Nejste přihlášen/a.
Ahoj, potřebuju lahve na slivovici, tak jsem si oběhal pár místních hospod, kdy dostávám lahve od Božkova a od Jelínka, které mi jsou celkem sympatické a využívám je, ostatní dávám zatím bokem, nebo vyhazuju do skla.
Jde mi o to, jestli lahve stačí vymýt horkou vodou, nebo jestli do nich můžu dát i trochu JARu a pak je vypláchnout, popř. je mám ještě nějak vyvařovat v hrnci nebo tak něco? Byl bych nerad, kdyby to potom nějakým způsobem narušilo obsah lahve ať už v podobě plísně, špatné chuti nebo něčeho jiného?
Jinak lahve nechávám odmočit v teplé vodě a potom z toho sundám etikety a omyju zbytky lepidla, stejně tak i z víček. Potom třeba od těch z Božkovu sundavám ty hliníkové pásky, co jsou pod víčkem.
A co sklenice na zavařování? Ty snad stačí omýt taky horkou jarovou vodou a opláchnout a přitom obsah je mnohem choulostivější na zkažení
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.