik jich osobne znate, napriklad u nas na hotelu (predevsim ve spa) jich pracuje nekolik a obcas bych rekl, ze strci do kapsy i mistni rodaky (Irsko)...ale budiz, pouze jsem vyslovil nazor a snazil se poradit.

laik*
Podminky pro vydani pristehovaleckeho viza pro trvaly pobyt a pro vydani pracovniho povoleni jsou uplne jine.
laik*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]