Nejste přihlášen/a.
Podělím se s pravdivým příběhem, kdy jsem minulý pátek s tchánem pokáceli v zahrádce před jeho RD vzrostlý jalovec, který byl stár cca 50 let a který již poškozoval oplocení a podezdívku. Po provedení prací jsem odejel s rodinou domů, a dnes po opětovné návštěvě jsem se dozvěděl od tchána, že před nedělním traktorovým vytrhnutím pařezu stromu ze země, se rozhodl vyndat bakelitovou krabičku s uhynulým mladým kanárkem, který mu zahynul min. před 30 lety a kterého pohřbili právě u tohoto jalovce. Bakelitovou rakvičku opatrně otevřel a strnul - v krabičce nebylo téměř nic, jen krásná barevná pírka,... ale kostičky, lebka kanárka a podoobně, to tam nebylo vůbec, ale vůbec nic. Takže tyto biologické věci čas a mikrobi prostě zcela odstranili, ale na hezká pírečka neměli nárok. Pírka si děda opět uschoval, tentokrát do vlídnejšího prostředí... řekl by jste to někdo?
0x
Dobrý den, příběh je to hezký a nechci kazit jeho pietnost. Jenom doplním, že mám obdobnou zkušenost s otevíráním rodinné hrobky. po mnoha letech. To setkání s někým, koho jste znal a máte v hlavě jeho podobu, je hodně silné. Pravda, z člověka toho zbyde více, než z kanárka.
No, kdo to nezažil, tak to nepochopí. Ale, je to poučení pro všechny, že se skutečně obrátíme v prach.
Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.