Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Propichování klobás

Od: rte odpovědí: 5 změna:

dobrý den,

chtěl bych vyzkoušet vyrobit klobásy a chtěl bych se zaptat jestli se po naplnění do střev mají propichovat?

někdo tvrdí, že se to musí aby uikl vzduch,jiní zase říkají, že se to nedělá jinak vyteče štáva .

ději a rady

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

0x

Já je teda nikdy nepropichoval.

 

hodnocení

0x
avatar babajaga

Dělávali jsme vynikající klobásky ze směsi hovězí, vepřové a králík. Plněné do přírodních šlemovaných střev. Nikdy jsme je nepropichovali, proč taky? Klobásky se při uzení trochu ztenčily, jakoby zvrásněly, ale nikdy se nestalo, že by jediná praskla. A byly vynikající. Udili jsme je pomalu, asi půl dne, i déle. .

Je to už dost let, ale když tady o tom tak píšu, slintám jako psi pana Pavova. Jaga.

 

hodnocení

0x
avatar babkazov

Klobásy se zásadně nepropichují. Šťáva, která v nich je nesmí utéct! Musí v nich zůstat. :) Ten, kdo spěchá při pečení jelit, ten je na několika místech propíchne, aby nevybuchly a nezprasily trouby.

 

paw*
hodnocení

0x
To si pletete s ohrivanim v mikrovlnce. Tam je vhodne je propichnout. Pak nepraskaji

 

figurek*
hodnocení

0x

Když do vařené klobásky říznete normálním jídelním nožem, pak se často stává, že z ní vyprskne mastná voda. Proto klobásy propichujte až po uvaření a hlavně tehdy, když je budou jíst děcka.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]