Nejste přihlášen/a.
prosím vás máte doma chomouta/šikovného chlapa ,jak to jinak řešíte, co děláte aby takové děti byly/nebyly (všechno se pozná až v manželství)a možná když se tady ozve i nějaký chlap a vyjádří se ... bude to zajímavé:D
U nás si to dělám sám,tak ti poradím.Lapni tu starou,vem ji do elektra a oni ti dají tu samou.Je jen 1/2m dlouhá tak ti ani nezabere místo.Vyndá se tak že se s ní otáčí až propadnou kolíky na koncích.Dodatek je zde: e-light.cz/...
Ono to neni jenom o žárovce....mně se zdá,že chlap v určitém věku prostě zakrní a nechce se vyvýjet dál...
Asi jako mahulena, která se nedostala ani za vyjmenovaná slova )
Možná už vidí, že to nemá cenu )
vikine nemáš co na práci ,že vysedávaš u počítače a kontroluješ kde kdo má hrupku?vidim,že seš asi taky chlap co rád pomáhá doma!
Je vidět, že jste levá jako šavle. Mě když nejde žárovka, zářivka, prostě cokoli, okamžitě si jsu koupit novou, vůbec neřeším kdo by to měl v domácnosti dělat. Takovu jako jste vy mám kamarádku, ta si snad neuměla ani vytřít zadek bez manžela, když umřel, tak nevěděla ani kde je pošta, kde se kupují klíče, a co jsou to elektrické hodiny. Prostě úplně nemožná nesamostatná ženská, dobře jí tak. Radím vám nekrájejte, když vám nejde zářivka at si neuseknete obě ruce.
Než se tu rozjede nějaká diskuse, rád bych upozornil, že my chlapi máme na starosti spoustu důležitých věcí. Namátkou uvedu: politika, sport, vesmír, nekonečno, rotace Země, hobby, mimozemské civilizace, návštěvy restaurací, kde se diskutuje o těchto problémech atd atd... Nezatěžujte nás tedy maličkostmi a banalitami, které si můžete v rámci zvyšování rovnoprávnosti, po které tolik voláte, udělat docela dobře samy.
PS.: Vezměte si příklad třeba z Patronky, která působí zde na poradně..
Jen jsem se přihlásila a už tu vidím svůj nick. Srandičky ze starý babičky, na to Vás užije. Neberte si žádná ze mne příklad, nebo budete dělat všechno samy, aby chlapi měli dost času na řešení těch svých "důležitých" věcí. Jenže když zasáhne ruka osudu, tak se zas tyhle zkušenosti docela hodí a mne nakonec i docela slušně uživily. Viděla jsem hodně vdov, které si samy ani neuměly zaplatit na poště složenku. Jaký si to uděláš, takový to máš...Patronka
Je to přirozený výběr.Ani se nedá říci,že se dá dítě k tomu vychovat,nebo naučit.Děvčata se v mládí nepídí o kladívku a hřebících,sama tíhne k panence,mateřský instinkt to diktuje.Nástavba během života je nasnadě.
Máme doma krabici hraček,nastřádaných za čtvrtstoletí.Střídají se tu vnoučata,kluci si automaticky vybírají auto.holky panenky.
Já měl jako kluk stavebnici Merkur a byla to skoro jediná hračka.Strašně rád jsem na zahrádce pěstoval zeleninu a kytky,hlavně kaktusy.Už od 10 - 12 let.Nesnášel jsem válení se po gauči ,ale strašně rád jsem četl.
Škola mě nebavila ,kromě chemie a elektřiny.Stejně jsem k tomu přivedl syna,nakoupil součástky a pájku a tak je dnes elektromechanik.
Bez neustálého tlaku rodičů na dítě se z něj asi vylíhne lenoch,nebo počítačový a televizní konzument.
