Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poslani baliku vs peníze na účet

Od: bartas* odpovědí: 9 změna:
Mam poslat balik. Pan jakymu to mam poslat rikal, ze to mam poslat jako normalni balik ale ze penize zaplati pri prevzeti baliku. Ale pry posle penize na muj ucet. Ale az pri prevzeti. Ani nevim jak poslat a jakou spolecnosti. Ceskou postu nechci nemam dobre zkusenosti. Dekuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobry den, jedna se o sluzbu "Dobirka"

doplněno 01.10.13 11:42:

Dobírka
Při dodání pošta od příjemce vybere odesílatelem stanovenou peněžní částku (dobírková částka). Následně ji vyplatí odesílateli nebo odesílatelem určené osobě, v hotovosti nebo převodem na účet.

Jinak muzete pouzit napriklad DPD. V odkazu najdete co a jak objednat:

dpd.com/...

bartas*
hodnocení

A jak se to posila? A jakou spolecnosti? Me totois prijde nesmysl vyzvednout si balik a zaplatit to uctem. To jde?

To nejde, to by bylo vase riziko. Zavani to podvodem, dobirka, nebo platba predem. Byt vami by jsem na nic jineho nepristoupil. Samozrejme za dobirku by si museli doplatit.

machturbo*
hodnocení

0x

Tohle vypadá na podvodníka jako vyšitého. Obyčejným balíkem pošlete až v okamžiku, kdy budete mít peníze na účtě, jinak pošlete jedině na dobírku.

monika123*
hodnocení

0x

Nesmysl jak pisi ostatni je uz to, ze zaplati pri prevzeni a posle penizena ucet. Blbost. Bud jedno nebo druhe. Penize predem na ucet, nebo da penize na poste. JIna moznost neni. A Ceska posta je nejjednodussi.

petr123*
hodnocení

0x

Obyčejný balík nejde poslat na dobírku, musí to být buď třeba doporučený balík nebo cenný balík.

Jinak to s těma penězma je nějaký zmatek:

Buď to můžeš poslat na dobírku - adresát to zaplatí přímo na poště při převzetí.

Nebo ti to může zaplatit nejdříve na účet a až potom co ti přijdou peníze mu to pošleš.

Ale jestli to chápu správně že mu máš nejdříve poslat jako obyčejný balík a on sám ti až následně na to zaplatí peníze, tak to bych rozhodně nedělal. Jestli je to cizí neznámý člověk tak ty peníze nikdy neuvidíš, jen si přebere balík a na tebe se už vykašle!

hodnocení

0x

Přesně. Protože obyčejný balík se nedává na podpis. Nejde dohledat. Bude-li tvrdit že nic nedostal, nenaděláte nic.

life007*
hodnocení

0x

Dobrý den,

jedná se podle mě určitě o podvod. Obyčejný balík nikdo nedohledá, až mu přijde, bude tvrdit, že žádný balíček nepřišel a peníze Vám nebude chtít poslat. A nechte mě hádat, pán je určitě z druhého konce republiky a bude spoléhat na to, že se za ním nerozjedete na adresu, na kterou byl balíček poslán.

hodnocení

0x

Dobrý den.Souhlasím s předchozími pisateli.Sám mám nemilou zkušenost s poslání zásilky předem na adresu kupujícího.Přišel jsem o zboží i o peníze za poštovné.Dotyčný odběratel přestal ihned komunikovat a dělal mrtvého brouka.To mě vyškolilo a již nikdy neposílám něco jen tak .Proto pozor ! Nejdříve peníze na účet + poštovné a pak teprve poslat zboží.Je to ostatně běžná praxe internetového obchodu.Nebude-li kupující souhlasit,najděte si jiného zákazníka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]