Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plati se tramvaje v praze?

Od: huh odpovědí: 10 změna:
10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ne naopak! Dopravní podnik platí vám, že s nima jedete *ua*

doplněno 22.04.11 12:27:

Myslím, že ta otázka je myšlena jako vtip, a tak i odpovídám.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Neplatí. V Praze se platí pouze jízdné MHD.

Plati se tramvaje v praze?
huh
hodnocení

dekuji za odpoved... a ted, zda to myslite vazne nebo ne... jelikoz, mne nekdo trvdi, ze se plati a nekdo, ze se zas neplati, tak nevím, nejsem totiz ani z prahy a moc casto tam ani nebyvam...vlastne skoro vubec

patronka*

Nad 70 let se jízdné neplatí. Patronka

karina*

huh, platí se 18kč nebo 26. 1.pásmo. 2. pásmo jako návštěvník Prahy asi nevyužijete. Za 18 je nepřestupní (je na 20 minut tramvají nebo 5 satnic metrem vč, nástupní) a za 26 je na 75 minut na všechno. Je možné mít i předplaceno opencard . Nebo mají nějakou regionální jízdenku, která platí i na vlak. Něco jako dřív byly dělnické. To nevím jak funguje, ale Vy to nebudete potřebovat. karina

dpp.cz/...

krkovicka*
hodnocení

0x
Snad si nemysliš,že jízda je zdarma?!ano,platí-v trafice jízdenku za 18kč,dětská-důchodci za 9kč,nad 80let jezdí zdarma.Přestupní za 26kč nebo i drahší celodenní,měsíční,čtvrtletní a celoroční.Jinak pokuta jízda na černo za 700kč na místě,nebo do 14dnů,pak po 14dnech to naskakuje zhruba o 150kč za tyden.Noční tramvaje po půlnoci s číslem 50 a víc tam jizdné za 26kč.U řidiče v tramvaji se nedá koupit jízdenka jen v buse a jinak SMS jizdenka ve tvaru DPT na číslo 90206.Tam se ti odečte buď 30kč nebo 26kč teď nevím.
huh
hodnocení

no dobre, dekuji...

a jizdenku musim ukazat ridici v tramvaji, nebo ne?

karina*

Při nástupu si jí štípnete ve strojku. Bacha na šipku, cpe se to do strojku šipkou dovnitř.Neztratit! kdyby jste přestupoval, musíte se s ní prokázat případně revizorovi. Řidiči ne. Kar.

doplněno 22.04.11 13:00:

jo jak píše krkovička, můžet platit SMSkou. Ale pozor, můžete nastoupit až když Vám přijde na mobil odpověď. Dřív ne. A potvrzjící odpověď nemazat! Slouží jako kontrola pro případného revizora. pro mš je to nepoužitelné, zásadně dobíhám ...*smich*. A I kdybych to stihla včas, pak u revizora budu z toho vedle a jsem schopná si to smazat. K.

krkovicka*
Mě takhle sms jízdenka přišla až po 2hodinách ;) nastěstí jsem měla výpis že byla doručena,jinak bych se hádala jak drak.
doplněno 22.04.11 13:10: Bylo to v lokalitě,kde nic tu nic,trafika nic.nemohla jsem čekat,musela jsem do školky :-x
krkovicka*
Ne,jen jste povinen si ji pri nastupu cvaknout a ponechat pro případnou kontrolu revizora.
doplněno 22.04.11 13:01: Pozor,někdy chtejí ukázat jízdenku i při výstupu,takže až budete v bezpečné vzdálenosti z tramvaje,pak teprve po uplynutí platnosti zlikvidovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]