Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brigáda (pod 15 let?)

Od: marek119977* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den. Začal jsem se zajímat o brigády, ale je problém, že mi ještě není 15 let. Co jsem slyšel tak se dá něco najít, např. lepení obálek, to mi někdo i doporučoval, ale prý už si nepamatuje od koho tu brigádu měl. Dá se tedy něco takového najít? A jak to je pokud mi není 15? Předpokládám, že by mi museli někde něco podepsat, nebo to přímo jakoby napsat na ně a pak bych to dělal já? Jde to?

Předem díky.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

Marku, ze zakona ti brigadu dat nikdo nesmi, jinak zakon porusuje. Brigada se spatne hleda i v 17, kdyz jsi jeste nezletily, natoz ve 14. Max. sezonni prace ovoce, zelenina... A o podvodnem lepeni obalek a podobne bylo zde napsano vice nez dost - zadej nahoru do vyhledavace.

pepa658

dobry den je mi 15 let a mel bych zajem o nakou brigadu je li to mozne

marenka*
hodnocení

0x

Můžeš se domluvit s rodiči, nebo s někým starším na roznášení letáků pro obchody. U nás už od jara takhle běhají děcka s letáky z Alberta. ;)

doplněno 03.04.11 19:02:

No však proto píšu, aby se domluvil s rodiči, nebo s někým starším. *zed* Jestli si dotyčný vezme na roznášení letáků 15ti letého pomocníka už nikdo nesleduje.

martinaa*

Na brigadu se vsak podle zakona muze brat az od 15... coz se az tak netyka domacich praci, venceni psu treba pro sousedy, drobne manualni prace ve sve ctvrti (uprava zahrady, prijezdovych cest, skladani uhli). Je to sice nacerno, ale neni to tak okate:)

krkovicka*
hodnocení

0x
Domluvte se s maminkou,či tátou a brigádička se napíše na ně.Tady chodí 13ti letý kluk s letáky má za to 2,5tis měsíčně,musí každý den a roznos je napsaný na maminku.Jinak se ze zákona nesmí až od 15.let.Do plnoletosti ani v noci,ani žádnou těžkou práci.
marek119977*
hodnocení

A nevíte jak přesně to je s tím napsáím na rodiče? Jestli je to tak domluvené i s člověkem co to zajišťuje (např. asi manažer dané prodejny) nebo jestli o tom ani tam neví, a je to tedy opravdu jako kdyby tu brigádu měli oni?

krkovicka*
Hodně záleží kde,ve skladu dělat naprosto nemůžete.Ten roznos letáku je ideální,tam už nikdo nekontroluje kdo to roznáší.Takhle pomáhají děti maminkám s rozpočtem.
doplněno 04.04.11 21:33: Samozřejmě že majitel o tom ví,musí.Záleží taky na něm zda Dohodu o Provedení Práce napíše na matku.

popularcz
hodnocení

0x
Podle zakona... proc by zakonu vadilo ze kdyz mi je treba 13 ze delam brigadu? Praci jen tak zdarma muzu delat a penize mi nekdo muze jen tak dat ne? Brigada samozrejme jen nrco jsko brigada tim myslim treba u sousedu by nemela mit omezeni na vek

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]