Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
chci se zeptat, jestli náhodou někdo neví co je to za šutr. Našel jsem ho v řece a ani za boha nemůžu přijít co to je.
Díky Petr
od Sázavy ne... od Svratky... jo? Takže se taky přikláníš k tomu, že to je sklo? A jaký měly barvu?
Barva skla závisí na tom, s jakými chemickými látkami se ruda taví, podle toho vzniknou různé barvy skla.
No, já jsem si na něco vzpomněl. Kdysi, v Národním Muzeu, nám ukazovali pazourek. Kdyby to bylo šedý, nebo do černa, tak bych tomu i věřil. Co se pamatuju, vypadalo to dost podobně, jen v tom nebyly ty díry. Jestli existuje takhle do modra nevím. Nemám žádné přírodovědné vzdělání ani nejsem geolog. Ale možná ... Já bych zkusil kousíček štípnout. Kámen a sklo se bude štípat dost odlišně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.