Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nevyznáte se tu někdo v dalekohledech. Chtěl bych si koupit už nějaký lepší. Co třeba tento edalekohledy.cz/... Má na svou cenu dobré parametry nebo mám zvolit jiný?
Děkuji
Záleží k jakým účelům jej budete používat, moje zkušennost s dalekohledy s proměnným zoomem - při zvětšování zoomu, klesá ostrost kresby, tak čitelnost scény je zhruba stejná, jen menší pozorovací úhel. Zajděte si do prodejen a nezávazně si vyzkoušejte dalekohledy s proměným zoomem, zda stojí za to. Nejběžnější parametry pevných dalekohohledů přiblížení 10x (myslivci preferují 7x), světelnost 50 (dá hodně světla za šera - ale má větší váhu). Pro běžnou turistiku stačí se světelností i 25.
doplněno 08.05.13 15:58:pokud např. chcete si prohlédnout hrad, tak buď jej chcete v záběru mít celý, nebo část - či pohlížet jen cimbuří a počítat vypadlé cihly? Myslivci chtějí mít v záběru celé stádo srnek a ne jeden kus a počítat na něm chlupy. Také na prohlížení krajiny není vhodný dalekohled s velkým přiblížením. Pokud chcete sledovat jednotlivé kusy ptáků, zvěře, ladné křivky dívek u rybníka ...běžte do vyššího přiblížení. Upozorňji, že s vyšším přiblížením k dalekohledu často potřebujete oporu, přiblížení bývá, pokud svítí slunce, znehodnoceno tetelícím se vzduchem. Vybírejte, uvažujte, nechte si předvést ...
No cenově to vyjde téměř stejně. No nejlépe co největší zvětšení pro pozorování vzdálenějších objektů ale pokud opravdu špatný obraz asi bych to zvážil. Přiblížení 7x se mi zdá málo když můžu mít 35x když už investuju větší peníze rád bych kdyby v něm bylo "něco" vidět
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.