Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opilý mladistvý - co by se stalo?

Od: zajixxx* odpovědí: 9 změna:

4au chtěl bych se čistě hypoteticky zeptat, co by se stalo, kdyby mě policajti*cert* chytly opilého. Například na nějaké akci. Jak se zachovat, utíkat není v možnostech :), věk 16...

Tahali by to ještě přes sociálku? Byli by z toho velké problémy? :) Dík za tipy :)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

0x

Určitě by mluvili s rodiči, možná by proběhlo i nějaké hlášení do školy. Je taky možné, že by rodiče museli před přestupkovou komisi. (naši museli, když jsem chodila za školu *hi*)

pecenkav*
hodnocení

0x

Ja bych jim jeste dal pravomoc ti dat prez hubu, nechat te vystrizlivet na sluzebne, po probuzeni ti nandat jeste jednou na cestu a pak te teprve predat rodicum. Sakra, to nemuzes, kdyz uz se vozeres, zustat zalezlej a neukazovat se na ulici?

nikl*
hodnocení

0x

Problemy by zrejme meli tvoji rodice, kteri za tebe zodpovidaji. Jestli chces pit, tak ale s mirou;)

Take jsem v mladi pil, ale s policajta jsem se tedy nepral*fn*

hodnocení

0x

Teď jsem to tady řešil v otázce s názvem "Oprávnění policie" v souvislosti s chystanou akcí o velikonocích, kdy se budou houfně kontrolovat hospody a mladiství v nich. Pokud by Tě Policie ČR vyzvala, aby ses podrobil dechové zkoušce, tak jim klidně dejchni a pokud něco nadýcháš, tak Tě asi zadrží a odvezou na služebnu, kam si pro Tebe přijdou rodiče. Domnívám se, že pokud budou rodiče rozumní, tak by z toho další problémy být neměly.

lidus*
hodnocení

0x

Zákon ČNR č.37/1989 Sb., o ochraně před alkoholismem a jinými toxikomaniemi, §1 odst. 2). Podání alkoholu jakýmkoliv způsobem před 18. rokem věku je trestným činem, za který může být potrestán kdokoliv včetně rodičů. (cit).

Pravděpodobně pokud by nebyla opilost vysoká tak by to vyřešila domluva a předání rodičům, sociálka by se o tom dozvěděla jen pokud by to bylo po několikáté a pokud by o rodině bylo známo, že je nefunkční. Rozumný hříšník by si sypal popel na hlavu, tvrdil, že je to prvně a prosil o odpuštění, rodiče by se káli a tvrdili, že se to stalo prvně a hříšníka si ohlídají aby se to neopakovalo.
Doporučuji nepít!

hodnocení

0x

Ahoj, svou odpovědí tě možná naštvu, ale, potřeboval bys víc práce a povinností, abys neměl čas přemýšlet o blbinách. Mysli si o mně, že jsem stará struktura, ale žila jsem na vesnici a už jako dítě jsem měla nejen já, ale i mí ostatní vrstevníci, celou řadu povinností. Starali jsme se o slepice, pásli husy, chodili králíkům na trávu, pomáhali rodičům třeba jednotit řepu, nebo vybírat brambory. Na zimu jsme sbírali kaštany a žaludy pro srnčí zvěř. A jiné práce, které jsme jako děti musely zastat. Potom nebyl čas na blbosti, třeba ta Tvoje otázka mě nikdy nenapadla. Vím, dneska je jiný život a těžko by někdo ve městě třeba sbíral klásky, či žaludy ale fungovalo to a myslím si, že těch lumpáren bylo míň než dneska. Mládež se nudí, neví, co roupama a pak dopadá třeba jako mladý Bém na kašně. Najdi si jiné téma k přemýšlení, vždyť jich je... Jaguška.

Ahoj, teď už budu protivná úplně neskutečně, ale musím to napsat: místo prapodivných úvah si dej občas diktát z mateřského jazyka. Věz že: policajti CHYTILI a problémy BYLY. Dobrá znalost češtiny je vizitkou každého Čecha. Jaga.

celp*
hodnocení

0x

Zdarec.Přečtěte si tento článek.Je to také možnost: alkohol-alkoholismus.cz/...

martinaa*
hodnocení

0x

Problemy by z toho byly a docela velke. Chudaci rodice, kdyby to bylo nekdy v noci a oni by museli vysvetlovat, cos v hospode delal v 16, v noci a opily. Nicmene - kdyz uz teda nutne musis pit, bez se aspon ozrat nekam do lesa, kde nebudes videt:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]