Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kamadádova přitelkyně - mám ji prásknout?

Od: kamarad* odpovědí: 25 změna:

Zdravím. Mám dilema.
Co by jste mi poradili:

Eva dřív dělala ve strip klubu, pak přestala a normálně pracovala. Seznámila se s Adamem a chodí spolu...
Ona s jeho vědomím po delším čase znovu tancuje. On po ní chce aby nechodila se zákazníkama na pokoj a dělala to s někým za peníze. Eva souhlasí. Adam jí věří.
Já jsem zjistil, že mu lže a dělá ještě spolu s kamarádkou i na privátu.

Mám mu to říct nebo to nechat tak jak to je. Nebo jiné, lepší řešení?

Nerad bych někomu něco pokazil :-| Není to totiž poprvé co se mě něco podobného stalo a možná i mojí chybou, že jsem nedržel jazyk za zuby, se rozhádali a rozešli...Stalo se mi to i v rodině, proto už nevím jak s tím naložit...Ale po těchto zkušenostech se přikláním k tomu dělat jakoby nic!

(jména postav jsou smyšlené :))

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

Pokud Vam nevadi, ze treba nudete kamaradovi lhat do oci, az se Vam na podobnou situaci treba zepta, nerikejte nic. Dnes obecne plati, nehas, co te nepali, a vetsina lidi to buhuzel prijala za sve. Tak jsme se stali narodem lharu a pokrytcu.

Ja bych to svemu kamarovi rekla - i za cenu, ze se buhviproc urazi a prestaneme se vidat. Porad je to lepsi, nez aby ze sebe kamos delat debila kvuli nejake slepici. V prvni rade je to muj kamarad a mel by vedet (i kdyz velmi neprijemnou), pravdu.

doplněno 04.04.11 19:33:

Ja si totiz svych kamaradu vazim a verim, ze oni by me upozornili. Nechtela bych byt chudinka, co se to dozvi posledni. V momente, kdy si rekneme bolestivou pravdu do oci, se ukaze sila pratelstvi

krkovicka*
hodnocení

0x
Víte ono je to docela těžké.Pak by za Vámi přišel smutný nebo rozčílený,že dělá na privátu a vy,kdyby jste mu řekl,že o tom víte už dávno,nejspíš by vám vynadal,že jste z něho dělal vola i vy.Pokusila bych ho navézt do toho privátu,pod nějakou záminkou,ne mu to rovnou vpalit do oči.Hele ona tohle a tohle.No nepatrně mu naznačit,ať si na ní dáva pozor,nebo něco takového a pokuď jste dobří kámoši,tak chlapi drží spolu a říkají si vše i když ví,že to může ohrozit jejich přátelství.

kamarad*
hodnocení

Tohle tak strašně nerad řeším...Asi to teda s ním nějak proberu. No moc mě to netěší teda ..*ee* Dík za postřehy.

sk*

Já bych kamarádovi nic neříkala. Vztah mezi mnou a mým kamarádem nemohu stavět nad jeho vztah s přítelkyní. Je to jen jejich věc, zda on se to dozví, nebo ne, případně jak. Tím, že mu nic neřeknete, nenesete žádnou vinu. Je to život Adama a Evy a jejich vztah není starostí nikoho jiného, než jich dvou. Eva má nejspíš důvod Adamovi nic neříkat, a je to její právo, ať už se mi její rozhodnutí líbí, nebo nelíbí. Oni dva mají budovat či bořit svůj vlastní vztah. Vím, je to hrozně těžké nemontovat se kamarádovi, na němž mi záleží, do jeho života, ale podle mě je to opravdu jen jeho život i se všemi jeho krásami a úskalími. Tohle je můj osobní názor a naprosto chápu, že každý člověk by se ve tvé situaci rozhodl jinak.

martinaa*

Eva ma samozrejme duvod nic Adamovi nerikat, ale stejne tak ma kamarad pravo varovat Adama. Kamarad o nejakem podrazu vi a na Adama se tvarit, jako ze se nic nedeje a divat se, jak je zamilovany a veri osobe, ktera ho podvadi, je hodne pokrytecke. Dneska to tak bohuzel je, kazdy hrabe jen na svem pisecku a do niceho se radsi nemontovat, aby z toho nebyl nejaky problem..

