Propichování klobás

Od: Datum: 05.12.13 05:46 odpovědí: 5 změna: 05.12.13 08:10

dobrý den,

chtěl bych vyzkoušet vyrobit klobásy a chtěl bych se zaptat jestli se po naplnění do střev mají propichovat?

někdo tvrdí, že se to musí aby uikl vzduch,jiní zase říkají, že se to nedělá jinak vyteče štáva .

ději a rady


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: dexx®
Datum: 05.12.13 06:10
avatar

Já je teda nikdy nepropichoval.

Datum: 05.12.13 06:11
avatar

Dělávali jsme vynikající klobásky ze směsi hovězí, vepřové a králík. Plněné do přírodních šlemovaných střev. Nikdy jsme je nepropichovali, proč taky? Klobásky se při uzení trochu ztenčily, jakoby zvrásněly, ale nikdy se nestalo, že by jediná praskla. A byly vynikající. Udili jsme je pomalu, asi půl dne, i déle. .

Je to už dost let, ale když tady o tom tak píšu, slintám jako psi pana Pavova. Jaga.

Datum: 05.12.13 06:18
avatar

Klobásy se zásadně nepropichují. Šťáva, která v nich je nesmí utéct! Musí v nich zůstat. Ten, kdo spěchá při pečení jelit, ten je na několika místech propíchne, aby nevybuchly a nezprasily trouby.

Od: paw®
Datum: 05.12.13 08:04
To si pletete s ohrivanim v mikrovlnce. Tam je vhodne je propichnout. Pak nepraskaji
Datum: 05.12.13 08:10
avatar

Když do vařené klobásky říznete normálním jídelním nožem, pak se často stává, že z ní vyprskne mastná voda. Proto klobásy propichujte až po uvaření a hlavně tehdy, když je budou jíst děcka.

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.