Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pořádně vymýt lahve od alkoholu?

Od: repkin* odpovědí: 14 změna:

Ahoj, potřebuju lahve na slivovici, tak jsem si oběhal pár místních hospod, kdy dostávám lahve od Božkova a od Jelínka, které mi jsou celkem sympatické a využívám je, ostatní dávám zatím bokem, nebo vyhazuju do skla.

Jde mi o to, jestli lahve stačí vymýt horkou vodou, nebo jestli do nich můžu dát i trochu JARu a pak je vypláchnout, popř. je mám ještě nějak vyvařovat v hrnci nebo tak něco? Byl bych nerad, kdyby to potom nějakým způsobem narušilo obsah lahve ať už v podobě plísně, špatné chuti nebo něčeho jiného?

Jinak lahve nechávám odmočit v teplé vodě a potom z toho sundám etikety a omyju zbytky lepidla, stejně tak i z víček. Potom třeba od těch z Božkovu sundavám ty hliníkové pásky, co jsou pod víčkem.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A co sklenice na zavařování? Ty snad stačí omýt taky horkou jarovou vodou a opláchnout a přitom obsah je mnohem choulostivější na zkažení :-D

repkin*
hodnocení

To jsem si také říkal, ale rodiče mi říkali, že prý JAR ne, že to poškodí slivovici, tak sem říkal, že je to blbost, když to normálně vymeju, nádobí se tak meje přeci normálně.

Ale houby, je to sklo. Hlavně pořádně vypláchnout, aby tam ten Jar nezůstal.

hodnocení

0x

To staci, hlavne dobre vyplachnout.

takyblbec

Kdyby ses šel raději projít do přírody,než vymývat lahve na chlast.Asi jsem mimo mísu,ale nějaká přiblblá slivovice by mi mohla tak akorát políbit preference.Omlouvám se za příspěvek mimo téma.

repkin*
hodnocení

Dobrá rada nad zlato. :D

07.10.13 11:27
abstinent
jirbar*

To já bych do přírody šel. Jenže to bych mohl narazit na takyblbce. A to se mi fakt nechce.

repkin*
hodnocení

:D já jsem taky skoro abstinent, mám to pro příbuzný a známý

Jo to v palirně tvrdíme taky když si jdem pro konzervované jablka :))

jm*
hodnocení

0x

Použil bych jar,teplou vodu, případně ještě neutralizovat octem.

lidus*
hodnocení

0x

Repkine, pálíme každý rok a vážně jsme lahve od jiného alkoholu (pouze bílé lahve se šroubením) ještě nikdy nevymývali jarem, pouze horkou vodou a necháme vyschnout.

doplněno 07.10.13 21:38:

I na lahev od vaječného koňaku stačila jen horká voda.

tomaash*
hodnocení

0x

Neprožívej to - stačí horká voda, věř mi! Dlouhletá zkušenost ! :) Hlavně né Jar a jiné chemie !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]