Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Volání do bytů a shánění jiné osoby

Od: karina* odpovědí: 16 změna:

Můj dotaz asi bude spíš na ty co ještě vlastní pevnou linku a jsou uveřejněni v telefonním seznamu.

Stává se Vám také v poslední době velmi často, že Vám do bytu volá cizí člověk ( většinou žena), která se představí nějakým jménem a ptá se , zda neznám např. paní Zelenou, pana Batulku apod. Nejdřív jsem to neřešila a řekla jsem neznám a dost. Ted jsem si řekla, že z nich vyzvím o co go a proč volají. Někdy jsou tím dost zaskočeni, někdy tvrdí, že hledají nějakého svého známho (!) a nemají na něj telefon a obvolávají různá čísla z tel. seznamu s přibližnou adresou jakou by měl mít ten jejich "známý".

Zdá se mě to dost divné a nemůžu přijít na důvod. Napadá Vás něco? Díky Karina

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

Mozna se na Vas ucet bavi par pubertaku, co obvolavaji vybrana cisla porad dokola...

karina*
hodnocení

To určitě ne, je to vždy hlas dospělé ženské a děje se to tak 1x za 14 dní. Stalo že i 2x za den. Trvá to už asi rok. Puberťák je pro mě bezpečně rozeznatelný. Navíc puberťáci volají na bezpl.linky *smich*. Mě prostě jen napadá, jestli to nejsou nějaké asistentky exekutorů hledající dlužníky. Tak jsem chtěla vědět jestli otravjí i jiné...Kar.

slonbonjohn*
hodnocení

0x

Typaři - bytaři ...*cert*

karina*
hodnocení

Hm, to mě, bohužel pro mě ,také napadlo.Kar.

martinaa*

Tak to je husty... je fakt, ze tohle me nenapadlo.:(

doplněno 04.04.11 19:49:

Nelze nejak zpetne u telefonu (treba z vypisu), zjistil kdo a odkud Vam volal? To by melo jit, ne?

karina*
hodnocení

martinaa, operátor mě může vyhledat za 200 Kč číslo. Nedá ale jméno. To pak se musí řešit přes PČR. Což se mě nechce. Nemůžu jim tam stále nosit nová a nová čísla. Navíc už mám zjištěno , že pokud někdo volá přes ústřednu , operátor to konkrétní číslo nezjistí. Kar.

hodnocení

0x

Nebo v horším případě někdo, kdo ví kde bydlíte a jak jste finančně zabezpečeni testuje jestli jste náhodou někam neodjeli a chystá se na akci. Nechci to přivolávat!.!.!

karina*
hodnocení

Lujsi, to bylo první co mě také napadlo, vím i proč. Díky za názor , mám o čem přemýšlet. karina

krkovicka*
hodnocení

0x
Víc bych se naklonila k těm tipařkám,ale vážně.Bez legrace!

hodnocení

0x

Ano, máme pevnou linku (atavismus kvůli mé mamince) a v poslední době se mi několikrát stalo, že volá kultivovaná slečna a ptá se, jestli neznám pana XZ. Paní toho jména u nás v domě bydlí, ale slečna se ptá zřejmě na nějaké její příbuzné, kteří se tady jenom občas staví na návštěvě. Mně to spíš připadá, jako by to byl např. exekutorský úřad, který zjišťuje, jestli tady dlužník bydlí nebo ne.

doplněno 04.04.11 20:23:

Konkrétně v tomto případě by si bytaři dosti naběhli ;), takže tento důvod bych vyloučila.

karina*
hodnocení

inzynyrka, ano, přesně tak to probíhá. Ten exekutor mě napadl ve chvíli kdy se paní vyptávala na jméno souseda, u kterého by mě tedy exekutor opravdu nepřekvapil .( Bylo to vlastně jediné jméno za ten cca rok volání, které jsem znala). Asi to na ní příště vypálím, uvidím jak paní zareaguje *smich*. Děkuji. Karina

hodnocení

0x

Napřed se zeptám, kdo volá. Když řekne jméno, tak se zeptám, co chce. Když řekne co chce, tak řeknu, že nevím:))

karina*
hodnocení

aloisb, můj dotaz nezněl na to co mám dělat já, ale na důvod , proč v poslední době tyto ženy tak často volají.Co za tím asi stojí. Protože i omyl ve volání je vysvětlitelný, volající se v naprosté většině omluví, že se spletl. Zde ale se ty volající nejdřív chtějí ujistit mým jménem (to vyčtou z tel. seznamu), a prostě začnou vyzvídat aniž by chtěli sdělit nějaký logický důvod svého volání. Navíc máme jinde ještě jednu pevnou linku, a tam se tohle neděje. Takže o obtěžování asi nejde.Ale díky za Vaši odpověď *smich*, Karina

moxa*

Já bych na Vašem místě odpověděla, že tu osobu znám :D A schválně uvidíte, co bude dál. Nakonec můžete vždycky říct, že jste se spletla, špatně rozuměla atd. Ještě bych si vzala jméno a číslo na tu "známou", abych to mohla sousedovi "vyřídit". A pak bych řekla, že jsem se spletla a že soused se nejmenuje Janoušek, ale Jiroušek... Třeba by vám už ani nevolali. Pokud jde o tipaře, tak ten moc nemá důvod se s Vámi vybavovat,, ten by to spíš hned položil a brnknul někomu jinému.

hodnocení

0x

Mě se to stává celkem často.Jsou to úvěrové a podobné společnosti,které takto hledají svoje dlužníky a nedaří se jim s něma spojit.Když řeknete,že tam bydlí,tak Vám pro ně dají telefonní číslo ať se jim co nejdřív ozvou.

buss
hodnocení

0x

Nechte se vymáznout z telefonního seznamu. Představujte se nějakým nesmyslem .. pohřební ústav ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]