Chtela byste byt tou podvadenou chudinkou a po case se dozvedet, ze ten, kteremu hodne verite, to celou dobu vedel a nic Vam nerekl?

sk*

Zcela jistě i vy máte pravdu, stejně jako každý diskutér, který třeba řekne něco docela jiného. Myslím si, že obecná pravda v tomto problému neexistuje, jen jednotliví lidé a jejich jednotlivé potřeby a představy o životě. Mně například vůbec nenapadlo chápat svůj přístup jako pokrytectví. Asi by mi připadalo víc pokrytecké ublížit kamarádovi zlou pravdou, a sama sobě tím ulehčit. Připadá mi těžší to neříct. Navíc nevíme, jestli třeba Eva hned zítra se vším neskoncuje. Zajual mě návrh kohosi v této diskusi, že by tazatel měl promluvit nejprve s Evou, to se mi zdá nejrozumější. Jinak ale samozřejmě zcela chápu i váš přístup a nepřipadá mi o nic horší než ten můj.

Tento dotaz je ohromně závažný až filozofický, řekla bych. - Nakolik má člověk právo ovlivňovat život jiného člověka?

Podváděnou chudinkou bych samozřejmě být nechtěla, bez ohledu na to, jakým způsobem se o tom dozvím.

martinaa*

Pravda*palec* toto tema je hodne diskutabilni... co clovek, to nazor. Tazatel myslim vsak zminoval, ze Eva se tak jiz zivila drive, pochybuji, ze jeji recidiva skonci ze dne na den. Rozhodne se mi ale libi navrh promluvit si nejdriv s ni.

Lide kolem nas ovlivnuji cely zivot, at uz dobre, nebo spatne... ale porad si myslim, ze skutecny pritel rekne i pravdu, ktera je jakkoli neprijemna... od toho by pratele meli byt, aby si pomahali, varovali se pred nebezpecim...

Ja osobne byt podvadena a zjistit, ze muj nejlepsi kamarad to vi uz treba pul roku, tak bych ne nej byla prirozene nastvana, proc se ze me delal blbce jeste on. Na druhou stranu - to bylo zase v jine diskuzi - to tazatelka rekla a kamaradka s ni prerusila veskere kontakty, coz je smutne:(

sk*

Hm, to mě nenapadlo, máte recht, že Eva je recidivistka. V tom případě se asi těžko změní ona sama.

Jak tak o tom přemýšlím, cítím, že v tomto případě asi záleží hodně na tom, jak moc je (obecně) přítel blízkým přítelem, kolik přátel nebo kamarádů má Adam, a vůbec jak Adam vnímá samotnou instituci přátelství. Já ať lovím ve své paměti, jak lovím, nedovedu si představit, že bych mohla kterémukoli kamarádovi zazlívat, že mi neřekl krutou pravdu - a myslím, že je to tím, že mi nikdo není tak niterně blízký, abych to mohla vnímat jako zradu. Nemůžu říct, že bych neměla žádné kamarády, ale jak jsem tak vypozorovala, mám hodně posunutý práh vnímání blízkého přátelství. I hodně dobré kamarády, i lidi, které považuji za přátele zkrátka nemám tak vnitřně hluboce blízké, jak je jen v mé mysli možno. Ono to bude asi i tím, že jsem z dvojčat a intimita našeho vztahu mi v mých očích připadá prostě nepřekonatelná nikým jiným, nenahraditelná a nesrovnatelná s jakýmkoli jiným vztahem. Kdybych tedy vzala v úvahu, že mi nesdělí zlou pravdu moje dvojče, bylo by to hrozné, to je fakt. Ale stejně neexistuje situace nebo událost, kvůli které bych ji zavrhla, tedy ani ta, že by mi nesdělila zlou pravdu.

Čili touto úvahou dospívám k tomu, že váš i můj názor je vlastně úplně správný. Otázka totiž spočívá v tom, zda je Adamovi niterně bližší Eva, anebo tazatel, co soudí o přátelství, o vztazích se ženami a jaký konkrténě má vztah k tazateli a k Evě. V tomto případě tedy není možné nijak radit. Jen projevit vlastní pocity.

martinaa*

Presne tak. Kdo je mu blizsi, to si musi urcite sam. A Vam dvojce strasne zavidim, taky jsem chtela mit:)

sk*

Především mě potěšilo, že jste byla moje blábolení ochotna přelouskat a že jste mu porozuměla.:) Připadalo mi, že jsem se do toho nějak moc vnořila a že je to ve výsledku nesrozumitelné cancání.