JABRAKA
Otec pochazi z vesnice, kde meli hospodarstvi, je ze tri synu. Doma obrazy pribijim a zarovky menim ja, na opravu koupelny cekame uz 10 let, v kuchyni se odlepuje cernobile lino a on to vyspravil pred ctyrmi lety zelenou kobercovou paskou, pry nic jineho s tim delat nejde... nehne s nim nikdo a nic. Uvari, pracuje u pocitacu, ale doma delat nebude... tudiz doma chybi v pokojich policky, skrinky, v koupelne humus ani nemluvim. O malovani se mluvi uz pet let - kdyz jsme s mamkou chtely povolat meho pritele a par jeho kamaradu, bylo to razne zamitnuto...
No a co ted?:D
Co teď? Nic. Stav váší domácnosti určitě není nijak hrozný. Až manžel usoudí, že by se mělo vymalovat, nějak jinak napravit lino, okrášlit zeď poličkou apod., bude to řešit.
ne manžel, ale otec, samozřejmě
No prave proto je nas byt uz 10 let stejny, bez policek, poradneho nabytku, cistych kobercu, nalakovanych dveri... pusto prazdno... ale my samy s mamou nic udelat nemuzeme
k cemu krasny byt 3+1 se ctyrmetrovymi stropy, kdyz je tak nejak nedomrly a holy?
Tak já si nemůžu stěžovat. Manžel udělá doma všechno, snad kromě elektriky. Spoustu věcí děláme spolu. Dělali jsme spolu střechu, teda sundali tašky, latě, dali nová prkna, lepenku, jen klempíř přišel a zfalcoval střechu. Manžel se v šedesáti pustil do stavby garáže, spolu jsme dělali tekutou lepenku, kladli mrazuvzdornou dlažbu, dělali zabrádlí. Prostě dokud máme sílu, nápady a chuť do práce, tak děláme vlastně něco stále. - stařenka
No jistě až mamka ráno udělá snídani tak oblékne děti odvede je do školky nebo do školy odběhne si do práce pak zajde něco nakoupit běží domů tam uvaří udělá běžný úklid naservíruje muži večeři který přijde utahaný z práce protože jen chlap maká a žena v práci dělá jen kafe napíše úkol s dětma nastrká propocené ponožky manžela do pračky která pere sama ale pak to někdo musí dát na šnůru a uschlé uklidit jde do vany si odpočinout ale hned v zápětí volá manžel jak je možné že zapoměla koupit pivo hned na to začne brečet malá že jí bolí zoubek tak si mamka lehne do dětského pokoje aby manžel měl klid v ložnici protože ráno vstává do práce HUPS a je 1 ráno a další den opět ráno vstát v 5 ... záměrně je vše napsáno v celku protože některé ženy takto ve spěchu žijí.
Posláním ženy je udržovat oheň a muže lovit.
doplněno 03.04.11 19:56:Pod toto se ale nepodepisuji. miro
pravdomluvný má pravdu. Muži musí řešit světový mír a prasklá žárovka klidně 3 dny počká u nás na wc nesvítila od středy ale v sobotu ráno manžel zjistil, že je doma a nevidí na noviny. Udělá vše ale jen až se jemu chce, dlažbu do chodby na chalupě máme koupenou 2 roky, doufám, že letost na ni dojde. Dnes je doma a dělá si plánek jak vnučce postaví domeček, udělá pískoviště a zavěsí houpačku no jestli mu to půjde tak rychle jako když dceři dělal na zahradě rozhlednu tak má vnučka 10 let než se dočká.
Původně jsem tady reagovat nechtěl, ale musím. Víte, milé dámy, ono taky záleží trochu na Vás. Chlapi jsou možná ješitní, ale dokážete jejich činnost taky ocenit? Pokud berete jeho práci v domácnosti jako samozřejmost, brzo ho to přestane bavit. Uvedu příklad: Před mnoha lety bylo v rodinném domku potřeba vyměnit záchodovou mísu (úkon na pohled banální). Jenže - nová mísa měla samozřejmě jiné rozměry, jiný přívod vody, jiný odpad. Využil jsem manželčinu několikadenní nepřítomnost a pustil se do práce (ostranění zarezivělých šroubů, vlastní výměna mísy, výměna části přívodního potrubí, úprava odpadního potrubí, oprava obkladu stěn, to všechno ve značně omezeném prostoru). Po dokončení práce jsem toho měl plné zuby. Když se žena vrátila, koukla na to a dorazila mě otázkou: "no dobrý, ale cos tady celou dobu dělal?". Ano z jejího pohledu se nic moc nezměnilo (původně tam byla prasklá mísa, teď prasklá není. Ty s tím naděláš...). Takže, pokud se chováte ke svým manželům podobně, nedivte se, že se na to příště vykašlou.
