Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak donutit exmanželku ke změně příjmení

Od: milos* odpovědí: 7 změna:
Dobrý den,jsem po rozvodu a chci se zeptat jestli je nějaká možnost jak přimět bývalou manželku aby si vzala zpět své příjmení za svobodna z důvodů:po rozvodu se hodně zadlužila a stále v tom pokračuje a věřitelé mě obtěžují,zřejmě neuvádí že jsme rozvedení.Nevím si rady,prosím poraďte.Za kladné odpovědi předem děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

0x

milos. Žádný zákon ani nic podobného na toto neexistuje. Prostě to msíte dlužníkům sdělit...

krkovicka*
hodnocení

0x
Souhlasím se sebod.Kdyby ale chtěla po rozvodu je lhůta kdy si může vzít rodné příjmení.Vy jí ale k tomu donutit nemůžete ani zákonem.

asminkam*
hodnocení

0x

A na vaši žádost s prosbou to neudělá? Zkoušel jste to?

stirecek*
hodnocení

0x

Příjmení nevadí, hlavně pokud už nežije s vámi, zajít na úřad a zjistit, jestli nemá u vás trvalé bydliště.

pt®
hodnocení

0x

Pokud Vás to nepřiměřeně obtěžuje, jako asi, že ano a není se čemu divit. Jedině zkuste změnit své příjmení na nějaký rok. Je to jen můj názor. - stařenka

asminkam*

Jestli mu tu změnu vůbec povolí..

pt®

Určitě ano, povolí, jen to bude stát nějaký poplatek. - stařenka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]