Nejste přihlášen/a.
dobrý den prosím vás potřeboval bych trochu poradit jak nejlepe zapůsobit na holku. ze skoly jednu silně miluju ale asi mě nejspíš nechce nebo spíš neví a já nevím jak bych se moch nejlíp zachovat aby o tom aspon uvazovala nebo začala přemejšlet jestli bude chtít nebo ne. aby ste me pochopili jak na ni zapůsobit? ocenuji každou radu pls
Ahoj Ráďo,
chovej se tak, jak se chováš. Buď sám sebou. Buď to ty. Když Tě má mít nějaká holka ráda, chce tě mít ráda takového, jaký jsi - mít Tě ráda PROTO, jaký jsi. Ne kvůli tomu, jaký jsi byl, když ses ji snažil získat. Nebuď někým jiným - přetvářka (proto, abys byl pro ni takovým, jakého by Tě chtěla) nevydrží dlouho, bude Tě ubíjet a v závěru budeš nešťastný. Uvidíš, jestli na ni zapůsobíš tím, že se na ni usměješ, pomůžeš jí, když jí něco upadne na zem nebo tak. A když ne - nestojí za to, aby tě to tak trápilo. Chceš mít po boku holku, která tě má ráda takového, jaký jsi a vážit si Tě, ne? Nebo získat někoho, kdo Tě v reálu vlastně nemusí mít tolik rád, rpotože se před ním budeš chvoat jinak, než se chováš. Tudíš ta holka bude mít ráda přetvářkového Radka a ne toho opravdového. Znáš ji? Víš, jak se chová, co má ráda? Jste si podobní?
Mám kamarádku ve třídě a ta jednou říkala (cituji) "On mě vlastně vůbec nezná, neví jaká jsem. Protože když jsem s ním nedělám pí-oviny, jsem úplně jiná. Kdyby mě viděl, jaká jsem fakt, když dělám kraviny a tak, rozešel by se se mnou." - to je přesně ten příklad. Ona se snaží, aby ji měl rád. Ale on má rád někoho, kým se ta kamarádka snaží být. Ale není taková, nemá rád ji, ale její přetvářkové já. Ani neví, jestli by ji měl rád takovou, jaká opravdu je, protože ji takovou nikdy nepoznal. Ale jak dlouho to může vydržet? Člověk má potřebu být sám sebou a všichni máme chyby. Někdy je lepší nemít tolik rád ptoto, že ti nesedí to chování druhého. Než mít rád někoho, koho mášrád jen proto, že si myslíš, že víš, jak ýje, ale on se zatím jen přetvařuje a modlí, abys na to nepřišel. Nemáš tedy rád toho člověka, ale jen jeho "obal" - který je jiný než vnitřek. Je to jako bonbon - má třeba krásný obal, ale až potom, co ho rozbalíš a ochutnáš, zjistíš, jestli ti chutná nebo ne. - Až poté, co opravdu poznáš toho člověka (jeho pravé "Já") - můžeš zjistit, jestli ti sedí a máš ho natolik rád nebo jen vypadá fajn, ale není to tvoje krevní skupina, není po tvé chuti.
A takhle je to i s tou holkou - jak vidí ona tebe, ale i jak ty ji. Znáš ji opravdu? Nemáš rád jen ten "obal" a bonbon uvnitř jsi zatím nepoznal?
Jen o tom přemýšlej. Měj se hezky a držím palce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.