Nejste přihlášen/a.
Můj manžel stále spí. Když má odpolední, tak vylézá z postele tak v 10 hod. Pracuje jen 8 hodin denně a to má ještě celkem pohodičku. Pak pořád říká, že nemá na nic čas.Bodejž by neměl, když většinu volného času proleží nebo prosedí u Sportu. Je mu teprve 35 let. Jediná záležitost, kde není líný je sex. Je to u vás také takové?
Jako chlap dám příklad ze včerejška - v 6 vstávání, hlídání dcery, mezitím se pomalu chystám do práce a trochu pouklízím nádobí. V 8 vstává manželka a střídá mě, odjíždím do práce. Kromě práce návštěva finančního úřadu, k večeru nákup, následuje koupání dcery, večeře, úklid po večeři, ukládání dcery ke spánku. Pak 2 pračky, žehlení, spát jdu okolo 2:00. Některé dny je to volnější.
Kovis, kovis, i ty jeden kujóne! Naivní osmnáctku bys možná výčtem svých povinností oslnil a rozněžnil, ale já jsem 56 letá baba Jaga. Mě neopiješ rohlíkem! Ty koupeš, chystáš večeři, po ní myješ nádobí, ukládáš dceru ke spánku - a manželka je kde? Na noční směně, na kafi u kámošky, nebo někde v bááru? To tedy nejsi chlap! Od chlapa potřebuje žena pomoc a spolupráci, ale Ty jsi vyložený otrok. /pokud je pravda, co píšeš a netaháš nás za fusekli/. Vážně nevím, proč jsi se ženil. Pracovitý a nápaditý chlap je v rodině klenot, ale co je moc, to je moc. Pevné nervy přeje Jaga.
My to máme vyrovnané. Jsme líní oba úplně stejně. Jednou se po práci jdeme oba válet a všechno je nám jedno, druhý den třeba jeden poklidí, druhý navaří (já většinou nejsem ten druhý). Kovisi, vy perete a žehlíte?
Jo a dnes ráno v autě si můj drahý zpíval jednu z Jára Cimrman - Záskok: "Žéhlení, žéhlení, kónce tomů néní..." Tak jsem ho upozornila, že jestli si tohle bude celý den zpívat v práci před chlapama, tak na mě za chvíli někdo vlítne s tím, že ho doma terorizuju. No ne?
Žehlím běžně, protože jsem si tak nějak zvyknul v době, kdy měla manželka zdravotní problémy a následně i rizikové těhotenství. Ale je fakt, že teď se toho nějak shromáždilo víc, takže se v žehlení střídáme podle toho, jak kdo má čas. Peru jenom občas (samozřejmě v pračce), když zjistím, že je v koši moc prádla a manželka to ještě nestihla vyprat.
Což o to, naházet prádlo do pračky a zmáčknout čudlík není zase taková věda, ale třídění různě barevného a na různé režimy pratelného oblečení a následné věšení, jsem myslela, že je nad mužské síly Neberte to osobně, dělám si jen legraci
Musím ovšem uznat, že letos mi přítel úplně sám vyžehlil celé plesové šaty i s vlečkou
Můj manžel není líný. A myslím, že ani ten váš není...
Jenom prostě mají jiné priority. Dělají prostě to ce se jim chce, to co je baví. A to co se musí nebo co by se mělo udělat je tak moc nebaví, tak to odsouvají do pozadí a omlouvají tím, že nemají čas...
U vás je to Sport, u nás PC a vše kolem...
