Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nashledanou nebo na shledanou

Od: fary* odpovědí: 3 změna:

prosím prosím všechny lidičky...jak se píše naschledanou...nebo nashledanou...nebo na shledanou nebo jak vlastně, díky za odpověd

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

0x

nashledanou - jako NA to, že se SHLEDÁME! Tedy pokud je to pozdrav při odchodu. Tvar "na shledanou" je velmi specifický a asi to nebude Váš případ.

ar*
hodnocení

0x

Tak sám nevím, Hop tvrdí něco jiného proofreading.cz/...

hop®
hodnocení

0x

Nóó, přiznávám, Ar mne teď trošku dost nahlodal, ještě na to mrknu, ale určitě tam není "ch" . Are, v rychlosti jsem čerpal pouze z vlastního úsudku a zkušeností, nehledal jsem na netu.

V oficiální písemné formě jsem viděl převážně tvar "Nashledanou", občas i "Na shledanou" jako závěrečný pozdrav. Ale čím více o tom uvažuji, tvar NA SHLEDANOU asi bude češtinsky daleko čistší. Jdu hledat...

doplněno 24.03.11 23:35:

Takže jediné správné je NA SHLEDANOU!

Are, teď si přispěl trošku ke sražení mé ješitnosti, co se týká naší mateřštiny a není mi to vůbec příjemné! *cert*

Nicméně Ti moc děkuji, díky Tvé reakci to tazatelka napíše správně a já příště nebudu psát blbost. ;)*palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]