Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lidové písničky pro děti

Od: pt® odpovědí: 30 změna:

Dobrý den rádcové, poradíte mi lidové písničky o městech, o zvířatech a tak? Zpíváíme si s vnoučátky a došla nám inspirace. Zpívali jsme: Okolo Hradce, Na tom Pražském mostě, Plzeňská věž a Kolíne, Kolíne. Znáte některé další? Budu ráda za všechny. Děkuji. - pt

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

V Hodoníně... za vojáčka.

doplněno 12.11.13 16:42:

Když jsem šel z Hradišťa...

hodnocení

0x

Za starú Breclavú, ...tou putimskou branou, Já se vždycky ohlídám k domažlickým zahradám

Pasol Jano tri voly

Pt -máme doma desítky zpěvníků, budu posílat i o kytičkách, o všem, na co si vzpomeneš :)

pt®
hodnocení

"bimbam", to je bezva. A máte o kytičkách o růžičkách? Děkuju - pt

jezeveczpevny
hodnocení

0x

1) Kdyby byl Bavorov co jsou Vodňany

2) Žádnyj neví co jsou Domažlice

3) Cestovala moje milá do Tater

Z populárnějších pak třeba pár songů od skupiny Buty

Letí vrány letí letí...

V zemi se narodil krtek...

cesmina*
hodnocení

0x

Náchodský zámeček...,Okolo Třeboně...Žádnej neví co jsou Domažlice...,Cesmína

pt®
hodnocení

Udělali jste mi radost, lovíme v paměti, ale s vaši pomocí to jde rychleji. Ještě o koních. Vzpoměli jsme si jen na: Já mám koně... a Čtyři páry bílých koní..., dál nevím. - pt

ria*

Pod našima okny teče vodička ..

Né že by byla o koni, ale mihne se tam :)..

doplněno 12.11.13 19:22:

Mě má mamka neustále překvapuje tím, že pokaždé dokáže z paměti vyhrabat nějakou lidovku, kterou jsem já nikdy neslyšela :))... Vše se naučila zase ona od babičky, tam se doma prý jó zpívalo .. :)..

host*
hodnocení

0x

Poděbradská brána pěkně malovaná, Boleslav Boleslav překrásné město, Kdyby byly Čenčice, Čenčice, Když jsem já jel tou Putimskou branou, Náchodský zámeček z vršku kulatýho, Rožnovské hodiny smutně bijů, atd,

Vyletěla holubička ze skály, Sivá holuběnko kdes byla, Sedí sokol na javori preberá si svoje perí, Běží liška k Táboru nese pytel zázvoru, Já mám koně vraný koně to jsou koně mí, Jen ty mě koníčku pěkně vez, Když jsem husy pásala zimou jsem se třásala, Kočka leze dírou pes oknem, Skákal pes přes oves, Pod našima okny teče vodička napoj mě má milá mého koníčka, Pásla ovečky v zeleném hájíčku, Jen ty mě koníčku pěkně ves dám ti dělat podkověnky ještě dnes, Hajha husy ze pšenice hajha husy ze žita lepší je ta.., Andulko šafářová husičky nemáš doma, atd...

hodnocení

0x

Ej od Buchlova

Mikulecká dědina

Nedaleko od Trenčína

Pokračování někdy později, te´d jaksi musím od počítače.

ladinpraha*
12.11.13 17:08
hodnocení

0x

lidus*
hodnocení

0x

Hezký večer-napadla mě jen To ta Helpa, myslím, že už tu toho je spousta ale já hledám písničky pro vnučku zde:

http://www.youtube.com/results?search_query=d%C4%9Btsk%C3%A9+p%C3%ADsni%C4%8Dky+playlist&sm=1

http://www.maminkam.cz/lidova-rikadla-a-pisnicky-o-zviratech

Tyto pracovní listy za pomoci babičky měly docela úspěch http://dum.rvp.cz/materialy/ptaci-a-kvetiny-v-pisnickach.html

