Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Který typ draku nejlépe létá?

Od: mamulka odpovědí: 6 změna:

Dcerky si přejí draka. Jenže za ty léta jsme zkusili už tolik draků (30-250kč) a žádný pořádně nelétá. Někdo mi chválil draka ve tvaru padáku. Poradte mi prosím draka, který létá téměř i v bezvětří :) Ne nic drahého, tak do 500kč, děkuji!

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ono to většinou není o typu draka, ale o šikovnosti tatínka/dítěte ho správně vyladit. I levný jednoduchý igelitový drak létá dobře, je nutné úvaz správně vyvážit a vyrobit poctivý ocas. Ty igelitové proužky co u nich bývají moc nefungují. Padákový drak se u nás většinou prodává řiditelný dvoušňůrový a sice létá pěkně, ale většinou není úplně snadné ho udržet ve vzduchu.

Dobrou zkušenost máme s klukama s draky typu SLED. Jsou stabilní a létají ve velkém rozpětí rychlosti větru. U nás se moc neprodávají a když tak bývají nepoměrně drahé. Ale zase vám k jeho výrobě stačí jen šicí stroj a kousek látky (hedvábí, šusťák), nebo jej dokonce můžete vyrobit z obyčejného igeltového odpadkového pytle a lepící pásky. Tento pak létá i ve velmi slabém větru. Vyrobit ho můžete v libovolné velikosti. Sám jsem většího pře pár lety šil, aby unesl cca 0,5 kg fotoaparát. Jsou stabilní, nají dobrý tah a i velkého draka složíte do malého pytlíku.

Hledejte SLED, nebo POWER SLED. Návodů na něj je plno, hlavně na západ od nás.

google.cz/...

Prodávají se u nás i látkoví sled levnější (cca do 200 Kč) v provedení cca do 0,5 m, ale ty potřebují silnější vítr. Ale zase ho dáte do kapsy a máte ho na výletě kdykoli k dispozici. Optimální velikost na létání je cca 1..2 m. Větší by vám už mohl i odnést dítě. :)

doplněno 23.10.13 08:07:

Je tak stabilní a nepadá, že na něj můžete připevnit nějaký levný foťák v režimu sekvenčního snímání, nebo videa a nahrát se z něj při pouštění draka. Samozřejme s nehodou musíte počítat, takže nějaký šuplikový (nebo mobil), který v případě nehody oželíte.

doplněno 23.10.13 10:08:

Když je silnější vítr, tak je lepší si ušít pro jistotu ze zbytků takový košíček (na některých fotkách je vidět, vypadá to jako ten známý pruhovaný látkový košík na letištích (kdysi býval i u dálnice), co ukazoval sílu větru) a na spodních rozích nachystané úvazy na něj. Většinou potřeba není, záleží jaký návod použijete, ale zabere to jen pár minut a je lepší mít ho při prvních testech nachystaný.

Pokud chcete, aby drak létal v co nejslabším bětru, tak pochopitelně volte látku co nejlehčí.

mamulka
hodnocení

DÍKY, díky, DÍKY, díky pane "Tomkk"! Přesně něco takového jsem hledala! Skvělé, co nejdřív sedám k šicímu stroji a bude se šít SLED :)) Moc děkuji za dokonalou a velice užitečnou odpověď :))!

Tyhle stránky "poradte.cz" jsou prostě bombastické!

jara210*

Jo tento drak létá opravdu skvěle u za slabého větru a nikdy není problém ho dostat do vzduchu. Šil sem dva sám pro holky ze šušťákoviny a není problém ho za hodinku vyrobit..

radil*
hodnocení

0x

Jak máš velké děti? S drakem už ti poradili, tak si dovolím poradit něco, co lítá i při mírném větru - bumerang. Užije se s ním mnohem víc legrace než s drakem a vyjde na 150,-Kč.

No, bumerang je dobrý, když máte jedno dítě. Tedy když ho hází a kontroluje jen jeden a nikdo není v okolí. Já mám dva kluky a "ulovili" se zásahem do hlavy (chtě i nechtě) poměrně často, takže bumerang se musel zrušit. :D

doplněno 23.10.13 10:14:

Pro dva je bezpečnější obyčejný létající disk.

radil*

My házíme většinou ve čtyřech a ještě do toho běhá pes. Je pravda, že občas jde o zdraví, ale to se dá řešit jedním bumerangem, nemusí mít každý svůj jako u nás :)). Navíc ti chytřejší se po třech čtyřech pohlavkách za plného letu rychle naučí mluvit o čemkoli, ale přesto stále sledovat letící bumerang :))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]