Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odebírání krve - anémie

Od: asminkam* odpovědí: 8 změna:

Zajímá mě, zda když odebírají krev (třeba před nasazením antikoncepce), jestli dělají při rozboru krve i testy na anémii. Ví to někdo? :) Děkuju

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

0x

Ano, je to vidět v odběru tzv. krevního obrazu, ten se dělá při skoro každém odběru. Můžete se i sestry rovnou zeptat, jestli vám nechá udělat krevní obraz. ;) Anemie, chudokrevnost se pozná podle hemoglobinu v krvi. ;)

asminkam*
hodnocení

Mě právě příjde divný, že oba rodiče byli v mládí anemický a mě se zdá, že jsem taky, ale na posledním odběru (asi před rokem, dvěma) mi našli jen zvýšený cukr (nevěděla jsem že mám jít nalačno). A tak teda nevim, asi jsem díkybohu zdravá :) Nebo je možnost, že se zaměřili na jiný testy?

marenka*

Asminko, ono je anemie víc druhů. Nemusíte jí trpět po rodičích. Já jí mám taky, někdy kolem osmnácti jsem chodila i na injekce, to jsem měla Hb kolem 75. (norma je myslím někde od 105 do 125) Pak se to spravilo. Je taky rozdíl, jestli jdete na krev před, nebo po menstruaci. Po menstruaci můžete mít hodnoty také nižší. Sama pro sebe můžete udělat to, že si dáte nějaký ten přírodní vitamínek. Začíná jaro, využijte toho. Salát z kopřiv, čerstvou zeleninu. (listová je dobrá)

asminkam*
hodnocení

Tak to jsem ráda, asi jí nemám. Z menstruace to být nemůže, ta se nedostavila, a jestli přecijen mám nízkou anémii, tak asi z toho, že do sebe moc železa nedostávám :) Ale zkusim jíst víc zeleniny a nebo se ohlédnout po vitamínech, jsem věčně unavená a odpoledne už usínám. Děkuju ;)

marenka*

Asminko, ale vy jste mlaďounká, nemýlím-li se? Já jestli by nebylo lepší vydat se k lékaři. Jeden odběr a máte jasno. Jde o to, že vitamíny se Vám vůbec nemusí vstřebat. To je další ne nemoc, ale řešitelná věc. Na to se bere kyselina listová. (proto jsem zdůraznila listovou zeleninu, ta jí obsahuje + žádané železo). Chemické vitamíny, pokud máte nepořádek ve střevech jimi mohou projít naprosto bez efektu. ;)

Tahle únava může být i klasická, jarní. Zase. Nedostatek vitamínů. S tím i souvisí málo světla přes zimu, málo sluníčka (vit. D). Takže si dejte zeleninový salátek, hojně posypaný petrželkou a hurá ven, na sluníčko. *slunce*

asminkam*
hodnocení

No asi se v brzký době vydám k doktorce kvůli koleni. Třeba mi pak budou dělat i odběr. Ale slunce, to je další problém :) V létě skoro nevylejzám z domu, neboť z alergie mě svědí kůže a oči a mám vyrážku. Chci teď ozkoušet Zyrtec, měl by pomoct. Je to se mnou těžký .. Zkusim se hlavně poohlédnout po vitamínech bohatých na železo, moc velký jedlík (i co se týče zeleniny) nejsem :)

Klasická jarní únava!

asminkam*
hodnocení

Já to měla i v zimě i na podzim.. :/

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]