Dovolím si ale upozornit, že s lidovkama moc velký úspěch tříletá vnučka v MŠ neslavila, ptala jsem se tu dokonce Martiny co se dnes v MŠ zpívá. Momentálně to u nás jsou písničky od Míši a Dády a ještě i od Svěráka a Uhlíře. Divná doba, že? Lidovky děti znát nebudou ale hlavně když budou vědět, že hodný velbloud nekouše (Dáda)...a válelo se slůně (Míša).

doplněno 12.11.13 19:02:

http://lidovepisne.cz/seznam01.html Seznam lidovek, třeba si tu vyberete-pokud ji neznám hledám tu konkrétní na youtube.

pt®
hodnocení

"liduš", to je bezva odkaz a je to i s hudbou, při tom se ztratí můj nehudební sluch. Moc díky. - pt

lidus*

Zkusila jsem na yutube pár písniček co tu rádcové radí, najít a úspěšně, některé ani neznám.

pt®
hodnocení

"liduš", ten poslední odkaz podle abecedy je výborný, budu zadávat na youtube, díky. - pt

miklous*
hodnocení

0x

Náchodský zámeček... :)

martinaa*
hodnocení

0x

Na tom bošileckým mostku, Břeclavská kasárna, Čtyři páry bílých koní, V tom Kyjově na rohu...

mil®
hodnocení

0x

Znám já jeden krásný zámek nedaleko Jičína,

hm*
hodnocení

0x

Ten chlumecký zámek je za lesem
Maličká su, husy pasu
Ovčáci, čtveráci

doplněno 12.11.13 19:46:

Pec nám spadla

doplněno 12.11.13 19:50:

Tancuj, tancuj, vykrůcaj, vykrůcaj, len mi pecku nezrůcaj ...

hodnocení

0x

My jsme hodně s dětmi zpívali písničky, které vysílali v televizi ve Zpívánkách. Kalamajka mik,mik, mik...Pekla vdolky z bílé mouky, sypala je perníkem...Šla Nanynka do zelí...Travička zelená... Kam panenky kam jdete... atd. *tanec*

pt®
hodnocení

Teda, to jste mně všichni mile překvapili a moc Vám děkuju. Některé písničky ani neznám, asi jsou krajové, ale hodně jste mi pomohli. Děti mají oči na vrch hlavy i s psíkem, a snaží se zapojit. Jedna z prvních písniček, kterou se naučili, byla "komáři se ženili", moc se dětem líbila, a když pak byly se školkou v divadle, tu písničku o komárech tam hráli, byli úplně šťastni, že písničku znají. - pt

hodnocení

0x

Pt - u nás se něco ne moc příjemného stalo, tak nemohu teď splnit slib a listovat ve zpěvnících. Ale než přezpíváte to doporučené, to bude doba :).

Jak už je tady nahoře zmíněno, dnešní děti ty lidovky moc neprožívají, přesto si vám dovolím doporučit čtyřdílnou knihu Český rok. V dílech Jaro, Léto, Podzim a Zima je obrovské množství písniček, říkadel, hádanek, pohádek... Kromě ročních období je to uspořádáno tématicky. Mám vydání z roku 1980, jestli jsou i mladší, nevím. V knihovnách ji jistě mají.

Já se s různým úspěchem snažím nejstaršímu vnoučkovi alespoň ko kapkách občas něco servírovat.

pt®
hodnocení

"bimbam", moc děkuju za tip, poptám se. Doufám, že už se u Vás vše nepříjemné srovnalo. - pt

host*
hodnocení

0x

Komáři se ženili, Sedi muška na stěně... kupala sa žaba v moři... nedaleko Bohumína.., (polsky Sziedzi mucha ne scianie), Jenom ty mě můj koníčku, jenom ty mě pěkně vez, Já mám koně vraný koně, Okolo Třeboně pasou se tam koně, A já sám vždycky sám své koníčky.., Prší prší jen se leje kam koníčky pojedeme, Čiže su to kone ve dvore.., Strejček Nimra koupil šimla, Spadla mi šablička z vraného koníčka, Vyletěla holubička ze skály, Běžela ovečka hore do kopečka a za ňu beránek.., Halí belí koně v zelí a hříbátka v petrželi, Já jsem ten zajíček nešťastný, Zajíček běží po silnici myslivec číhá za pšenicí, Maličká su, husy pasu, tancovala bych já.., Na tý louce zelený pasou se tam jeleni, Zajiček v své jamce sedí sám, Žežuličko kde jsi byla žes tak dlouho nekukala, ...

