Nejste přihlášen/a.
Pěkný den, jak se má správně točit pivo? V hospodách a na závodech, kde se nestíhá, se samozřejmě točí po skle. Přítel mě však učí točit přímo, neřekl mi ale, proč. V čem je točit přímo jiné?
Děkuji
Ano pěna potom déle vydrží a nezmizí hned jako při natočení na jeden zátah. A pokud se třeba hostovi v restauraci nelíbí, že na pivo dlouho čeká, stačí mu říct klidným hlasem: "Pivo se nenabírá, pivo se čepuje"
A stimhle pristupem k zakaznikovi hospoda brzo zkrachuje.
Komu stihne spadnout na pivu pena nez ho vypije, mel by radeji cucat nejakou limonadu.
Pokud ma pivo spravnou chut, riz, teplotu a penu, je uplne jedno, jak je natocene.
Správně to bude tak, aby konzumentovi lahodilo oku i chuti a aby se zbytečně "necvrndalo" mimo nádobu, do které se čepuje.
No to sice jo, ale bezne na akcich slychavate vetu "jak to pivo prosimte tocis?" A ja chtela nejaky argument, proc zrovna tohle toceni je to spravne
To je velice subjektivní posouzení. Když někomu donesete sklenici šarišské sedmičky, kterou jste nabrala z necek a pěnu udělala kvedlačkou, ale tak, že Vás konzument při tom nevidí, uvidí až výsledný produkt - pivo s pěnou, tak Vás bude chválit a mlaskat nad patokem. Když ale budete před někým čepovat jinak lahodný vychlazený Prazdroj, způsobem, který se dotyčnému nebude zamlouvat, tak pomluví Vás i to pivo. Nelze se zavděčit všem. Mě když něco chutná, tak neřeším původ - např. nevadí mi dobrá tlačenka z hluchého prasete, ani to že ji vyráběl automechanik!
V našich kočinách se neříká : Dejte mě pivo a ani načepujte , nebo dám si pivo , ale "Udělejte mě jedno pivo". A to chce svůj čas. miro
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.