Nejste přihlášen/a.
Zajímala by mě spíš skupina lidí, kteří jsou fakt hodně obézní, ne ti, kteří váží 70 kilo (u žen) ... Spíš kdo váží přes 100 kg, jak se jim žije ve společnosti ... Díky za odpovědi
Já mám 115kg a obézní nejsem, jsem na tu váhu jenom krátkej a protože podměrečnost není nemoc, tak jsem šťastnej a veselej.
tesyk. , Většina hubenejch je protivná. My, kteří máme barokní tvary, býváme v životě spokojenější. A ty stále opakované zdravotní problemy? Běžte se podívat třeba do Poděbrad, kde se léčí nemoci srdce - půlka pacientů hubenejch, půlka "pěkně" rostlejch.
Jinak můj osobní postřeh. Dcera měla velice těžkou dopravní nehodu. Přes měsíc v komatu. A doktor mi řekl, že jeden z důvodů. proč přežila, byl ten, že v době nehody měla nadváhu a tělo mělo z čeho žít. Hubený člověk by to prý nepřežil.
sebod, každý si najde zdůvodnění pro něj nejlepší, kdy je člověk obézní stanoví vypocet.cz/...
ale to přeci takováto osoba cukrar.rajce.idnes.cz/... velice dobře ví, nemůže se pohybovat, špatně se dýchá, cukrovka atd...
ale je to jen o přístupu člověka. Obezní lidé jsou více nemocní.
No, to je právě to, Milane.Jde o to, jestli má člověk 8kg navíc, nebo 4O. Pochopitelně, že tkz. morbidní obezita je už moc. To už ty problemy jsou obrovské.
Já měla celý život nějaké to kilo navíc a co se týká sportu, jsem strčila do kapsy daleko hubenější a mladší kamarádky. No a doktora jsem vůbec neznala.
Se svou váhou nepatřím rozhodně k obézním ale přibrala jsem díky kortikoidům 7kg a žije se mi špatně, dlaně jsou v pohodě pokládala na podlahu a dnes mi dělá potíže se předklonit přes tu pneumatiku na břiše. Když k tomu přidáte, že sedím na vozíků tak ta kila jsou jen zbytečná zátěž. Od kamarádky dcera od 10 let jezdí na odtučňovací ozdravné pobyty kam jí za peníze pojišťovny posílá lékař, je jí 14 let ve škole jí říkají buřte, volají na ní maso, sádlo, lůj z TV má z milosti 3, neumí jezdit na kole, lyžovat, neplave jelikož se stydí vysléknout ale nebrání jí to sníst 2l zmrzliny + 6 koblih na posezení. V léčebně zhubne za měsíc 5 kg, domů přijede vyhladovělá a vyjí spíž a má víc než před léčením.
...kam jí za peníze pojišťovny posílá lékař...nebrání jí to sníst 2l zmrzliny + 6 koblih na posezení...
A na takovyhle prasata my odvadime zdravotni pojisteni.
Chapu, ze nekdo muze trpet obezitou jako nemoci, ale tohle, to je na blijiciho smajlika
Rodice by zaslouzili zazalovat za zanedbani vychovy.
axus máte pravdu, vychovává jí matka co jí měla nechtěně v 41 letech a babička co má 80 let, jídlo je na prvním místě a ani jedna nevaří a kupují pizzu, polotovary a hlavně hory zmrzliny. Ale přece jen to "prase" se mi zrovna od vás moc nezdá.
Staci prece nesnist koblih 6, ale treba jen jednu... a obedy a vecere do ni taky nikdo necpe, nebo mamka s babkou sedi u stolu, dokud to vsechno nesni? Muze snist pulku porce, ne se prezrat do bezvedomi. A jestli si da nebó neda zmrzlinu, zavisi predevsim na ni. Nema hlad, ona ma chut a je na jidle zavisla... takze jako na kazdou zavislost (koureni, kousani nehtu), pomuze pevna vule.
Stejny pripad je nejaka americanka, ktera leto co leto jezdi tez na jakysi odtucnovaci tabor, vzdy shodi, stastna, ale prijede domu a zacne zrat jako nezrizena. Kdyby byla tlusta od nemoci nebo geneticky, nereknu. Ale ona si za to muze sama, denne sezere tolik, co muj bracha za tri dny. A to je alarmujici, myslim. Jenze nikdo jiny krome ni s tim nepohne. Pokud sama nezvdne zadek a neprestane se prezirat, tak bohuzel.
Samozrejme jsem se nad tim pojmenovanim zamyslel, ale popravde jsem na lepsi neprisel.
Pokud ste nekdy videla jak zere skutecne prase, kdyz se mu do korytka nalejou otruby a pomeje, je srovnani s nekontrolovane se cpoucim clovekem vice nez na miste. Kolikrat si i u toho i chrochtaji stejne jak to cunik.