U nás je to opačně - můj muž musí neustále něco dělat. Jakmile nemá do čeho píchnout, je celej nervní a zpravidla si nějakou práci vymyslí
"binka", není Váš manžel "blíženec"? Můj manžel také neposedí a stále si vyhledává nějakou činnost. Dnes už je v důchodu a zlobí se na sebe, že mu to nejde, jako dřív. Přesto rozdělá i více činností a pak je nešťastný, že nestíhá. Říkám mu, že jsme v důchodu ať se nehoní, to už se mu musí udělat špatně a pak teprve odpočívá. No a já abych nebyla pozadu, tak se snažím, jako manžel a pak jsme, jako dva štvanci, ale nakonec máme z výsledku radost. - stařenka
Stafi, že já jsem to tady vůbec psala, jak Vy mně šlapete na paty. Ale opravdu, manžel je, jako čertík v krabičce. - stařenka
Zlatá slova zrak mi plane ... Našla jste jeden z klíčů ke spokojenému manželství. Tohle některé ženy ne a ne pochopit
Do nedávna jsem si taky myslel, že jsem líný. Ono je to ale jinak! Je to nemoc a jmenuje se "prokrastinace". Takže už nemám výčitky svědomí a jsem vlastně k politován.
Ale vážně, ta nemoc existuje a s leností má společného asi tolik, jako deprese se špatnou náladou. Není to totéž. Nepodceňovat!
no jo...asi přestanu vařit... protože se mi taky nebudu mít čas...
včera jsem si musela dofouknout kolo u auta - ač jsem o to žádala už týden... a nebyl čas...
Léčit se to dá, ale je to těžké. Vyžaduje to moc moc pevnou vůli (a tu nemám). Bičem to nejde, to by se to mohlo ještě zhoršit.
Ale vážně, Na Netu se o tom dá leccos najít. A i když si z toho všichni dělaj srandu, sranda to fakt není.
Moje kamarádka má manžela, jemu skoro 60. Již 20 let nechodí do zaměstnání. Mé kamarádce je 35. Neměla otce, tak si našla tohoto blba ( syndrom otce ... ) . Ona má firmu a tak ho živí. On jí jen buzeruje, chodí si na procházky, na golf, večer do hospody. Buzeruje jí, že ona nic nedělá a že on jí musí živit. Vyčítá jí, že ona utratila jeho těžce vydělaný milion ( který on u dávno utratit před 19 roky za luxusní auto a rozmařilý život ). Od té doby ho ona živí. Ona ho ve všem podporuje. On je neskutečná vyžírka. Nedávno jsme měli oslavu a ze slušnosti jsme je tam pozvali. On toho tam vypil nejvíc a to nejdražší co nabízeli v restauraci. Ještě sexuálně obtežoval všechny přítomné dámy. Trapná situace. Jeho žena je hodná a slušná holka. takže se jí všichni staží pomoc. Ale vše má své hranice. Neměli peníze, nestíhali vydělávat na jeho rozmařilý život, tak si holka půjčila peníze, aby to utáhla. Jenže to holka nezvládla, přišla exekuce a tak jsme jí půjčili peníze. Když přišlo na vracení, poslal nás do háje. Ona je příčina o ona má problémy, tak ať to zaplatí. Prý to nejsou jeho dluhy. Tak bych mohla pokračovat ve výčtu činů onoho vyčůraného blba na kterého se chystáme. Chceme mu dát nyní za vyučenou. Nic jiného si nezaslouží. Vám radím podobně jako kamarádce : zbavte se toho líného kreténa. Jinak o vše přijdete.
to je mi trošku extrémní případ do jehož závažnosti má pravděpodobně problém tazatelky hodně daleko.
Kdyby se ženy měly rozvádět kvůli tomu, že chlap leží často u ČT4 Sport, asi by to výrazně zacvičilo se statistikami
Na ranní vstávám v pět, takže se na odpolední aké ráda vyspím. Zbytek je lenost, pohodlnost a výmluvy. Přítel i jeho otec jsou v práci i přes víkendy, svátky, někdy už od šesti od rána a vracejí se k večeru, když je extra moc práce.
Najděte si vlastní zábavu, třeba mu to docvakne a začne se víc snažit.
Můj muž mi svojí aktivitou občas leze na nervy, dnes dopoledne uklízel komoru, vyluxoval byt a utřel prach, já zatím seděla u počítače a dala vařit polévku, v 15h jel pro vnučku do MŠ, pak na nohejbal. Vrátí se každou chvíli a první otázka bude "ty tu ještě pořád sedíš Duško?" Někdy bych chtěla chlapa, co si sedne, dá nohy na stůl a půl dne čte noviny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.