Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak správně natočit pivo?

Od: martinaa* odpovědí: 16 změna:

Pěkný den, jak se má správně točit pivo? V hospodách a na závodech, kde se nestíhá, se samozřejmě točí po skle. Přítel mě však učí točit přímo, neřekl mi ale, proč. V čem je točit přímo jiné?

Děkuji:)

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pecenkav*
hodnocení

2x

Kvuli pene

plechacek*
hodnocení

2x

Ano pěna potom déle vydrží a nezmizí hned jako při natočení na jeden zátah. A pokud se třeba hostovi v restauraci nelíbí, že na pivo dlouho čeká, stačí mu říct klidným hlasem: "Pivo se nenabírá, pivo se čepuje":)

A stimhle pristupem k zakaznikovi hospoda brzo zkrachuje.

Komu stihne spadnout na pivu pena nez ho vypije, mel by radeji cucat nejakou limonadu.

Pokud ma pivo spravnou chut, riz, teplotu a penu, je uplne jedno, jak je natocene.

plechacek*

Já píšu o restauraci, Vy o hospodě, trošku rozdíl

krkovicka*
hodnocení

0x
Pěna a pivo i kroužkuje.Já jsem to dělala půl na půl abych ve spěchu chytla i míru,pak jde už o zvyk a bajočko:)

cyril*
hodnocení

0x

Správně to bude tak, aby konzumentovi lahodilo oku i chuti a aby se zbytečně "necvrndalo" mimo nádobu, do které se čepuje.

martinaa*
hodnocení

No to sice jo, ale bezne na akcich slychavate vetu "jak to pivo prosimte tocis?" A ja chtela nejaky argument, proc zrovna tohle toceni je to spravne:)

Protoze si kazdej druhej Cech mysli, ze na pivu je neco extra.

Axusi : Pivo je nápoj bohů a ten kdo ho vymyslel by zasloužil ,NOBELOVU CENU MÍRU"!.!.! *zed**zed**zed**zed**pivo**pivo**uf**uspech*

cyril*

To je velice subjektivní posouzení. Když někomu donesete sklenici šarišské sedmičky, kterou jste nabrala z necek a pěnu udělala kvedlačkou, ale tak, že Vás konzument při tom nevidí, uvidí až výsledný produkt - pivo s pěnou, tak Vás bude chválit a mlaskat nad patokem. Když ale budete před někým čepovat jinak lahodný vychlazený Prazdroj, způsobem, který se dotyčnému nebude zamlouvat, tak pomluví Vás i to pivo. Nelze se zavděčit všem. ;) Mě když něco chutná, tak neřeším původ - např. nevadí mi dobrá tlačenka z hluchého prasete, ani to že ji vyráběl automechanik! *smich*

krkovicka*
hodnocení

0x
Lépe chutná a je v něm více vzduchu.

zajixxx*
hodnocení

0x

Někdy výčepní paletí :) když je ma spěch vypláchnou sklenici vodou a bez osušení do ní točí pívo __ minutka za všechny prachy :)

asminkam*
hodnocení

0x

Točení přímo zabere dlouho, protože se hnedka utvoří pěna. Když opadne, tak se zas trochu doleje, ale zase vznikne hodně pěny a prostě to trvá dýl. Já když točim, tak to dávám po skle a pak nakonec přidám tak 3 - 4 cm pěny. Pivo bez pěny neni pivo :)

wazi*
hodnocení

0x
Sam to provadim tak, ze prvni pulku dam po skle a druhou dotocim klasicky svisle, ale to jde az u odrazeny becky (po peti pivech a za rozumny teploty). Pak sedi i konzistence peny. Ale jinak je to fakt jen pro oko.

hodnocení

0x

Při točení přímo pivo více pění a hladina může být pod mírou s případným vysvětlením výčepního, že po opadnutí pěny dojde :))

hodnocení

0x

V našich kočinách se neříká : Dejte mě pivo a ani načepujte , nebo dám si pivo , ale "Udělejte mě jedno pivo". A to chce svůj čas. miro

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]