Dvojčectví je úžasné, to mohu potvrdit. Připadá mi na tom hrozně zajímavé také to, že si vlastně ani nedovedu představit, jaký bych byla člověk, kdybych dvojče neměla.:)

krkovicka*
hodnocení

0x
Víte,musíte na to zlehoučka,říct jak Vám na přátelství záleží a že mu to prostě říct musíte(doufám,že máte věrohodnotné informace).Neznám Vašeho kámoše,buď to pobere,nebo budete první na ráně,rozhodně ho nechat jít,nechat ho vychladnout.Jednou Vám jistě poděkuje.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Podle mých zkušeností, ať se rozhodneš tak nebo tak - obojí rozhodnutí bude špatné.

kamarad*
hodnocení

Přesně!...

hodnocení

0x

Pokud je to kamarád, tak byste mu to měl co nejdřive říci. Než něco chytí :))

marabu*

co si promluvit nejdriv s ni... dat ji nejaky cas aby pstala nebo mu to rekla.. a pak to rict sam...

1jara*

Pokud jste opravdu kamarádi tak by mezi váma nemělo být takové tajemství. Kámošovi to řekněte, kvůli tomu vám hlavu neutrhne. Když se to doví jinak tak budete u něj křivák a pokrytec. Nejlépe když ho dovedete na místo činu.

pt®
hodnocení

0x

No Vy máte pěkné kamarády a kamarádky. Mně by takoví nesměli překročit práh, proto ani takové broblémy nemám a nepotřebuji v takových blbostech poradit. - stařenka

martinaa*

Myslite, ze kamarad se pozusuje podle toho, do koho se zamiluje? I kdyby slecna byla sebevetsi ku...a, tak za to prece kamarad nemuze a muze byt fajn kluk... srdci bohuzel neporucis...

lidus*
hodnocení

0x

Osobně bych dělala, že nic nevím. Možná to kamarád tuší nebo ví a nestojí o to aby mu někdo donášel, je to jeho věc a jeho volba. Vy to víte jistě? Tak jistě, že jste byl platící zákazník? Pokud ne, tak je to jen jedna paní povídala.

hodnocení

0x

Ehmm, tedy pokud se povazujete za kamarada, tak kdo jiny nez Vy by mu to mel rict?...Cekat az se to provali v nejmin vhodnou chvili je ponekud trapné...

krkovicka*
hodnocení

0x
Kamarádi si říkají všechno i za cenu ztráty přátelství.Zažila jsem případ,kdy mladý manželský pár žili spolu,vše idylické,ale manželka sváděla nej.kamoše manžela,volala mu,psala erotické emaily,chodila za ním.Rázně jí odmítal,čekal zda se zpamatuje a navíc mu bylo trapně,když mu manžilek svěřoval jak je jeho žena dokonala.Pak mlčky vytasil emaily,smsky mu radši ani neukazoval to kámarádovi stačilo,dost ho to zlomilo.Podal žádost o rozvod.Ani nevím jak už to skončilo,ale kámošovi poděkoval,že mu otevřel oči.A to je síla přátelství...

1jara*

Tak nějak to funguje, obráceně to je falešné kamarádství.

lidus*

Nezlobte se ale já nemůžu souhlasit. To jak a s kým žiju je jen moje volba a nestojím o to aby mi někdo donášel zaručeně pravdivé zprávy, že někde s někým viděl a že se k sobě měli atd. Vím o krátkodobé nevěře kamaráda, jeho ženě jsem to neřekla a neřeknu do smrti, přátelíme se roky a jejich vztah se podle mě nijak za 30 let nezměnil. Tak až se dozvíte, že mě můj muž podvádí nebo si platí prostitutku, prosím vás nechoďte mi to vyprávět. Dokud nám spolu bude dobře je to jen naše věc a nikomu do toho nic není. Naopak pro mě by přítel, co by mi to přišel říct, přestal být dobrým přítelem.

1jara*

Každý to máme jinak, kdybych zjistil že je mi nevěrná a kamarád o tom věděl a neřekl, tak je to křivák který se mi smál do očí!

S takovým pokrytcem bych nechtěl sedět za jedním stolem, natož ho mít za kamaráda.

krkovicka*
Jde o to jak kdo snáší pravdu.Někdo si to o partnerovi jen myslí,ale nesnese pravdu o tom že to tak opravdu je.Neboť jí ani nechce znát.Za mě,řekla jsem i kamarádce,že jsem se vyspala s jejím klukem,ikdyž v době kdy byli dávno od sebe.Pak se k sobě vrátily,nebyla jsem jediná,ale už to,že jsem její kámoška.rok semnou nepromluvila.Vím je to hnusný,nechlubím se tím.Dnes jsme to obě hodily za hlavu a nevracíme se už k tomu.je to uzavřená kapitola.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]