Jsem na škole, kterou nenávidim(otcovi rodiče chtěli, abych šla na stavebku)...nedokážu přestat chodit za školu...moc bych si přála studovat v Kostelci agropodnikání, jenže jsem už ve třeťáku na stavebce v Kadani a ačkoli se mi nejen kvůli záškoláctví vede v učení mizerně, táta a hl. jeho rodiče(kteří na něj mají značný vliv)nesouhlasí s tím, abych šla znovu od prváku jinam. 14.12.mi teď bude18let, takže bych se teoreticky mohla sama rozhodnout,ale na to,abych mohla studovat jinou školu musim mít peníze na stravu,ubytování, školní a hygienické potřeby. Intr stojí kolem1200kč;strava ve školních jídelnách obvykle do1000kč. Kde ale mam vzít při studiu peníze, abych se mohla o sebe starat sama?Zkoušela jsem hledat brigády na netu a ve zlatých stránkách,ale nic, co by mě mohlo uživit při škole jsem nenašla...možná neznám správné servery či místa, kde hledat-pomůžete?Taky nevím, zda můžu bez vědomí zákonného zástupce(=táty-žiju totiž jen s tátou.Mamka bydlí jinde)ukončit studium a zda se pak musím nahlásit na pracák(případně zda můžu na pracák i jinde než v místě bydliště), když chci během několika měsíců přestoupit na jinou školu.Děkuji za odpovědi a doufám, že mi někdo pomůže co nejdříve. xcivava@seznam.cz
xcivava-Je to velká škoda, že tu školu nedoděláš syn ji taky studuje dokoce jde ted do Německa dostudovat, ale asi tady je rozdíl on si ji vybral je moc dobrý na šole, vím čim procházíš co máš za starosti, ale je to moc veká chyba, že jsi tu školu nedodělala.Jesli budeš chtít jít na další školu myslím, že už pujde stebou posudek, takže si to rozmysli a pokus se rychle něco stím udělat radím dodělej si tu školu,byla by to moc veká chyba. Jesli se chceš osamostatnit bude to pro tebe velice naročné, o práci se mužeš podivat na každém ÚP..SO.
Hlavní je dodělat školu. Jestli se ti ta současná nelíbí, je blbý, ale seš ve třeťáku, dodělěj ji, budeš potom litovat. Poškole se můžeš přihlásit na nástavbu i při zaměstnání nebo něco jinýho, možností je hodně. Hlavně odmaturuj, radím dobře.
Přeji silnou vůli a hezkou budoucnost.
xcivava
To je jasný, že nejdůležitější je udělat maturu...ale odpovědi typu dodělej to,mi moc nepomůžou, protože když nepujdu jinam sama, tak mě stejně vyhoděj.Ale děkuju za radu.
Udělej něco pro to, aby tě nevyhodili, mělas na to myslet dřív. V současný době a tvé situaci je něco hodně překousnout a fakt tu školu dodělat, jinak nebudeš nic. Život je tvrdej a svině.
Nic jiného a lepšího nedoporučuji než ostatní. Náš syn byl také na průmyslovce, chodil za školu, známky šly od deseti k pěti. Vlastně k pěti. Studium se dá přerušit, samozřejmě se souhlasem rodiče, i když u dospělého studenta snad ne. Ale s nástupem i za 2 roky do téže školy, pokračováním ročníku, který jsi přerušila. Na pracáku ti nikdo nic nedá, musela bys mít PRAXI! Takže vydržet a dokončit. Náš kluk to nezvládl a teď"mlátí hlavou o zeď". Bude bez maturity, jen s výučním listem.
Hm, ono to snad ani není o tom, jak se ti ta škola příčí, jak hledáš obhajobu svého konání, valíš vinu kam se dá... Jde o tvůj život a tak, pokud jsi přesvědčena, že znáš právě tu pravou cestu, která vede k tvému štěstí, stejně nakonec uděláš právě to co ti připadne nejlepší. Tedy vol cestu svou, tam pak budeš moci později konstatovat, zda jsi učinila správně či nikoliv. Začátky jsou těžké, ale kdo se snaží, nakonec si baží...
viky.viktorie*
Ahoj,kolik lidí,tolik názoru,uvědom si,že jde především o tvuj život a o tvou budoucnost.Jen se zlehka zeptám,jestli jste se třeba s otcem bavili o tvém nezájmu k této škole,ono se velmi lehko z naší strany radí,ale ty sama si musíš uvědomit co vlatně chceš.Je to tedy na tobě.Přeji tu nejlepší volbu,jde jen a jen o tvuj život a jak se říká,,,,,Je lepší být alespon něčím,než ničím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.