Nejste přihlášen/a.
Ahoj chci se zeptat zda strojvedoucí může při výkonu práce poslouchat hudbu či rádio a zda, pokud může, se tato pravomoc mění při jízdě s nákladním vlakem, rychlíkem či regionálním vlakem. Rád bych jednou pracoval jako strojvedoucí a tento detail bych rád věděl pro zajímavost Děkuji moc za všechny odpovědi!
Tak to je nesmysl. Když neposlouchám nějakou hudbu tak dva dny, tak už mi začíná lidově řečeno "hrabat". Aspoň, že si člověk v takových případech může při nejhorším prozpěvovat.
Taky si myslím že asi za jízdy nesmí a dá se neposloucháním předejít průserům navíc je otázka času až do mašin začnou dávat kamery aby tomuhle předešli.
For patan86 - je mi 13 a co se týče zájmu o hudbu, mě nejde o to mít místo řídícího pultu multimediální studio mě jde právě jak píšeš o nějakou menší zvukovou kulisu. Třeba svištět si to s Esem krajinou 160 km/h a přitom poslouchat (dle mého vkusu) Pet Shop Boys to by vůbec nemuselo být špatné
Za prvé eso má maximálku 140 a druhá věc je zvuk bzučících tyristorů, který přeřve kdejaké radio tak to nevidím moc reálně s, i přesto za jizdy se člověk soustředí na jizdu a poslouchá co mašina dělá,jak už tady někdo psal a taky je dobré slyšet mob. telefon a vysílačku. zab. zařizení aj věci.
Nesmí.Je to zodpovědné povolání a strojvedoucí musí zapojit zrak i sluch. Takže žádná sluchátka apod. Mám občas husí kůži, když mi na silnici před auto vylítne nějaký blázen na kole se sluchátky na uších a blaženě přiblblým výrazem. Co je zajímavé: od strojvedoucích jsem se dozvěděla, že občas jsou na trati kontroly, někde za keřem apod. a vyfotí si velice zblízka strojvůdce a kabinu vlaku. Nevím, zda je to i kvůli sluchátkům, to asi ne, ale prý proto, aby strojvedoucí nebral do kabiny nikoho, kdo tam nemá co dělat. Občas po tom touží hlavně menší kluci, potomek strojvedoucího apod. . Pokud je pak prý fotka jako důkaz, že tam někdo byl, strojvedoucí jde z mašiny dolů. Proto - ne že by byli nepříjemní a nevzali nikoho dovnitř, ale bojí se o práci. Ve stanici dovnitř ochotně vezmou a ukážou, za jízdy ne. Jaga.
ja jezdim na kole se sluchatky a verte mi ze to nevadi ani mi, ani ridicum co me mijeji. Co teprve auta ktere maji hlasitejsi hudbu nez na diskotekach, pri ktere neslysi ani kdyz houka majak vozidla s prednosti jizdy, natoz aby slysel jak na neho troubi ostatni ridici.
Mimochodem, podle me by nevadilo (a mozna ani nevadi) kdyby strojvedouci poslouchal hudbu, ale je dulezite aby venoval pozornost zvukove signalizace tlacitka bdelosti, kterou po zazneni musi stisknout.
A jak víte, že to nevadí těm řidičům? Máte zpětné zrcátko, abyste viděl za sebe když neslyšíte? A co siréna sanitky? Atd. Je to blbost jezdit na kole se sluchátky. Ohrožujete tak sebe i druhé!
Ringo, ale ja nikde nepisu ze neslysim. Pokud sem v provozu, pak hudba ktera jde do mych usi, neprervava okolni zvuky. Tudis, slysim kdyz za mnou jede auto, slysim okoli, pokud jedu po silnici. Krom toho se snazim vyuzivat i ostatni smysly,
Nemuzeme skatulkovat, je to vsechno o lidech. Nikdy bych nemel pustenou hudbu tak hlasite, abych neslysel co se deje kolem me.
Dříve nesměl,a jeho profesionální est mu to ani nedovolila,dnes je "demokracie" a v té se může všechno.A běda tomu,kdo by to chtěl zakázat.yskočí odboráři a kárající osoba jde a jde
V mnoha případech je strojvedoucí na stanovišti sám, takže kde není žalobce, není ani soudce. Na druhou stranu - představa práce strojvedoucího jake relax s hudbou, kávičkou a cigárkem, zatímco si rychlík sviští krajinou, je přinejmenším úsměvná no, ale možná že za šichtu se jedna - dvě takové chvilky najdou
Nejsem strojvedoucí, ale dělám jinou práci a mohu říct, že mít puštěnou potichu hudbu typu rádio, kteroé zapnu, když přijdu do práce a vypnu jak odcházím, mi nepříjde nijak špatné. Vyloženě to zlepšuje náladu, pracuje se lépe a se soustředěním to nemá co dělat. Pokud je to vyloženě vyhláškou zakázané, tak prosím to je zákon, ale mě to na kritiku není. Poslouchám za jízdy i v autě a slyším motor, vše a jsem v klidu a registruji jak ten čas hezky utíká.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.