Nejste přihlášen/a.
Dobrý poledne,chci se zeptat pamatuji se jako malá holka,že mi kupovali moc dobrou limonádu vždycky na nádraží-byla v kelímkách a mněla mandarinkovou příchuť ,ale asi se prodávala i běžně v obchodech,zase bych takovou limonádu s touto chutí chtěla ochutnat podobá se ji nějaká?M.
Samozřejmě pamatuji. A taky si pamatuji na žlutou limonádu v igelitovém sáčku s brčkem, ale obávám se, že dnes už nic podobné chuti neexistuje. Jediná limonáda, o které vím, že zůstala stejná jako před 30-ti a více lety, je žlutá limonáda vyráběná ve Znojmě.
Jsem ze Znojma firma se jmenuje Mona. Jako hlavni surovinu pouziva vodu z narodniho parku Podyji - Thaytal, a taky nam zustala jako jedina znojemska radost. Fruta, Hostan, Znojemske okurky - to vsechno uz nam prodali
když tu někdo vzpomenul Dyji a Bítov, kdysi jsme tam jezdívali na pionýrský tábor...i po těch 50 letech si vzpomínám, že jsme se na lodi na Vranovské přehradě namazali třema desítkama ... tenkrát nám chutnalo pivo...samozřejmě vzpomínám i na všechny druhy limonád od flaškovejch přes pytlíkový a v prášku... i ty nám chutnaly...
jsem si jistý, že dnes by mi chutnal i ten hnusnej rybí tuk, jen kdybych byl zase ten kluk na lodi na přehradě...
Myslíte limonádu Pompela? Já si na tu chuť moc dobře pamatuji, ale zdálo se mi, že je cítit spíš tím kelímkem, než po mandarinkách. To mi připomnělo jinou limonádu, jablečnou. Prodávala se na Spartakiádě - nevím jestli na všech - ale na některé z prvních tří určitě. Byla v průhledném plastikovém sáčku a brčko se tam strkalo takovým zataveným tunýlkem. Je tu nějaký pamětník? Patronka
Ta jablečná byla výborná, tomuto produktu se říkalo limosáčky. Z tohoto sáčku bylo možno vypít třeba polovinu, brčko vytáhnout a limosáček dále těsnil, nápoj nevytekl.
Já si tu limonádu v plastikovém obalu s brčkem /v "igelitovém polštářku"/ pamatuju s barvou a chutí malinovou. Prodávala se v kiosku na nádraží /Přerov, Olomouc/. - stařenka
A taky byl hodně šumák- nedávno jsem si ho koupila a byl nějaký jiný a nevim jestli dělají vitacit dřív jsme ho lízali jen tak na ruku ani né do vody...
Á. vzpomínka na dětsví .. to byla určitě Pompela, na nádraží Praha-střed jsem si vždycky koupila jednu, k tomu dva-tři pirožky a než jsem dojela domů, bylo po baště. Cesta tím daleko lépe ubíhala ...
Na tomtéž nádraží smažili výborné bramboráky. Stály 0,90 Kčs - dal jsem si čtyři, k tomu jedno pivo v kelímku a cesta pěkně ubíhala.
Vážení, všichni jste mi tu dnes konečně udělali radost. Snažím se vymalovat pokoj a když únavou padám, tak si jdu na poradnu odpočinout. Celý den jsou tu smysluplné otázky typu - je mi 14 a ještě nemám holku...mám ho políbit sama, nebo počkat... už jsem myslela, že jsem snad někde jinde. Tohle vlákno mi zahřálo dušičku. Škoda, že už dnes na malování neuvidím, teď by mi to šlo samo. Ještě mne napadlo - cvičil někdo z vás na některé z prvních tří spartakiád? Děkuji za zachráněný večer a přeji všem dobrou noc. Patronka
Rád bych využil námět p."patrnka" i když souvisí s tématem této otázky jen okrajově. Nová otázka v tétu rubrice je :Spartakiáda . miro
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.