Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vojenská známka.

Od: marenka* odpovědí: 16 změna:

Dobrý den, prosím, z jakého materiálu je vojenská známka? Taková co byla dřív u vojenské knížky. Moc děkuju. *modla*

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

patronka*
hodnocení

0x

Mařenko, já bych to typovala na hliník, nebo nějakou hliníkovou slitinu. Byla docela lehká a bylo v ní vyražené číslo. Někde ji tu ještě po manželovi asi mám, měla bych si uklidit některé dlouho neotevírané šuplíčky. :) Patronka

1jara*
hodnocení

0x

Dobrý den, je z nerezu (hliník to není).

ladinpraha*

i když některé rezivěly docela vesele.

marenka*
hodnocení

*sok* Jejda, to abych jí dala někam jinam, to bych nerada. *plac* Ona byla celá léta schovaná v malém trezůrku, v knížce. Takže zatím je v pořádku.

ladinpraha*

Mařenko, klidně to vyzkoušej a uvidíš, co to bude dělat. On ten nerez byl v té době všelijaký.

doplněno 24.04.11 17:22:

To víš, to nebyly bojové známky, to byly známky pro mírovou dobu.

1jara*

Udělejte zkoušku magnetem, pokud se nelepí je to nerez.

marenka*
hodnocení

No jo, ale je i magnetická nerez. *nevi* Ale zkusit to jdu. *bezim*

patronka*

Magnet známku přitáhl, takže to není ani hliník, ani nerez, ale obyčejné Ferrum.

marenka*
hodnocení

No prosím, taková jednoduchá otázka a na co všechno přijdeme. *ua*Moje nemagnetuje. *frajer*

marenka*
hodnocení

Děkuju moc. Já jí dneska konečně dostala od mámy po taťuldovi. To číslo, milá Patronko, je alespoň na té mojí rodné. ;) Mám jí teď na krku a neuvěřitelný pocity. *modla* Zajímal mě ten materiál, abych jí nějak nošením na hrudi nepoškodila. *jasne*

1jara*

Ano je to rodné číslo majitele, u te mé sprčili pár čísel. Takže kdybych se stratil a našli by známku, tak by nevěděli ani kdo to byl!

marenka*
hodnocení

*sok* No, to je hezké. U mě souhlasí první čísla, což je datum, ale to za lomítkem nevím. Můj vojáček už padnul. *zed*Prý se to mělo po skončení "zálohy" vrátit a jsem moc ráda, že to nevrátil Dokonce tu mám i výpis z vojenské basy. *smich*

patronka*

Tak tu až takovej binec nemám, knížku jsem v pohodě našla a s ní ale i spoustu jiných dávno zapomenutých předmětů. Tak skutečně to asi hliník nebude, ale na nerez to taky nevypadá, leda nerez - mat. Knížka byla vydána v roce 1962 a rodné číslo na ní není, ani číslo vojenské knížky. Dokonce je tu i povolávací rozkaz.To mi připomnělo, že můj první manžel měl v povolávacím rozkazu :" po vyhlášení mobilisace dostavte se ihned na nádvoří pivovaru Staropramen Smíchov". Tam by se nejspíš dostavili všichni, ale co dál...:) Patronka

marenka*
hodnocení

Táta šel na vojnu v roce 1971. Z jedné strany známky je vyražené rodné číslo, z druhé ČSSR. ;)

Patronko, tak věřím, že na nádvoří pivovaru by už si ti chlapi poradili. *smich* Já si pamatuju, to mi bylo možná 10. O půlnoci telefon, táta si zbalil kartáček a pár věcí a letěl na náměstí. Něco s vojenskou pohotovostí to mělo společného. Za dvě hodiny se vrátil, že prý nějaké cvičení. *sok*

buss

tam by to určitě vyhráli

pecenkav*
24.04.11 19:07
hodnocení

0x

Nerez

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]