Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Faktury bez práce

Od: filipekos odpovědí: 10 změna:

Zdravím rád bych se s někým poradil ohledně faktur, mám známého co začal před rokem podnikat,nyní platil daně a poprosil mě zda by mi nemohl napsat faktury na mé jméno jako že pro mne pracoval,prý z toho nic nehrozí mám mu vyhovět?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud je to myšleno tak, že vy budete platit jemu, bude to jeho příjem, jeho daně a vám opravdu nic nehrozí.

filipekos
hodnocení

špatně jsem se vyjádřil samozřejmě u mě nic neodpracuje, pouze si chce na mé jméno vystavit své faktury jako že u mne vykonal práci za tolik a tolik peněz ale v reálu nic.

To klidně může udělat i bez Vašeho souhlasu, přesněji bez Vašeho vědomí.

buss
hodnocení

0x

A čekat, že nespadne do průseru a na finančáku se nenajde někdo tak poctivý, že to začne řááádně kontrolovat.

tesyk*

No, protože tím vlastně přiznává svůj příjem a tudíž si zvyšuje daně, tak to bude finančáku šuma fuk. Horší by to bylo obráceně, že byste mu Vy vystavil fakturu na neprovedenou práci a on by jí započítal do nákladů. Pak se vystavuje problému.

hodnocení

0x

Tak to je postavený na palici. Pokud tomu dobře rozumím, tak chce vystavit fingované faktury aby si zvýšil příjmy. To mně hlava nebere. Kdyby to bylo naopak ,tak tomu rozumím.

pecenkav*

To je prece jednoduchy, kdyz dela nekdo bez faktury, dostane se do situace, ze ma vetsi naklady nez prijmy a tim se dostane do minusu. V tom pripade si potrebuje vytvorit prijmy, aby to nebylo divny a nemel pruser. Navic tomu zakaznikovi pomuze tim, ze mu zvadne vydaje a nebo ten svoje vydaje nemusi priznat, jednoduse ty vydany penize z pokladny zahrne do osobni spotreby a je to.

filipekos
hodnocení

Ano vykonával práci u někoho bez faktury ale chce si to dát do nákladů asi...a že ty faktury napíše na mně, tak nevím asi ho v tom nechám, díky za pomoc všem.

pecenkav*

tys to nepochopil, on potrebuje prijmy, jestli nejses podnikatel, tak tobe to nijak nevadi, ne ze si to on da do nakladu, sam si nemuze dat svoji fakturu do nakladu, jeho faktura je jeho prijem a ne vydaj

buss
hodnocení

0x

To by vám mohli účetní popovídat, jaké šachy se dělají ke konci daňového období pro snížení výdajů ..., jednoduše koupím si něco pro sebe a nechám doklad vystavit na něco jiného, "koupím" a pak vrátím...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]