Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Mám otázku, chci si vyřídit osobní bankrot a nevím zda se budou zajímat i o příjmy manžela a syna který má společnou domácnost. Ve společném domě bydlí i dcera s rodinou budou i oni muset doložit doklady?
Děkuji za každou odpověď.
Záleží, zda dluhy vznikly za manželství. Domnívám se, že ve Vašem případě ano. Pak bude nejlepší, aby návrh na osobní bankrot podala i Vaše manželka, protože i ona je dlužnicí. Tím pádem se budou posuzovat i její příjmy. Příjmy ostatních členů rodiny se v žádném případě neberou v potaz.
Napište mi do vnitřní pošty,.
Dobrý den. Při vyřizování osobního bankrotu se berou všechny příjmy v domácnosti, které se musí dložit soudu.Doporučuji obrátit se na advokáta,který se osobním bankrotem zabývá.Insolventní řízení je složité, zdlouhavé a člověk který s tím nemá zkušenosti a patřičné právní vzdělání nemá nárok si vše sám vyřídit. Sám mám schválený osobní bankrot společně s manželkou a splácíme pravidelně 5 500,-Kč měséčně po dobu 5 let.Bylo to velmi náročné a řízení trvalo půl roku. Přeji hodně štěstí a hlavně trpělivosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.