To samotne by mi ale nestacilo k tomu, abych nekoho takto nazval.
Nicmene kdyz pak navic za penize nas vsech jede to jidlo ze sebe dostat, aby se pozdeji mohl znovu cpat...myslim si, ze jsem zvolil zcela primerene pojmenovani.
Celkem v pohodě. Už jsem se s tím vyrovnala a neřeším to.
Chodím 2x týdně na zumbu (v pohodě to udejchám), makám na zahradě, chodím denně se psem...
Ale abych se živila jenom zeleninou - tak to ne, to raději budu taková jaká jsem - ale v pohodě a bez nervů.
Ono mezi zivit se jenom zeleninou a byt rozezrany je obrovsky rozdil. To snad uznate.
Ja byla do 15 jako spejle, kdyz jsem zavodne plavala. Pak jsem presedlala na lode, ale kila sla nahoru jak v posilovne, tak u lednicky, ale porad jsem mela do 60 kg. Pote, co jsem si nasla chlapa z vesnice, kde jsou hutna domaci jidla, jsem pribrala na 66 - cim to asi bude? Jen a jen jidlem, a to zeleninu nesnasim. Takze zacinam zase jist normalni porce a snazim se vyhybat jiskam, knedlikum a podobne.
No já se dostal až na 108kg a pak se dlouho nedostal pod 105kg. Jednoho dne (asi před 5ti měsíci) mě to nakrklo a tak sem začal hubnout (teda ne doslova hobnout formou diety, ale zdravější stravou a cvičením). Teď mám 93kg a je mi líp. Kdybych měl odpovědět tenkrát tak bych pravděpodobně napsal, že je mi fajn. Dneska vím, že teď je mi líp - třeba méně bolí záda i kolena, člověk není hned zadejchanej atd.
Jojo, přesně tak. Totiž přestal jsem kouřit a nabral jsem 13kg. Relativně v pohodě jsem byl i tenkrát, akorát až z dnešního pohledu to člověk vidí trochu jinak. Dobrej zlom je, když člověk v běžným kšeftu nesežene na sebe gatě
Měla jsem před šedesátkou čtyři okolnosti, které mne přivedly k mé současné nadváze. Přestala jsem kouřit - bezva rozhodnutí a nelituji těch kil navíc. Samozřejmě, že i přechod mi nějaká kila nadělil. Ale jinak to bylo bez problémů, prášků a dalších medikamentů. Zjistili mně línou štítnou žlázu - beru tabletky.
No a nakonec jsem měla celý život sedavé zaměstnání. Ale i když jsem se musela pořádně smekat, abych si vše udělala okolo baráčku, tak to nebylo moc platné. Takže jsem svou váhu vzala jako realitu - určitě se ale "nepřežírám". Ale klidně si dopřeji to, co mám celý život ráda - namažu si chleba se sádlem a škvarkama nebo s pravým máslem, upeču si klidně bůček a co hlavně, raduji se ze života jako málokdo.
A co víc, nemusím kupovat drahé přípravky na vrásky a ani antidepresiva.
Aha Lidko a já se domnívala, že za ta má kila můžou léky. Přechod(co mám 10 let za sebou) a to, že jsem přestala kouřit, tak za to vlasně nemůžu já ale může za to matka příroda a Camelot co mě tu k nekouření vyprovokoval. Hned je mi líp.
Liduš, člověk si to musí nějak zdůvodnit, aby nemusel obviňovat sebe samu. :D Potom by třeba došlo i na ta antidepresiva. A to i v případě, kdy by mně zakázali masíčko. Je fakt, že se nadřu, než se někam donesu. Ale dlaněmi se pořád ještě dotknu země bez pokrčených kolen. Přeci jenom z toho mého sportování v mládí něco zůstalo. Jasně, že bych chtěla být štíhlá a pohyblivá - přiznám, že trošičku závidím tomu, kdo se nacpe jak žok, ale přitom to není na něm vidět. Ale každý je nějaký, tak co? Tak to jsem ráda, že jsem přispěla ke tvé lepší jarní pohodě!
Asi vás to překvapí, ale já měla přesně opačný problém. U nás v rodině jsme byli všichni strašně hubení, i když jsme jedli minimálně 2krát tolik co ostatní. V dětství se se mnou skoro nikdo nebavil a všichni se mi smáli, že jsem chudý a nemáme na jídlo. Strašně jsem záviděla tlustým lidem a přála si být jako oni.
Takže se nikdo zbytečně netrapte a neodsuzujte ani tlusté ani hubené. Mne se třeba před pár roky podařilo dostat na celkem normální váhu, ale má sestra je pořád jak tyčka a je strašně nešťastná a zamindrákovaná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.