Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Globální oteplování - budeme jednou na dně?

Od: mahulena odpovědí: 6 změna:

Zdravím a mám takovou otázečku,vzhledem k tomu,že se hodně mluví o globálním oteplování jak to je nebo bude s vodou ,viděla jsem pořad v tv a říkali,že vysychají prameny,ale i to ,že podzemní vody je zatím dost i když asi také ubívá,je možné ,že do budoucna budeme platit za vodu velké peníze?A také když už se mluví o vodě jak je možné udělat z nepitné vody,/např z vlastní studny/ zase vodu pitnou-kam se obrátit? Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

0x

Jak se bude v budoucnu platit za vodu, to dneska nikdo neví.

U vlastní studny je otázka, jestli se do ní z okolí nedostává nějaký sajrajt. Jestli ano, tak z ní nejspíš nikdy pitnou vodu nedostanete. Jinak vyčistit, vydezinfikovat nechat propláchnout a je to. Ale podrobnosti nevím.

Ale neradujte se, oni ti naši hajzlíci zpoplatněj i vodu ze studny, když se jim to bude hodit.

Vody je u nás dost, povrchové i podzemní. Jen jsme udělali chybu, když jsme prodali práva k pramenům a vodovodní sítě do soukromých rukou (Velia a.s.). Tito tzv. podnikatelé nás nyní straší, že voda nebude a šroubují ceny vody do nehorázných hodnot. Čím více šetříme vodou, tím více platíme, protože zisky musí zůstat konstantní nebo se spíše zvyšovat! Řešením bude, až vyhraje volby ČSSD, znárodnit (za náhradu) těžbu vody a vodovodní sítě a dát je do správy neziskové státní organizace. Pak bude management vodáren brát jen tabulkové platy a veškerý zisk půjde zpět jako investice do vodovodních sítí a co zbude, tak do státního rozpočtu. Pak budou obyčejní lidé spokojení!

tesyk*

Já zase pevně doufám, že ČSSD volby nevyhraje! A to nejsem volič ani jedné, současné parlamentní strany.

lidus*
hodnocení

0x

Strašák globální oteplování mě vážně nestraší. Studna-záleží proč je voda nepitná, pokud se do ní dostává dešťová voda i s hnojivem z polí, nebo má velký obsah dusičnanů nebo je jen špinavá tak pozvat studnaře ten vodu vyčerpá, studnu opraví a pak jen necháte udělat rozbor vody ten se dělá nejdříve po 2 týdnech od čištění , po tuto dobu vodu musíte co nejvíce čerpat. Čištění stojí cca 5000-10 000, oprava záleží co se opravuje, test kvality vody asi 2000kč. Vodu musíte načerpat do speciálních lahví, ne tam donést v PETCE.

raadek*
Až bude Mahuleno krize s pitnou vodou, klidně si ke mě s cisternou přijeďte. Mám nad barákem obrovské podzemní jezero, které zaručeně nevyschne :) R.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]