Nejste přihlášen/a.
Narazil jsem na zajímavý hlavolam. Dokážete to někdo vysvětlit?
Ahoj Magdon. Ale všechny tyto "hlavolamy", jsou založené na podobných "lumpárnách". Jde přesně o to, aby si toho člověk hned tak nevšiml a lámal si s tím hlavu. Jinak by to nebylo zábavné, kdyby to bylo na první pohled jasné. Já to třeba neřeším, protože na to mi chybí inteligence. Ale zase na druhou stranu dokáži obdivně žasnout, na co všechno lidé nepřijdou...
V tom spociva ten trik, ze si toho nikdo nevsimne.
Pred lety, kdyz jsem to videl poprve, tak jsem na to take koukal, ale pomerne rychle jsem si vsiml, ze zatimco v tom prvnim obrazku ten cerveny trojuhelnik vzroste o 3 kosticky na vysku na 8 kosticek delky, ten tmave zeleny by na 5 kosticek delky mel vzrust o (5/8)*3 = 1,86 kosticky, ale podle obrazku vzroste o rovne 2 kosticky, cili ta jeho prepona je proti prepone toho cerveneho trojuhelnika zalomena smerem nahoru.
Pak jsem jen spocital obsah toho uzounkeho trojuhelnika kolem prepony celeho obrazce a vyslo mi, ze ma obsah presne jednoho ctverecku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.