Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reflexní vesty pro slepice

Od: clayman® odpovědí: 14 změna:

Tak po mnoha diskuzích proč jsou tolerování chodci bez jakéhokoliv reflexního materiálu za tmy a dokonce pokud je někde sejme jsou oni ti jediní nevinní... dokonce jsem viděl nějakou reportáž, že ve spoustě zemí je to porušení vyhlášky a pak jde škoda na jejich bedra, u nás se diví, že už to dávno takhle nefunguje i nás... pak mě článek o slepicích v reflexníxh vestách dojal.

Britské slepice jsou prostě dál než většina chodců a cyklistů u nás! :(

auto.idnes.cz/...

Reflexní vesty pro slepice

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ivo®
hodnocení

0x

Vydrž, je po volbách,snad to bude lepší...v demokratických zemích to možná platí ale tady?

Reflexní vesty pro slepice #2

narf
hodnocení

0x

Vesty pro cyklisty jsou, jen se do nich obléci. Tahle je ale přes 1000Kč.
Reflexní vesty pro slepice #3
ona by stačila obyčejná reflexní vesta za pade, dopředu světlo co blikačku a dozadu červenou blikačku, POVINNĚ. kdo nemá, tučná pokuta a v případě že ho někdo sejme vina na straně cyklisty
doplněno 11.11.13 09:16: nejednou jsem potkal za hustého deště neosvetleneho idiota. moc nechybělo...
narf

Na kole jsou světla vpředu i vzadu povinná všude, někde i odrazky na šlapkách. Pokuta má zelenou...Helma je povinná jen ve Španělsku a Turecku. Ale - to mne podrž: Jen Maďarsko, Chorvatsko a Slovensko předepisuje reflexní prvkyy na oděvu za snížené viditelnosti (i pro chodce případně) Každý řidič auta ví, jak nejsou cyklisté vidět - i normálně.

praivo*

Vpředu mám 7W LED a vzadu 3 malé LED (ale plánuji výměnu za 0,5W červenou a napájení z externí baterie), to by mohlo stačit, ne? :-D

hodnocení

0x

Nespí náhodou slepice uz za šera? :D Napadlo mně, že stále někdo hledá díru v trhu, něco, co lidi kupují. A také, jak a čím se snižuje nezaměstnanost. A ejhle, tady je návod, jak z toho ven! Slepice! A když jsou to domácí mazlíčci, salon pro slepice a manikuru! Nesmíme zapomenout na pamlsky a šampony. Tož, tam mají Angličani ještě rezervy. :D

blochvoss

Jde jen o prachy. Slepice normálně už za šera chodí do kurníku spát. Tady je ale problém v tom, že lidi v anglii a nejen tam chovou slepice tak jako domácí mazlíčky (psa, kočku). Však v anglii máte i hotel pro slepice...

Milá babčo, když jsem tak četla o Tvé manikůře pro slepice, přišla mi vzpomínka.

Kdysi,bylo mi asi 10 let, taťka renovoval motorku Jawu. Zbyla mu taková červená barva. Já pochytala naše slípky a tou barvou jsem jim natřela drápy.

Babička přiběhla domů celá vyděšená, co že se stalo slepicím, mají strhané rudé drápy? Taťka to šel zkontrolovat a byl z toho nářez. Samozřejmě můj.

A od té doby už nechci slyšet o manikúře pro slepice. Co kdyby mi zase něco přiletělo za uši? *smich* Jaga.

radil*
hodnocení

0x

Já bych s tím moc na veřejných fórech nelaškoval nebo se dočkáme, že nám evropská unije vydá vyhlášku a bude to muset mít každá slepice povinně pokud bude vzhůru po 15té hodině. A na zádech bude nosit povinnou výbavu - pikslu se zrním a lopatku na zahrabání, kdyby ji něco přecejenom přejelo.

hop®
hodnocení

0x

Noo, oni v té Británii jsou "někde jinde"i v jiných záležitostech. Nejdřív jsem nevěděl, jestli ta zpráva není jen vtip, ale asi je to myšleno vážně, posuďte sami...

doplněno 28.12.13 22:03:

Původně jsem měl na mysli tu "slepici"z mého odkazu, ale je vidět, že diskuse se rozjela i tak... :-D

k2

To neni o VB, ale o zoufale snaze jedne slepice se (politicky) zviditelnit.

lidus*
hodnocení

0x

Hlídali jsme která slepice snáší tenké skořápky a tak naše krasavice byly nastříkány reflexní barvou, myslím, že by klidně mohly Britky závidět. Cyklista nepotřebuje vestu za 1000Kč ale musí ho být vidět v Hobi marketu mají reflexní, textilní samolepky smajlíků za 28Kč/10ks nebo 2cm široký a 3m dlouhý samolepící pruh- ten by šel i na slepice, určitě to využiji to se budou na dědině sousedi divit.

hodnocení

0x

To je pěkně praštěný. Slepice coby účastnice silničního provozu jsem zatím viděl jenom za volantem.

takeshi*
hodnocení

0x
Jo to koupím sousedovi, abych mu je v noci nepřijel. :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]