Nejste přihlášen/a.
Drahé poradkyně a poradci, budu rád, věnujete-li trochu svého drahoceného času odpovědi na pár všetečných otázek:
Na jaký hudební nástroj (nástroje) hrajete?
Máte hudební vzdělání, nebo jste samouk?
Jaký styl hrajete?
Hrajete amatérsky, nebo profesionálně?
Hrajete sám, nebo ve skupině, orchestru?
V jakém věku jste začali a kolik let hrajete?
Případné veselé příhody z vašeho muzikantského života...
Děkuji za Váš čas. pravdomluvny
Vy jste to s tou kapelou vzal vážně? Ale budiž:
- klavír, zobcové flétny, akordeon, kytary (6,9,12), banjo (4,6), madolína, kontrabas. V různých kvalitách hudebního výkonu, nejlépe asi kytara a mandolína, ale taky už to není, co bejvalo. Nejlíp hraju lidem na nervy. A na pokusy na foukací harmoniku a housličky už jsem raději zapomněl...
- 7 let klavír v OKD (obdoba "lidušky")
- folk, country
- amatér
- sám, pak od roku 1988 s jednou trampskou partou, posledních 5 let jak se dá...
- od 7-mi let takže nesouvisle už 38
- veselé příhody se vážou spíše k lidem z party než k vlastní muzice a většinou jsou to víceméně historky opilecké, takže jich pár dám do kupy a třeba někdy založím další vlákno, OK?
doplněno 25.03.11 00:14:... ještě jsem zapomněl na loutnu, ale mám šestistrunnou, to je vlastně kytara s lahodnějším zvukem...
A teď mi Axus napověděl: ruzný triangly, xylofony, pianetky, dřívka, okaríny, rumbakoule, kafelžičky... Ale to už nějak nepočítám...
V 15 doprovodná kytara, pak klasická, banjo, zobcová flétna, housle, piano. V současnosti kytara a steel kytara v kapele. Něco samouk něco Liduška. V kapele hraju 39let country. Příhod je mraky dyť to znáš, to se nedá publikovat.
PRAVDOMLUVNY: Doufám, že jako správný provokatér, který naše zpovědi vyprovokoval, se statečně a solidárně práskneš taky!
P.S.: Ten můj avatar se mnou jde už léta, před čtvrstoletím mi kamarádka nakreslila obrázek, pak stačil scanner. Už tenkrát věděla, proč mi pod přední nohu nakreslila něco od muziky...
Že Hop byl luční koník ze včelky Máji snad netřeba psát...
Noo..ono není moc co práskat, já jsem opravdu amatér proti vám multiinstrumentalistům. Hraju (tedy snažím se) na kytaru (6,12str.)asi od 15ti, mandolínu tak od 18ti, foukačky taky tak. Pro sradu ještě na bonga a kazoo. Chystám se na tenorové banjo, až ho dám do kupy a balalajku. Hrál jsem ve třech - čtyřech seskupeních, nebo ve dvou s kamarádem. Nyní většinou v hospodě, nebo u táboráku. Víceméně tramp, country, bluegras, blues a nějaké ty srandy. Úroveň mého muzicírování není nijak vysoká, ale prý pobavím Můj nejkurióznější nádtroj je starý alt saxík, na který sice neumím (ani není provozuschopný), ale mám v něm vražené kazoo a s ním občas exceluju v některých skladbách s kapelou kamarádů j.h. Noty neumím, vím jak se jmenují, ale nezahraju podle nich
Samouk a dycinky amatersky.
Od mala a na vzdycky akusticka kytara k taboraku, na tramp a na vodu, pozdeji basovka a hlavne bici v rocko-grunge-heavy-metalovej pubertackej garazovej kapele vcetne par vysatoupeni po pochybnych lokalnich rockovych klubech, mezi tim i pro zabavu nejaky klavesy a v posledni dobe mi chytila foukaci a nejvic tahaci harmonika a sprostonardoni pisnicky v hospode a na ruznejch veselicich.
