Nejste přihlášen/a.
Dobry den, dceru v noci začal bolet zoubek dali jsme ned ibalgin 200mg přestalo to a usnula.
Ráno před obědem si začala znovu stěžovat tak jsme dali ibalgin a vyazili 30km na nejbližší pohotovost kde nám po příjezdu bylo řečeno že pohotovost je pouze od 9:00 do 12:00 a vzhledem k tomu že je už 12:20 a nástroje jsou v nějakem autokavu není možno nás ošetřit a ať se vrátímě a zkusíme poprosit naši oštřující lékařku.
Byl a jsem dost naštvaný slušně řečeno protože jsem měl za to že pohotovost je nepřetržitá.
Jak to tedy je?
Kde si popřípadě stěžovat na lékaře a zda to má vůbec smysl.
děkuji s úctou Jarda
Zubní pohotovost nemusí být nepřetržitá, záleží na tom, co si zřizovatel s lékaři nasmlouvá. Stěžovat si na lékaře asi těžko, přišel jste po ordinačních hodinách, takže ošetřit vás nemusí. Tím spíš, když už měl nástroje v autoklávu - tedy v přístoji na sterilizaci. Neměl by vás čím ošetřit, sterilizační cyklus nejde předčasně ukončit (přístroje by nebyly sterilní, tedy by při jejich použití hrozilo riziko přenosu infekce na pacienta).
Stěžovat si ovšem můžete na kraji, je jeho povinností zajistit zubní pohotovost, že ji zajistil v nedostatečném rozsahu. I když tedy pokud jste vyrazili na "nejbližší pohotovost", tak je možné, ta měla omezené hodiny a nepřetržitou službu mohla zajišťovat pohotovost v jiném městě.
šťastný to člověk, má to jen 30 km a ještě si stěžuje. Pohotovosti nejsou co bývaly, chce to prověřit telefonem nebo mrknout na net, to ale není obvykle moc spolehlivé, doktoři na net většinou moc nejsou. Nebo mít dohodu jako mám já s vlastním zubařem, ten mi zakázal na pohotvost chodit, mám mu zavolat nebo to vydržet, na pohotovosti často jen trhají nebo volí jiná jednoduchá řešení.
Také jsem před časem měla dilema se zubní pohotovostí a netu jsem zjistila ordinační hodiny a také to, že mám smůlu, nebo štěstí?. - stařenka
Z kterého kraje jste? V organizaci zubních pohotovostí je docela chaos, liší se to místo od místa, podle toho, jak se kraj domluví s místním sdružením stomatologů. Vždycky se vyplatí nejdřív zavolat a když to zubař nebere tak na normální pohotovost, kde by vás měli informovat kdo, kde a do kdy slouží. Nepřetržitá pohotovost bývá v nemocnicích ve velkých městech (Olomouc, Brno, ...), kde mají i stomatologickou kliniku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.