Nejste přihlášen/a.
Dobry den, jedna se o sluzbu "Dobirka"
doplněno 01.10.13 11:42: Dobírka
Při dodání pošta od příjemce vybere odesílatelem stanovenou peněžní částku (dobírková částka). Následně ji vyplatí odesílateli nebo odesílatelem určené osobě, v hotovosti nebo převodem na účet.
Jinak muzete pouzit napriklad DPD. V odkazu najdete co a jak objednat:
Obyčejný balík nejde poslat na dobírku, musí to být buď třeba doporučený balík nebo cenný balík.
Jinak to s těma penězma je nějaký zmatek:
Buď to můžeš poslat na dobírku - adresát to zaplatí přímo na poště při převzetí.
Nebo ti to může zaplatit nejdříve na účet a až potom co ti přijdou peníze mu to pošleš.
Ale jestli to chápu správně že mu máš nejdříve poslat jako obyčejný balík a on sám ti až následně na to zaplatí peníze, tak to bych rozhodně nedělal. Jestli je to cizí neznámý člověk tak ty peníze nikdy neuvidíš, jen si přebere balík a na tebe se už vykašle!
Dobrý den,
jedná se podle mě určitě o podvod. Obyčejný balík nikdo nedohledá, až mu přijde, bude tvrdit, že žádný balíček nepřišel a peníze Vám nebude chtít poslat. A nechte mě hádat, pán je určitě z druhého konce republiky a bude spoléhat na to, že se za ním nerozjedete na adresu, na kterou byl balíček poslán.
Dobrý den.Souhlasím s předchozími pisateli.Sám mám nemilou zkušenost s poslání zásilky předem na adresu kupujícího.Přišel jsem o zboží i o peníze za poštovné.Dotyčný odběratel přestal ihned komunikovat a dělal mrtvého brouka.To mě vyškolilo a již nikdy neposílám něco jen tak .Proto pozor ! Nejdříve peníze na účet + poštovné a pak teprve poslat zboží.Je to ostatně běžná praxe internetového obchodu.Nebude-li kupující souhlasit,najděte si jiného zákazníka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.