Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nervy ze školy

Od: asminkam* odpovědí: 4 změna:

Už je to tu zas. Ač jsem ted o zimě nebyla moc dlouho ve škole, tak jsem to dohnala, sem tam mi chybí tak jedna dvě známky z předmětů, ale tam jich tak minimálně tři mám. Hlavní strach je z dvou předmětů (u jednoho se dopisovat testy nemůžou, u druhýho má každej jen jednu známku - nic se tam neděje). A já už se teď nervuju, jestli to zvládnu. Ani nemám chut na jídlo, nechce se mi do třídního kolektivu, nechce se mi na nějaký předměty kvůli profesorům... Kdyby těch pář předmětů nebylo tak jsem v pořádku, ale mám strach, že tenhle ročník nedodělám kvůli počtu zameškaných hodin, ale - hranice neni určená. A mám strach, že budu muset z některýho předmětu dělat reparát. Většinou testy dopisuju, ale u těch dvou předmětů to nejde a už i mývám noční můry z toho. Nevíte, jak se uklidnit? Připadá mi, že to nic neni, a já hloupá si z toho nevědomky vytvářim takovýhle peklo..

Děkuju za rady

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

raadek*
hodnocení

0x
A co se stane, když budeš muset dělat repec nebo opakovat? Nastane konec světa? Když nejde o život ... R.
asminkam*
hodnocení

Já vim... horší by bylo mít nemocný rodiče či tak. Todle je proti tomu prkotina, ale prostě mě to stresuje a nevim, jak na to, aby to trochu opadlo. Ikdyž při srovnání toho s timhle je mi líp ;)

mir3k
hodnocení

0x

Nenervujte se, věřte si přece trochu. Když se kvůli té škole zbytečně stresujete, tak zaručeně do ní děláte více práce a snažíte se to dohonit, což učitelé zajisté poznají a ocení. Důležité se je s profesory domluvit i třeba na základě splnění nějaké úlohy navíc a na rovinu jim říci že i přes to, že mám zameškané nějaké hodiny tak mi velice záleží na tom si ten předmět doplnit, doučit se ho a získat známky, popřípadě individuální klasifikace. Určitě vás pochopí a díky vaší snaze vás nenechají propadnout. Vždyť ještě není konec roku ale zbývá více než dva měsíce času!

asminkam*
hodnocení

To si taky řikám. Z ostaních předmětů strach nemám, ale na tom jednom prostě nesmíme dopisovat, to je naše chyba že nejsme ve škole. A na druhym, tam jsme až teď dostali vyučujícího (na 2.pololetí). Jinak je vše v pořádku, až na to, že jsem chyběla cca jeden měsíc za druhý pololetí, což mi příjde hodně z těch tří měsíců co jsem zatim měla. No budu doufat, že to ještě nějak doženu a že se počet zameškanejch hodin nedostane přes 200..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]