Taky jsem původně reagovat nechtěla, ale též musím. Dokážete vy chlapi ocenit každodenní práci ženy v domácnosti ( po šichtě v zaměstnání), nebo berete jako samozřejmost, že je uklizeno, vypráno, vyžehleno, uvařeno, umyté nádobí, děti mají hotové a zkontrolované úkoly...Jenže nás to nesmí přestat bavit. Nepište sem, že Vy osobně takový nejste, Vy jste problém zobecnil, já to tedy myslím taky obecně. Moje zkušenost praví, že pokud se od muže nějaká činnost očekává, nesmí se mu dát víc než jeden úkol, počkat až do toho bude mít náladu a pak chválit a hladit až do úplného vyhlazení a někdy ani to nestačí. Tohle nejsou jen zkušenosti z vlastní rodiny, ale léta jsem mezi muži pracovala a přede mnou je nic předstírat nenapadlo. Jsou samozřejmě výjimky, ale ty to pravidlo jen potvrzují. Patronka
Skoda, ze tady nejde bodovat prikladam jeste zenami vybrany nejlepsi mail nejakeho minuleho roku:
Otec se vrací z práce a vidí jak jeho děti sedí v pyžamech před domem a hrají si v blátě s prázdnými krabičkami od pizzy a číny, které jsou rozházené po celé zahradě. Vrátka na ulici jsou otevřená dokořán, zrovna tak dveře od auta, uvnitř leží pes čerstvì vyválený v blátě a nikde ani stopa po druhém psu. Muž vešel do domu a uviděl ještě větší nepořádek: Lampa převrácená a běhoun skrčený u zdi. Uprostřed pokoje hlasitě hrála televize a jídelna byla zaházena hračkami a různými díly šatníku.
V kuchyni to nevypadalo lépe. Ve dřezu stála hromada nádobí, rádio hrálo na plné kolo, zbytky snídanì rozházené po stole, navrchu na prostírkách leží kočka. Lednice otevřená, psí žrádlo na podlaze, rozbitá sklenička pod stolem a u zadních dveří uplácaná hromádka písku.
Muž rychle vyběhl schody, stoupajíc na další hračky a šlapajíc po oblečení. Ale nehleděl na to, jen hledal svou manželku. Bál se, že je nemocná, nebo se jí něco vážného stalo. Viděl jak dveřmi koupelny prosakuje voda. Nakoukl tam a uviděl mokré ručníky na podlaze, rozlité mýdlo v hromadě špinavého prádla a mezi vším další rozházené hračky. Kilometry toaletního papíru se vinuly mezi tím vším a zrcadlo a stěny byly pomalované zubní pastou. Rychle se otočil a spěchal do ložnice, kde našel svou manželku, ležící v posteli a čtoucí knihu. Podívala se na něj, usmála se a zeptala se ho jak se měl celý den.
Podíval se na ni nedůvěřivě a zeptal se: "Co se tu dnes stalo?”
Usmála se znovu a odpověděla: "Pamatuješ se, drahý, že každý den, když se
vracíš z práce, ptáš se mně: ‘Co jsi, hergot, dělala celý den?’”
"Ano,” odpověděl muž nejistě.
"Tak dnes ... jsem nedělala nic!”
Jejda, z vás hovoří uražená ješitnost jak hora Praděd vysoká! Tady alespoň vidíte, jaké to je, udělat něco v domácnosti a nebýt za to patřičně ohodnocen. Taktéž je to u žen - ty se honí, aby bylo doma všechno v pořádku, a co na to muž? Ani si kolikrát nevšimne a ještě má poznámky o tom, že se žena fláká...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.