Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy už bude konečně lacinější palivo?

Od: naftak odpovědí: 16 změna:

Nevíte, kdy se konečně my motoristi dočkáme levnějšího benzínu a nafty?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nikdy!

doplněno 20.03.11 12:29:

Jedině nakupovat na východě např. Rusko...*smich*

hodnocení

1x

Už asi nikdy.Já mám diesel,stále častěji uvažuji o tom,že se vrátím k alternativě,kterou jsem dříve provozoval a sice místo nafty použitý rostlinný olej,náklady na provoz prakticky 0 kč,na přestavbu něco ano,ale to se vrátí vzápětí.

Jestli cena nafty vzroste ke 40 Kč/litr, tak budu vážně uvažovat o přestavbě motoru na dřevoplyn. Sice bych za sebou tahal přívěs s vyvíječem, ale fy Cankař a syn v Bělé pod Bezdězem by to uměli a prý je auto schopno jízdy cca 5 minut po zažehnutí vyvíječe. A jezdí se na bukové špalíky.

zajixxx*
hodnocení

0x

Počkejte si pár let, Vodík je budoucnost, popřípadě jezděte na LPG :)

hodnocení

0x

každou chvilku přijde zlevnění.

definujte cenu pro Vás a stát (což jsme my) "levnějšího benzínu a nafty"

marenka*

Já mám obavu, že s cenou nafty a benzínu zamíchá válka v Lybyi. *nevi*

cocinkamichalka*

Mařenko, souhlas. Dokud se situace v arabském světě neuklidní, tak bude benzín a nafta dražší a dražší.

Ono to s tím arabským světem zase tak moc společného nemá...tedy má, ale jen zdánlivě.

NIcméně i když se cena benzínu a nafty zdraží o 4Kč/l, pak to na 100km dělá cca 24-30Kč navíc...přitom cena za ujetých 100km dělá i s amortizací auta cca 620Kč. V celkovém součtu to tedy není nic kvůli čemu by se měl člověk extra nadzvedávat ze židle.

Zdražení je vždy "neradostná" událost...Nicméně to že s ropou jakožto nerostnou surovinou zacházíme stylem "po nás potopa" je také fakt.

buss
hodnocení

0x

Nebude, teda tak, aby to stálo za to. Bude ho míň, tedy dražší. I kdyby světová cena klesla, podnikalům jde o zisk, logické.
Ovšem je to relativní, záleží na přijmu, kolik je kdo schopen si vydělat.
Za kolik nakupujete měsíčně, jako občan, ne podnikatel.

hodnocení

0x

Vzhledem k tou co je v okolních státech cenou paliv nemává Lybie a spol ale čeští vychcánci jak u pump tak ve vládě..

hm*
hodnocení

0x

O moc levnější už nejspíš nebude, dokud se nezačne používat jiný pohon. Ceny budou tak jako kolísat, ale trvalý trend bude rostoucí. Nikdo z vlivných totiž nemá zájem na tom, aby p.hm. zlevňovaly. Proto taky při jakékoliv příležitosti (zámince) ceny vyskočí, ale zpět se vracejí velmi pomalu a na původní hodnotu se už vlastně nedostanou nikdy (vždy se "včas" najde další záminka ke zvýšení).

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Dobrá zpráva pro naftaka: Natural 95 bude stát 20Kč. Špatná zpráva pro výše jmenovaného: Bude to za 1/2 litru.

1jara*
hodnocení

0x

Budeme za pár let jezdit na palivo z bakteriálních bioreaktorů!*smich* Takže cena nafty a benzínu se sníží na polovinu. *ua*

:: OSEL.CZ :: - B/...

benzinak

Prý bude stát benzín 15 Kč.

tinypic.com/r/32z/...

jarda3*
hodnocení

0x

Kupoval jste posledni dobou jedly olej? Stoji 3x vic nez kdysi...

doplněno 20.03.11 21:25:

Jo ted ctu pouzity... Chce to zdroje a starou plecku, ne?

Tak já to bral z hospod a bylo toho víc,než jsem stačil vyjezdit.Starou plečku mám stejně,ale na netu je návod i na přestavbu zcela nového auta.Pravda,že palivem je nepoužitý olej,ale ten je pomalu stejně tak drahý jako nafta...Ale jinak pohoda,žádný úbytek výkonu nebo tak něco jsem nepozoroval

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]