Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exhumace kanárka po 30 letech

Od: sanyo* odpovědí: 4 změna:

Podělím se s pravdivým příběhem, kdy jsem minulý pátek s tchánem pokáceli v zahrádce před jeho RD vzrostlý jalovec, který byl stár cca 50 let a který již poškozoval oplocení a podezdívku. Po provedení prací jsem odejel s rodinou domů, a dnes po opětovné návštěvě jsem se dozvěděl od tchána, že před nedělním traktorovým vytrhnutím pařezu stromu ze země, se rozhodl vyndat bakelitovou krabičku s uhynulým mladým kanárkem, který mu zahynul min. před 30 lety a kterého pohřbili právě u tohoto jalovce. Bakelitovou rakvičku opatrně otevřel a strnul - v krabičce nebylo téměř nic, jen krásná barevná pírka,... ale kostičky, lebka kanárka a podoobně, to tam nebylo vůbec, ale vůbec nic. Takže tyto biologické věci čas a mikrobi prostě zcela odstranili, ale na hezká pírečka neměli nárok. Pírka si děda opět uschoval, tentokrát do vlídnejšího prostředí... řekl by jste to někdo?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
hodnocení

0x

Tak to je krásné a dojemné, děkuji za ten příběh.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, příběh je to hezký a nechci kazit jeho pietnost. Jenom doplním, že mám obdobnou zkušenost s otevíráním rodinné hrobky. po mnoha letech. To setkání s někým, koho jste znal a máte v hlavě jeho podobu, je hodně silné. Pravda, z člověka toho zbyde více, než z kanárka.

No, kdo to nezažil, tak to nepochopí. Ale, je to poučení pro všechny, že se skutečně obrátíme v prach.

Zdravím!

hodnocení

0x

To je ale dojemný příběh! Občas přemýšlím, co zůstalo z mých pejsků. Možná, jen ta hračka, kterou jsem jim dala na cestu. *modla*

rnk*
hodnocení

0x

Pozoruhodné!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]