Nejste přihlášen/a.
Zdravím, tohle bylo nalepeno na alobalu uvnitř balení čokolády Studentská pečeť.
Zajímalo by mě, o co se vlastně jedná. Je to klasický čip "proti krádeži"? Přijde mi divné, že by se už cpal všude a na levné výrobky včetně potravin díky
rozměry jsou 45 x 11 x 1 mm
Není to spíš něco kvůli vlhkosti od výrobce? Kódy si dávaj prodejci a pochybuju, že by kvůli tomu rozbalovali čokoládu.
Ne, je to čip.
Stejný se často vyskytuje i v bílém barevném provedení například na lahvích alkoholu, i v knize už jsem ho měla (i když tam jsou běžnější typické RFID placaté čtvercové čipy).
doplněno 07.01.13 21:04:Když pokoukáte v obchodech, objevíte je na spoustě věcí.
doplněno 07.01.13 21:07: Stačí rozšťourat a přesvědčit se
čipy dává výrobce a hned několik typů, takže běžně se stane, že to v jednom obchodě koupíte a ten "jejich" čip deaktivůjí a v jiném obchodě vám to rozhouká jiný, který je ještě aktivní a na který jsou zrovna zařízeni
V tom druhém obchodě, pokud je rozumný, se rozhoukáte už při vstupu, takže nejste za zloděje...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.