Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,potřebuju abyste mi rychle poradili,dnes jdu podávat přiznání daně na finanční úřad,kvůli ročnímu zúčtování.U jednoho zaměstnavatele jsem nepodepsala prohlášení poplatníka,takže bych ráda,aby mi peníze byli vyplaceny-za jeden měsíc jsem to nepodepsala.Chci se zeptat,jestli platí když si vytisknu formulář,protože to bude po jednom papíru-nebude to spojené,nebo jestli mají na finančním úřadě formuláře,kde to zapíšu-souhrn hrubých příjmů od všech zaměstnavatelů.A pak ještě jedna firma mi poslala potvrzení o daních a pani mi tam zapomněla dát razítko firmy a podpis,jinak je tam všechno.Jestli too tam může chybět nebo ne,já jsem teď po emailu poprosila,aby mi ho tam dali,ale jestli to nevyjde,tak nedostanu daně?Má smysl tam chodit,když u výpisu od jednoho zaměstnavatele mi na výpisu chybí razítko zaměsnavatele a podpis?Děkuji za rychou odpověď
Pokusím se odpovědět alespoň na otázky, které jsem z textu (možná) pochopil:
- na daňové přiznání je formulář, který si vyzvednete na FU nebo stáhnete z internetu finance.idnes.cz/... a vyplníte dle návodu. Na tiskopise je mj. kolonka úhrn příjmů od všech zaměstnavatelů, kam zapíšete součet ze všech potvrzení které máte k dispozici. Podle návodu pak vyplníte i další položky a dojdete k výpočtu daně, kterou máte platit. Od ní odečtete již zaplacené daně a výsledkem je buď nedoplatek nebo přeplatek.
- k daňovému přiznání přiložíte všechna potvrzení - ORIGINÁLY! Bez podpisu a razítka jsou neplatné, tak si ho nechte urychleně orazit
Děkuju,potřebuju vědět,co mam přesně vyplnit(nebo alespoň odkaz na nápovědu polopatě),chci to posílat po netu,nejde mi spustit prohlížeč IE 8,mam IE 6.A musím to vyplnit ručně propiskou?Děkuji za odpověď
Poslat to po netu na FU? To byste zase musela mít přidělený certifikát od FU ...
Pro ten formulář z odkazu potřebujete mít na PC nainstalovaný Excel nebo alespoň Open Office. Jestli nemáte to ani to, stáhněte si holý formulář třeba odsud finance.cz/... hned první položka
Přiznání k dani z příjmů fyzických osob PDF varianta (Acrobat reader snad máte) + Pokyny hned vedle.
Formulář si vytiskněte a podle pokynů vyplňte propiskou nebo na stroji
doplněno 31.03.11 12:27:formulář v Excelu má výhodu, že vás trochu vede a trochu sám počítá
doplněno 31.03.11 12:37:odvolávám, co jsem řekl a strašně se omlouvám za mystifikaci. DP lze podat i bez certifikátu, nebo el. podpisu na stránce adisepo.mfcr.cz/... . Jenom je nutné na závěr si vytisknout potvrzení a donést ho nebo poslat poštou do 5 dnů na FU.
To je dnes fakt technika ... holt jsem trochu zaspal
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.