Nejste přihlášen/a.
dobrý den,
chtěl bych vyzkoušet vyrobit klobásy a chtěl bych se zaptat jestli se po naplnění do střev mají propichovat?
někdo tvrdí, že se to musí aby uikl vzduch,jiní zase říkají, že se to nedělá jinak vyteče štáva .
ději a rady
Dělávali jsme vynikající klobásky ze směsi hovězí, vepřové a králík. Plněné do přírodních šlemovaných střev. Nikdy jsme je nepropichovali, proč taky? Klobásky se při uzení trochu ztenčily, jakoby zvrásněly, ale nikdy se nestalo, že by jediná praskla. A byly vynikající. Udili jsme je pomalu, asi půl dne, i déle. .
Je to už dost let, ale když tady o tom tak píšu, slintám jako psi pana Pavova. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.