To jsou nastroje co ovladam tak nejak na urovni.
Jednoduchou muziku zahraju i na fletnu, na trubku (tu s tema trema knoflikama) a zahudlam i na housle.
Ale noty ani moc neumim, natoz abych podle nich hral a vsechno krome kytarovych akordu hraju tak nejak z odposlechu.
Nevim, jak je to mozny a nechci, aby to znelo jako nejaky chlubeni se, ale zkratka kdyz mam na neco zahrat, tak mi to vetsinou tak nejak samo jde, v hlave to slysim a nejak podvedomne vim kam sahnout. Vetsinou staci, kdyz uz sem to nekdy predtim parkrat slysel.
Ale taky to neni pravidlo.
Na druhou stranu nijak aktivne muzicirovani nevyhledavam. Je to jenom obcasna zabava.
p.s. Prvni nastroj, na kterej sem umel hrat byl triangl v matersk skolce. Dodneska si to pamatuju. A hned druhej byli takovy dva dreveny znejici koliky, kteryma se o sebe klepalo.
Tak vidím, že oproti Vám všem jsem se svými dvěma stupni ZUŠ (celkem 11 let) akordeonu celkem žabař Začínala jsem asi ve třetí třídě ZUŠ - to jsem měla harmoniku, která neměla řadu pomocných basů, tak se mi na 2 roky vyhly i stupnice
Pak ale začal pravý dril
, ale později, na druhém stupni, jsem si to už víceméně užívala. Dík patří mojí paní učitelce, se kterou se mi vždycky dobře hrálo, a teď už se sejdem jenom u toho kafe
Harmonika mi tady leží v pouzdru vedle stolu a občas ji ráda vytáhnu. I po cca 5 letech nehraní (necvičení), to tam pořád je , ale prsty už neposlouchají jako dřív.
No a těch mých pár akordů na kytaru, to snad ani nebudu zmiňovat.
Tez se pridam
Kytara, klavesy, fletna. Mam sice maturitu z Hv, ale jinak zadnou profi skolu. Hraju v hudebnim duu (oslavy, svatby..) tak netusim, zda jsem profik nebo amater
, styly hrajeme vsechno mimo metalu a podobne. Na kytaru hraju od 8 let, na klavesy od 12, tz. 12 let... a historku mam perfektni, ale nevim, zda veselou
:
Hrali jsme svatbu takove dvojici, oba opaleni, hubeni, vystajlovani, vse muselo byt tiptop, pak nevestu unesli. Zenich dlouho jezdil a hledal, ale nevesta proste nikde... zmizela... tak ze pry se ze srandy pujdou podivat do nedalekeho lesika, jestli se neschovava tam. No, neschovavala se, ale celkem zdatne soulozila na lavicce s zenichovym nejlepsim kamaradem. Tudiz ze svatby nebylo nic, pac si ji zenich nechal na miste anulovat...
Anulovat svatbu? Předpokládám, že k únosu došlo po obřadu. Takové anulování neexistuje, pouze rozvod.
Samozrejme nicmene tak se dotycny vyjadril. Ze snatek se anuluje a dotycna pro nej tim okamzikem prestala existovat.
To je teda chlap, ten manzel...jasnej unos a nasledne znasilneni a on se s ni kvuli tomu jeste rozvede
Dávno tomu, co jsem mlátil paličkama do škopků odrbávačku We Will Rock You, šest strun na kytaře byl luxus, stejně jsem tam jezdil po pražcích dvojhmatem a později jsem se na akustiku naučil cca 10 akordů (G a F stejně hraju cikánský), na klávesy jsem zvládnul obouma rukama Alphaville - Big In Japan a DP - Smoke On Water, později jsem si rozšířil hudební obzor o folk & country a protože ty velký nástroje už byli obsazený, tak jsem nakoupil v Tuzexu sadu Hohnerek a hobloval si pysky. To asi ovládám nejlíp, protože se to na štacích nejlíp přemísťovalo. Ale za ta léta aktivního amatérského muzicírování jsem byl tak z 10 % na prknech a 90 % před nima - zvukař. Na to jsem absolvoval LŠU, jinak totál amatér nez znalosti jediné noty, vše podle sluchu.