Boleslav, Boleslav, překrásné město, Kdyby byl Bavorov co jsou Vodňany, Když jsem já šel tou Putimskou branou, Za starú Breclavú, za starú Breclavú u tej boží muky..,

pt®
hodnocení

Ještě jednou všem moc děkuju za pomoc. - pt

hodnocení

0x

Doporučuji mrknout na seriál Slovácko sa nesůdí. Tam se objevují snad všechny hezké slovácké lidovky - cimbálovky.

sadlik*
hodnocení

0x

Nevím jestli vám jde jen o jméno města v názvu a nebo v textu.V druhém případě by bylo písniček moře.Jenom kolem nás-OKOLO TŘEBONĚ-TA BUDĚJCKÁ BRÁNA-KDYŽ JSEM JÁ ŠEL TOU PUTIMSKOU BRANOU-PROTIVÍNSKÝ ZÁMEK MEZI HORAMA-KDYBY BYL BAVOROV CO JSOU VODNANY-BUDĚJCKÝ PANENKY--OD TÁBORA AŽ K NÁM-to j jenom pár písnčk které mne momentálně napadly,kdybychom do toho měli zařadit vesnice. šlo by to ještě líp.Mějte se hezky a zpíveje si,DŘÍV SI LIDÉ DALEKO VÍC ZPÍVALI TŘEBA PŘI PRÁCI,DNESKA PÍSNČKY NAHADILA USPĚCHANOST A MNOHDY S TOHO PRAMENÍCÍ ZLOBA..ŠKODA.

doplněno 13.11.13 05:06:

Ještě koně-JÁ MÁM KONĚ VRANÝ KONĚ-PIVOVARSKÝ KONĚ GROŠOVATÍ-ZAŘEHTEJ MŮJ VRANEJ KONÍČKU-UŽ MĚ KONĚ VYVÁDĚJÍ--DOSTAL JSEM KONÍČKA-ATD. V PŘÍPADĚ ZÁJMU MOHU NAPSAT I SLOVA DÁL.

hodnocení

0x

My s přáteli rádi hrávali u táboráku NA KONĚ A NA VODU.

Jeden pár zpíval písničky o vodě, druhý o koních. A je jich moooc, obojích. My třeba začali: Čtyři koně ve dvoře, oni: Teče voda, teče. My Na koníčka si vyskočím, oni Když jsem šel od vás...atd. Problém byl, když se v písničce vyskytovalo oboje, to jsme pak chtěli všichni: Jeden koně češe, druhý vodu nese...nebo Pod našima okny teče vodička, napoj mi má milá mého koníčka...*:)*

Bylo to prima, zazpívali jsme si pěkné lidovky i country, kdo nevěděl, dostal čárku. Na konci, kdo jich měl víc, musel udělat nějaký úkol. Jako starší lidé - nebylo to nic frivolního, ale třeba obskákat ohniště po jedné noze, či 3 kotrmelce..apod. Nasmáli jsme se až až.

Je prima, že s dětmi zpíváte lidové písničky. Pomalu se totiž vytrácejí. Kdypak dneska vidí člověk časně ráno pěknou panenku, jak jde s písničkou, srpem a košíkem na trávu. To spíš potkám UFO. *haha* Jaga.

pt®
hodnocení

Jaguš, to jste se vydováděli...:) - pt

14.11.13 08:50
hodnocení

0x
pt®
hodnocení

Moc všem ještě jednou díky za opravdu rychlé odpovědi. Máme teď široký repertoár a náplň času na delší dobu. - pt

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma žežulička

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]