Foukačky jsem taky zkoušel, akorát jsem velmi záhy zjistil, že se při hraní dost blbě zpívá, a vrátil jsem se k "ručním" nástrojům!
Zdravím muzikanty na poradně. Konečně trocha odlehčení. Já muzicíruju asi 45 let a to na kytary. Noty trochu umím, ale jsem vyložený sluchař a navíc na všem jsou akordy a co víc. Někdy v 80tých letech jsme udělali tehdejší přehrávky a asi 4 roky hráli jako jakési poloprofi. Potom přišla ponorka a všechno skončilo. V té době jsem vlastní blbostí přišel o kytaru, kterou jsem po hraní nechal na střeše auta a milá 12ti stunná Yamaha šla do p...le. Teď hraju vnoučatům a mamině, která i po letech je ochotná moje preludování poslouchat a občas někdo přivede svoje dítko abych ho snad i něco naučil. Ač s podivem, mám 4 děti a ani jedno není muzikant. Tak jsem se těšil ze založíme rodinný šraml a ono nic. No snad vnoučata, ty už mám taky tři. Pořídil jsem si opět dvanáctistrunku. Prostě mám rád tento hustější zvuk. Přeju vám všem hodně dobré hudby i když nám to občas vrzne trochu vedle...
Ahojte,no já sem se zblbnul do kytar už v 8 letech jako samouk,zjistil jsem že co slyšim tak během chvíle zahraju(prej to je hud. sluch řikali začlo to jolanama a postupem času jsem se stal na tom závislej.Jsou všude kolem,vyměňuju,prodávám , kupuju zkoušim-gretsch,fender,tokai ale třeba i stagg
. Rád usínám při hudbě Joe Passa a rád se probudim hudbou Kiko Loureira.Prostě dobrou hudbu je potřeba vnímat a nikdy nebudete potřebovat brufen
Zdar všem
Sbíráš kytary? Já jsem někdy v roce 1985 koupil od jednoho cikána Jolanu Grazioso. Dnes by to byl muzeální kousek. Bohužel jem mu ji já hlupák za tři roky prodal zpátky. Koupil jsem ji za 250 korun a prodal za 500. To byl kšeft!
No ... jasně tim jsem si taky prošel,když vzpomenu že jsem vyměnil kdysi bezva japonskýho stratocastra z roku 1973 snad za gramofon tak bych si dneska taky nejradši nakopal pr..l
Zdravím! Na kytaru jsem se zaučil v hudebce a tak jsem zvykl na noty, že jsem bez nich nic nezahrál.Byl jsem líný se to učit zpaměti. Pak jsem-ještě před vojnou, vstoupil do velkého tanečního orchestru a byl jsem na vrcholu blaha. Zvykl jsem si na bohatý harmonický zvuk-4 saxy, 4 trubky , 2 trombony. Zrovna začínala moda Beatles, ale mě to nic neříkalo, připadalo mě to instrumentálně a harmonicky chudé. Až se tomu moji vrstevníci divili a nemohli to pochopit. Ale to už era velkých orchestrů začala končit, a tak jsem rád, že jsem stihl allespoň něco. Pak jsem začal jezdit na vandry, a tak jsem přešel na trampské písně. Už dávno nehraju, ale rád poslouchám country a velké taneční orchestry. Škoda, že neovládám počítač. Hudební teorii si pamatuju dodnes- a základy harmonie-a prý jsou programy, kdy je možno si zkoušet různé, bohatě harmonizované aranžmá. Napíše se to do not,a počítač to prý přehraje. No, už to nestihnu. Každá láska umírá novou láskou, a to je historie.( Známý se mě posmíval a řekl, že to je první příznak stáří: Už Tě nezajímá, co bude, ale co bylo. Je v tom hodně pravdy). Hudba mi dala mnoho krásných zážitků, které mě stále hřejí. To přeji i Vám všem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.